Skocz do zawartości
Piotrek78

System Preinstalowany Na Laptopie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem.

Niedługo trafią do mnie dwa laptopy - jeden to SONY na Intelu a drugi ACER na A64.

W obu system jest preinstalowany (jak i zresztą większoś programów) z ukrytej partycji na dysku. Szczególnie w przypadku SONY (gdzie programów jest od cholery) jest to uciążliwe - nie mowiąc juz o prawie 7GB rezerwowanych na te śmieci.

Chcę zgrac w obu Windowsy na płytkę.

Jak dostac się na te ukryte partycje i pozgrywac Windowsy i resztę?

Prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie a mianowicie, chciałbym nagrać sobie obraz partycji systemowej wraz z najpotrzebniejszymi programi i sterownikami - taki "dobry szybki start". Nie mam stacji dyskietek a więc czy mogłbym postąpić tak, że nagram sobie (np w Nero) płytę boot wraz z plikiem Ghost.exe a potem z tej płyty (zamisat z dyskietki) skompresuje i utworze sobie moją zoptymalizowaną płytke z WindowsXP wraz z dodatkami.

Proszę o pomoc, poczytałem troche innych inforamcji ale dalej nie wiem czy ta metoda będzie skuteczna a nie moge jej sam sprawdzić bo laptopa trafi do mnie dopiero za jakiś tydzień i będe miał bardzo mało czasu na zrobienie takie płytki.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

powinny byc do tych lapkow specjalne programy ktore automatycznie jak w moim nowym hp'ku nx7400 nagrywaly te plytki (2xdvd lub 13 x cd) zaraz po instalacji systemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi napisał(a):

Przeciez Ghost moze nagrywac obraz partycji bezposrednio na plyte, nie trzeba sie bawic z Nero. Taka stworzona Ghostem plyta bedzie w pelni samodzielna (bootowalna i z Ghostem na pokladzie).

Mówisz o Ghost'cie Nortona, czy jest jakiś inny??

Jeśli nie nortona to podaj jakiś link :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi