Skocz do zawartości
truman20

Celeron(775) Vs Sempron (754)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam dylemat co do wyboru procesora. Zastanawiam się nad Celeronem D335 (s.775) i Sempronem 3400+ (s.754) bo z tego co zauważyłem mają podobną wydajność nie tylko w grach a różnica w cenie to 200 zł !! i jeśłi byłaby to rzeczywiście prawda to czy Celeron D346 byłby znacznie wydajniejszy od Semprona 3400+ ?? przy cenie o 100 zł niższej ? a co za tym idzie Celeron D355 byłby jeszcze bardziej wydajniejszy od Sempka przy takiej samej cenie ??? co o tym sądzicie ?? zaznaczam że ten procesor nie jest mi potrzebny do gier bo w gry nie gram :P chodzi mi głównie o wydajność w programach do różnego typu obróbek, kompresji itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie czy wy potraficie czytać ?? czy ja pytam o P4 ?? a czy ja pytam o P4 HT na który mnie nie stać ?? jeśłi pytam o semprona 3400 tzn że max mogę dać na procek około 500 zeta i nie więcej !! a P4 HT jest 0 prawie 300 zeta doroższy prawda ?? jakby mnie było stać na P4 HT to by tego tematu nie było.

To może spytam czy lepszy od tych celeronów i od tego semprona byłby P4 511 2.8Ghz EM64T (s.775) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie czy wy potraficie czytać ?? czy ja pytam o P4 ?? a czy ja pytam o P4 HT na który mnie nie stać ?? jeśłi pytam o semprona 3400 tzn że max mogę dać na procek około 500 zeta i nie więcej !! a P4 HT jest 0 prawie 300 zeta doroższy prawda ?? jakby mnie było stać na P4 HT to by tego tematu nie było.

To może spytam czy lepszy od tych celeronów i od tego semprona byłby P4 511 2.8Ghz EM64T (s.775) ??

Zanim na kogoś naskoczysz łaskawie się rusz i poszukaj. P4 2,8GHz z HT na socket 478 - 440zł. Napisałeś sam:

zaznaczam że ten procesor nie jest mi potrzebny do gier bo w gry nie gram icon_razz.gif chodzi mi głównie o wydajność w programach do różnego typu obróbek, kompresji itp.

Do tego Sempron się nie za bardzo nadaje. Celeron średnio. Więc my Ci proponujemy, że w podobnej cenie możesz kupić Pentium 4 z HT. A będzie on w tym o wiele lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi