lobuz007 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 witam, mam takie pytanko, chcialbym kupic laptopa, znalazlem fajny toshiby no i w sumie tylko tej firmy chcialbym kupic bo mi sie wizualnie najbardziej podobaja, pozatym maja bardzo tobre konfiguracje i ogolnie dobre komppy przynajmniej jezeli o laptopy chodzi robia, ale mam okazje kupic refubrished na gwarancji 6miesiecy, i mam pytanie, jaka wade ma taki refubrished, albo nie wade ale jakie moze miec problemy taki laptop tzn jakies czestsze awarie czy cos? , no i wogle refubrished tzn ze co z nim sie wczesniej dzialo? ; pozdrawiam Karol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 refurbished - naprawiany fabrycznie (przez producenta tu np toshiba) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobuz007 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 ok, ale on jest jakis gorszy czy cos? ; jakie sa wady produktow refubrished? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 To nie tyle naprawiany co odnawiany. Moze byc zarowno przez producenta jak jakies niezalezne firmy. Takie laptopy moga pochodzic zarowno ze zwrotow - np nie spododal sie komus, z wystaw itd. Rowniez jakies poserwisowe - np skaza na obudowie, to wymienia i trafia spowrotem na rynek. Teoretycznie sa one testowane, wiec nie powinny byc specjalnie gorsze. Jesli jest to refurb przez producenta, to moim zdaniem nie bedziesz miec problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobuz007 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 tak, jest odnawiany przez producenta, jest to toshhiba 3,4Ghz, jakis gefroce nowy, 17``ekran ; 1gb ramu i 100gb dysk, i rozne bajery i 1200dolarow tylko wiec jak mowisz ze ok, to sie chyba oplaca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...