Skocz do zawartości
mat_zab

Co Kupic Asus K8n4-e Czy Gigabytek8ne ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mama zamiar dzis sie wybrac po plyte glowna i niewiem co wybrac mam do wyboru Asusa K8N4-E albo Gigabyte K8nE obie plyty so pod socet 754 maja PCi-E i chipset NFOrce 4-4x, na ktorej plycie sie lepiej podkreca, ktora ogolnie jest lepsza Asusa moge miec za 240zł a gigabyte za 246zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na twoim sempronie na asusie mozesz dojsc do htt 300 co daje 2400mhz a na gigabyte to jest loteria. Jesli wystarczy ci 2.4ghz to biez asusa a jak nie to ryzykuj i biez gigabyte ;] A najlepszym rozwiazaniem by bylo DFI Infinity NF4X ;] za 270 zl na apollo.pl

Edytowane przez Fisher15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Asus jest bardzo dobrą płytą. Jednak u ciebie się nie sprawdzi, ponieważ nie oferuje zmiany napięć dla procesorów nie wyposażonych w C'n'Q. Jedynym wyborem pozostaje Gigabyte K8NE. Teraz dzięki nowym bioseom ta płyta jest już stabilna i nie ma z nią dziwnych jazd.

Edytowane przez szatanio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na twoim sempronie na asusie mozesz dojsc do htt 300 co daje 2400mhz a na gigabyte to jest loteria. Jesli wystarczy ci 2.4ghz to biez asusa a jak nie to ryzykuj i biez gigabyte ;] A najlepszym rozwiazaniem by bylo DFI Infinity NF4X ;] za 270 zl na apollo.pl

Własnie mam zamiar kupic jedna z tych plyt w apollo.pl , kupil bym chetnie tego DFI ale w Rzeszowie go niema dopiero goscie musieli by mi go zamowic, takze niewiem warto czekac na DFI czy brac cos z tych plyt ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche stary temat, ale coz...

Teraz są już gigabyte K8NE w rewizji 2.0, na których nie ma zmiany napięć, za to są mniej kapryśne.

Sprawdź najpierw, jaka to jest gigabyte: 1.0 czy 2.0.

O ile wiem to rev2 tez ma zmiane vcore tylko w procentach 1.4 +5%(1,47) i +10%(1,54).

Własnie mam zamiar kupic jedna z tych plyt w apollo.pl , kupil bym chetnie tego DFI ale w Rzeszowie go niema dopiero goscie musieli by mi go zamowic, takze niewiem warto czekac na DFI czy brac cos z tych plyt ??

DFI maja slaby b.slaby dzwiek i slaby LAN.

Edytowane przez Gwynbleidd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi