toolboy Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 W końcu kupiłem wąż i podłączyłem pompkę do kubła z wodą . Rezultat - taki sam poziom hałasu. Nic się nie zmieniło Co za dno, a mialo byc tak fajnie... k...@#$##&$#! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Rezultat - taki sam poziom hałasu. Nic się nie zmieniłoAle ona była nowa :?: Nowa wersja też trzeszczy? Zastanawiająca jest ta cisza - nikt się pompkami nie chwali :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) Nowa, Obok pracowała stara więc miałem porównanie. edit: Ona nie trzeszczy : tylko dudni, długi ciągły dźwięk o taki : UuuuUUUUUUuuUUuUUUUUUUUu :) edit2: Ale wydajność ma kosmiczną, tak jakbym kran odkręcił, Można nią samochód umyć :) Edytowane 3 Listopada 2006 przez Jacek-Placek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Głosno to robi? To Ty masz pompę z coolingu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 trudno powiedzieć, to jak byś słuchał jak sąsiadka odkurza mieszkanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 trudno powiedzieć, to jak byś słuchał jak sąsiadka odkurza mieszkanie Ale bardziej piszczy, czy bardziej buczy? Taki niosący się dźwięk? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 trudno powiedzieć, to jak byś słuchał jak sąsiadka odkurza mieszkaniea jak się pobawisz regulacją napięcia ,np.jak hula na 7Vol. ?? i czy będzie duży spadek wydajnosci i czy ucichnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 a jak się pobawisz regulacją napięcia ,np.jak hula na 7Vol. ?? i czy będzie duży spadek wydajnosci i czy ucichnie ?Ale to nie metoda. Qrwa, pompka za tyle kasy i taka historia?! Ciekawe czy z tą też są takie historie :?: :?: http://www.alphacool.de/product_info.php/p...water-tank.html Już zamówiłem - nie ma odwrotu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Ale to nie metoda. Qrwa, pompka za tyle kasy i taka historia?! Ciekawe czy z tą też są takie historie :?: :?: http://www.alphacool.de/product_info.php/p...water-tank.html Już zamówiłem - nie ma odwrotu Hm... Ale czemu w tym pojemniczaku na nim jest aż 5 otworów? Dają odpowiednią ilość zaślepek? To jest ten najwydajniejszy z Laingów DDC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Hm... Ale czemu w tym pojemniczaku na nim jest aż 5 otworów? Dają odpowiednią ilość zaślepek? To jest ten najwydajniejszy z Laingów DDC? 3 nie 5: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=209354&st=100 AFAIK w ogóle nie dają zaślepek To Laing DDC-Pump 12V Ultra: http://www.alphacool.de/product_info.php/p...-12v-ultra.html z założonym przezroczystym topem i rezerwuarem: http://www.alphacool.de/product_info.php/p...attachment.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Ale to nie metoda. Qrwa, pompka za tyle kasy i taka historia?! Ciekawe czy z tą też są takie historie :?: :?: http://www.alphacool.de/product_info.php/p...water-tank.html Już zamówiłem - nie ma odwrotu Przepłaciłeś bo na Watercooling.de jest taniej no i jest przelicznik na złotówki cena to 387 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 3 nie 5: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=209354&st=100 AFAIK w ogóle nie dają zaślepek Jeżeli chodzi Ci o zaślepki otworów na króćce, to dostajesz jeden metalowy korek z gumowym oringiem, więc masz dwa wolne otwory i jeden zakorkowany (co zresztą widać na zdjęciu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) Przegladajac Watercooling.de natknalem sie na cos takiego... Moze byc ciekawa alternatywa dla Lainga. Te dodatkowe opcje (usb, temp, itp), cena tez zachecajaca. Jedyne czego nie wiadomo to jak jest z halasem tej pompki... Powaznie sie nad nia zastanawiam. Edit. Jakby kogos interesowalo recenzja. No i jest jeszcze model Extreme tylko 10euro drozszy. Edytowane 4 Listopada 2006 przez [TiLt] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 No... Ciekawa opcja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 troszke tandetnie i klocowato wyglada ale jest pare rzeczy w 1. Najwazniejsze jednak co warta sama pompka jest bo inne [ciach!]ły to tylko dodatki w koncu. Szkoda tylko,zę tyle plastikowych części-to sie musi szybko polamac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Eee tam. Nic się nie połamie. A fajny bajer z softową regulacją obrotów pompy i odczytu temperatury. Ciekawy jestem jak jest głośna i wydajna, bo jestem skłonny ją kupić, ale nie3 chcę być pierwszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Jeżeli pompę Waterchill'a z softem to bez tego się nie obędzie :) Szykuję podobne rozwiązanie ale pod Lainga z lepszym softem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 tylko że 130 ojro to już jest naprawde drogo :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Jeżeli pompę Waterchill'a z softem to bez tego się nie obędzie :) Szykuję podobne rozwiązanie ale pod