Skocz do zawartości
Hendel

Czy da sie nagrac film w VCD z polskimi napisami do niego ??

Rekomendowane odpowiedzi

cche wypalic film ktory jest po angielsku w formacie VCD, tylko tak zeby dvD czytal rowniez polskie napisy. Bo jak nagram film + napisy.txt to dvd nie czyta tych napisow. Jednym slowem jak nagrac film w formacie VCD tak zeby DvD odwarzal rowniez polskie napisy?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam wielkiego doswiadczenia z dvd (bo nie mam :cry: ) ale bavilem sie troche vcd i wydaje mi sie ze sie nie da, jesli chodzi o stacjonarna odtwazarke dvd. jesli chodzi o kompa to moze i jest jakis soft do dvd i napisow ale w zyciu o czyms takim nie slyszalem :( wiec niech sie wypowiedza madrzejsi ode mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hendel, jest kilka progsów do wpakowywania napisów z txt do .avi, mpg, .dat, czy co tam zechcesz, ale to się równa rekompresji całego filmiu, (napisy stają się jego częścią). Nie było mi to nigdy potrzebne, więc nazw nie pamiętam, ale przysiągłbym, że znajdziesz to na www.divx.pl albo podobnym serwisie.

PS. Widzę, że dałeś Soltekowi spokój z FSB? U mnie teraz tak samo jak u Ciebie, ale raz na zasiłce kumpla i wiatrakiem z grafy na chipsecie+wentylator na biurku wiał do budy wstał na 12x152 razem z windą i wywalił się w 3D marku, a później kumpel zabrał swój zasilacz i nie ma jak dalej próbować :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi