mat_zab Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Witam mama zamiar dzis sie wybrac po plyte glowna i niewiem co wybrac mam do wyboru Asusa K8N4-E albo Gigabyte K8nE obie plyty so pod socet 754 maja PCi-E i chipset NFOrce 4-4x, na ktorej plycie sie lepiej podkreca, ktora ogolnie jest lepsza Asusa moge miec za 240zł a gigabyte za 246zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) Na twoim sempronie na asusie mozesz dojsc do htt 300 co daje 2400mhz a na gigabyte to jest loteria. Jesli wystarczy ci 2.4ghz to biez asusa a jak nie to ryzykuj i biez gigabyte ;] A najlepszym rozwiazaniem by bylo DFI Infinity NF4X ;] za 270 zl na apollo.pl Edytowane 2 Marca 2006 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipek-arek Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Bierz gigabite!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatanio Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) Ten Asus jest bardzo dobrą płytą. Jednak u ciebie się nie sprawdzi, ponieważ nie oferuje zmiany napięć dla procesorów nie wyposażonych w C'n'Q. Jedynym wyborem pozostaje Gigabyte K8NE. Teraz dzięki nowym bioseom ta płyta jest już stabilna i nie ma z nią dziwnych jazd. Edytowane 2 Marca 2006 przez szatanio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Ja bym byl sklonny do tego Asusa. Lepsze warunki O/C IMO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Teraz są już gigabyte K8NE w rewizji 2.0, na których nie ma zmiany napięć, za to są mniej kapryśne. Sprawdź najpierw, jaka to jest gigabyte: 1.0 czy 2.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatanio Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Ja bym byl sklonny do tego Asusa. Lepsze warunki O/C IMO Specjalnie dla Ciebie wytłuściłem, dlaczego tu się ta płyta nie sprawdzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Na twoim sempronie na asusie mozesz dojsc do htt 300 co daje 2400mhz a na gigabyte to jest loteria. Jesli wystarczy ci 2.4ghz to biez asusa a jak nie to ryzykuj i biez gigabyte ;] A najlepszym rozwiazaniem by bylo DFI Infinity NF4X ;] za 270 zl na apollo.pl Własnie mam zamiar kupic jedna z tych plyt w apollo.pl , kupil bym chetnie tego DFI ale w Rzeszowie go niema dopiero goscie musieli by mi go zamowic, takze niewiem warto czekac na DFI czy brac cos z tych plyt ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Specjalnie dla Ciebie wytłuściłem, dlaczego tu się ta płyta nie sprawdzi Masz racje nie zwrocilem wiekszej uwagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) Troche stary temat, ale coz... Teraz są już gigabyte K8NE w rewizji 2.0, na których nie ma zmiany napięć, za to są mniej kapryśne. Sprawdź najpierw, jaka to jest gigabyte: 1.0 czy 2.0. O ile wiem to rev2 tez ma zmiane vcore tylko w procentach 1.4 +5%(1,47) i +10%(1,54). Własnie mam zamiar kupic jedna z tych plyt w apollo.pl , kupil bym chetnie tego DFI ale w Rzeszowie go niema dopiero goscie musieli by mi go zamowic, takze niewiem warto czekac na DFI czy brac cos z tych plyt ?? DFI maja slaby b.slaby dzwiek i slaby LAN. Edytowane 23 Marca 2006 przez Gwynbleidd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...