Lainga z lepszym softemMożesz zdradzić jakieś szczegóły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 I w tej sytuacji występuje znowu niezastąpiony BAZI, którego poprosiłem o sprowadzenie następujących podzespołów: 1: sterowanie i soft:http://www.koolance.com/shop/product_info....products_id=351 2: miernik przepływu : http://www.koolance.com/shop/product_info....products_id=288 3: bloki na memki jedyne na hydra paku gdzie nie trzeba zdejmować oryginalnych radiatorów: http://www.koolance.com/shop/product_info....products_id=251 i parę innych drobiazgów, które z budą jaką zamawiam z Niemiec będą stanowiły piękny zestaw ale o tym potem dam znać jak złożę wszystko do kupy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Też się nad tymi blokami na Ramy zastanawiałem, ale doszedłem do wniosku że to za dużo kasy. Wiesz, że musisz kupić 2 sztuki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Wiem i dwie już jadą z USA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Test kilku dobrych pomp, miedzy innymi DDC, Asetek Waterchill. Spadek przeplywu w ukladzie, glosnosc rowniez (mp3) jest podana. klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Test kilku dobrych pomp, miedzy innymi DDC, Asetek Waterchill. Spadek przeplywu w ukladzie, glosnosc rowniez (mp3) jest podana. klik Fajnie ale ja po francusku to w ogóle nie kumkam .... :? Jakiś sposób na tłumaczenie, choćby na angielski? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Fajnie ale ja po francusku to w ogóle nie kumkam .... :? Jakiś sposób na tłumaczenie, choćby na angielski? translate.google.com <- klik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) fajna recka, wychodzi ze jednak Laing jest najlepszy jezeli chodzi o cisze i mozliwosci... kurcze a tak mi sie podoba Waterchilli... poza tym Laing z rezem wychodzi zdecydowanie drozej... Z kolei z nowa rewizja Lainga jakies problemy... mam dylemat Jacek-Placek i zwojowales cos z tym swoim Laingiem czy dalej wyje? Jednak cisza ma dla mnie najwieksze znaczenie, obecnie mam Grundfosa UP15-14b wiec jezeli chodzi o halas to mam spore wymagania.Pewnie bym zostal przy grundfosie tylko chce sie pozbyc dodatkowego kabla do 220w.Chlodnica bedzie Cooltek triple w topie chiefa biga + 3 bloki wiec nie chce zeby po podpieciu do ukladu okazalo sie ze woda mi ledwo leci. Osiolkowi w zloby dano... w jeden Asetek w drugi Lainga :D Edit: no dobra przeczytalem caly topic jeszcze raz i nie bawi mnie zabawa w ruletke (trafi sie cicha czy nie...) Laing odpada, Asetek tez. Teraz pod lupe biore Innovatek Plus-12V... Jakies uwagi uzytkownikow? jak sie sprawdza jezeli chodzi o cisze i przeplyw? Edytowane 5 Listopada 2006 przez [TiLt] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 ' date=' 5 lis 2006, 14:31' post='2378625'] fajna recka, wychodzi ze jednak Laing jest najlepszy jezeli chodzi o cisze i mozliwosci... kurcze a tak mi sie podoba Waterchilli... poza tym Laing z rezem wychodzi zdecydowanie drozej... Z kolei z nowa rewizja Lainga jakies problemy... mam dylemat Jacek-Placek i zwojowales cos z tym swoim Laingiem czy dalej wyje? Jednak cisza ma dla mnie najwieksze znaczenie, obecnie mam Grundfosa UP15-14b wiec jezeli chodzi o halas to mam spore wymagania.Pewnie bym zostal przy grundfosie tylko chce sie pozbyc dodatkowego kabla do 220w.Chlodnica bedzie Cooltek triple w topie chiefa biga + 3 bloki wiec nie chce zeby po podpieciu do ukladu okazalo sie ze woda mi ledwo leci. Osiolkowi w zloby dano... w jeden Asetek w drugi Lainga :D Edit: no dobra przeczytalem caly topic jeszcze raz i nie bawi mnie zabawa w ruletke (trafi sie cicha czy nie...) Laing odpada, Asetek tez. Teraz pod lupe biore Innovatek Plus-12V... Jakies uwagi uzytkownikow? jak sie sprawdza jezeli chodzi o cisze i przeplyw? zmajstruj przekaznik i bedzie git. niez znajdziesz nic lepszego niz 15-14b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 ' date=' 5 lis 2006, 14:31' post='2378625'] Teraz pod lupe biore Innovatek Plus-12V... Coraz bardziej odbiegamy od tematu :? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=214556&st=18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 kszonek - przekaznik nie rozwiazuje kabla z 220v wychodzacego z budy... AndyN - racja, koniec OT Cholera jasna czy produkty tego typu nie moga byc powtarzalne? kupujesz np. Lainga i wiesz czego sie spodziewac, a nie... ruletka.. wrrrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Mój Liang spisuje się wyśmienicie. Nie słyszę go wcale. Płyn chłodzący to 60% Borygo z Boryszewa i 40% demineralka. Pompka pracuje już kilka miesięcy. Bardzo pomaga rez na pompce przy napełnianiu układu. Ciśnienie pompki wytarcza aby Alphacool NexXxoS nie był flow killerem. Nie zauważyłem różnicy w przepływie po przejściu z Zalmana. Edytowane 5 Listopada 2006 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...