Piotrek78 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Witam. Mam problem. Niedługo trafią do mnie dwa laptopy - jeden to SONY na Intelu a drugi ACER na A64. W obu system jest preinstalowany (jak i zresztą większoś programów) z ukrytej partycji na dysku. Szczególnie w przypadku SONY (gdzie programów jest od cholery) jest to uciążliwe - nie mowiąc juz o prawie 7GB rezerwowanych na te śmieci. Chcę zgrac w obu Windowsy na płytkę. Jak dostac się na te ukryte partycje i pozgrywac Windowsy i resztę? Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Kopię takiej partycji można wykonać poprzez Norton Ghost lub Acronis True Image. Żeby partycja została zamontowana w systemie należy użyć aplikacji Partition Magica. Na przyszłość polecam google. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 W Acerze jest o tyle prosciej, ze daje on program, za pomoca ktorego mozna zgrac backup na bootowalny CD/DVD. Moze warto popatrzec, czy Sony tez udostepnia cos takiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 costi napisał(a): W Acerze jest o tyle prosciej, ze daje on program, za pomoca ktorego mozna zgrac backup na bootowalny CD/DVD.Co za program masz na myśli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Acer eRecovery chyba sie to zwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekmor Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Witam Mam pytanie a mianowicie, chciałbym nagrać sobie obraz partycji systemowej wraz z najpotrzebniejszymi programi i sterownikami - taki "dobry szybki start". Nie mam stacji dyskietek a więc czy mogłbym postąpić tak, że nagram sobie (np w Nero) płytę boot wraz z plikiem Ghost.exe a potem z tej płyty (zamisat z dyskietki) skompresuje i utworze sobie moją zoptymalizowaną płytke z WindowsXP wraz z dodatkami. Proszę o pomoc, poczytałem troche innych inforamcji ale dalej nie wiem czy ta metoda będzie skuteczna a nie moge jej sam sprawdzić bo laptopa trafi do mnie dopiero za jakiś tydzień i będe miał bardzo mało czasu na zrobienie takie płytki. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 powinny byc do tych lapkow specjalne programy ktore automatycznie jak w moim nowym hp'ku nx7400 nagrywaly te plytki (2xdvd lub 13 x cd) zaraz po instalacji systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekmor Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Programu takiego na pewno nie mam a więc ponawiam pytanie o mój sposób podany wcześniej. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Przeciez Ghost moze nagrywac obraz partycji bezposrednio na plyte, nie trzeba sie bawic z Nero. Taka stworzona Ghostem plyta bedzie w pelni samodzielna (bootowalna i z Ghostem na pokladzie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekmor Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 No tak, to wiem, ale chodzi mi o ten pierwszy etap kiedy poraz pierwszy chce zrobić obraz parycji. Musze wejsc wtedy przez DOS-a do tego programu i wtedy wymagana jest dyskietka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 costi napisał(a): Przeciez Ghost moze nagrywac obraz partycji bezposrednio na plyte, nie trzeba sie bawic z Nero. Taka stworzona Ghostem plyta bedzie w pelni samodzielna (bootowalna i z Ghostem na pokladzie).Mówisz o Ghost'cie Nortona, czy jest jakiś inny?? Jeśli nie nortona to podaj jakiś link :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Mowie o Ghoscie Nortona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...