ajven8 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Prosze o pomoc w dobraniu zasilacza do takiej konfig.: Athlon 1800+(Palomino) :-| , MSI KT3 Ultra2, 2x512MB RAM, 2x HDD 80 i 200GB, GF 6600, x2 naped DVD Potrzebny dobry i cichy zasilacz za 200/250zl Komp wlaczony praktycznie nonstop (net) Sprzet ma okolo 3lat i pytanie czy nowy zasilacz bedzie pasowal, (kable) i czy nie beda potrzebne przejscia, adaptery itp. P.S. Od wczoraj kiedy to dowiedzialem sie, ze mam (o zgrozo) Codegena 300W zyje w ciaglym stresie :blink: pls help z gory thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Weź Fortrona 350 W z allegro za 59 zł i styknie :) http://www.allegro.pl/item88185460_super_z...r_gwar_f_v.html Edytowane 1 Marca 2006 przez 1okonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajven8 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Weź Fortrona 350 W z allegro za 59 zł i styknie :) http://www.allegro.pl/item88185460_super_z...r_gwar_f_v.html kurcze wolalbym cos lepszego, sprzet ma pochodzic jeszcze pare lat, wole dolozyc pare zlotych i kupic cos markowego. Nie chce na sile wydawac kasy ale 59zl to az podejrzanie malo B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Poczytaj trochę forum - Fortrony to naprawdę niezłe zasiłki, za śmiesznie niską cenę. Na Twoim konfigu ten Fortron nawet nie pierdnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Jak masz aż 250 zł do wydania na zasiłke to kup Tagana TG380-U01 (ta cisza powala, bardzo porządna zasiłka) A jak chcesz, to może być Fortron, też polecam (mam FSP250-60GTA(MDN), za cichy to on nie jest ale napięcia są wypaśne, a FSP350-60MDN ma 12cm wentyl, więc powinno być ciszej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 wez fortrona 350W noisekiller z grillem. Bedzie w miare cichy i wydajny. Nie ma co porownywac codegena do fortrona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btn Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Możesz też nabyć bardzo dobre i wytrzymałe zasilacze firmy ENLIGHT. Mimo iż starsze modele mają "tylko" 235W, to potrafią uciągnąć porządny zestaw z oprzyrządowaniem (m.in 3PCI, skaner USB, 80GB). Dla starszych komputerów w sam raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Jak ma być cichy i porządny to albo Tagan, albo taki NeoTec jak mój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajven8 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) Zastanawiam sie jeszcze nad takim: AeroCool AeroPower 350W APFC za 179 zl. albo taki: HuntKey BS3000PP 300WAT SATA za 99 zł. Edytowane 2 Marca 2006 przez ajven8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zastanawiam sie jeszcze nad takim: AeroCool AeroPower 350W APFC za 179 zl. albo taki: HuntKey BS3000PP 300WAT SATA za 99 zł. AeroCool podobno do nacichszych nie należy, a o starszych HuntKey'ach niż HP350 i HK400 niewiele słyszałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajven8 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 AeroCool podobno do nacichszych nie należy, a o starszych HuntKey'ach niż HP350 i HK400 niewiele słyszałem No i jednak kupilem AeroCool AeroPower 350W. Zasilacz spoko, dobrze trzyma napiecia i jest dosyc cichy. A w zasadzie to zaglusza go wentyl z procka ;) bo teraz to najglosniejszy element mojego sprzetu :/ ale i tak calosc jest o polowe cichsza Thx all for help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...