Łukasz_kobi Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Witam. Mam pytanie. Czy podane zestawienie podzespołów będzie właściwe do zwykłego użytkowania komputera (internet, film, czasem jakaś gra typu FIFA lub NFS-nie jestem zapalonym graczem) oraz pracy nad zdjęciami w PhotoShop'ie (dobra wydajność, porządna jakość obrazu). Podzespołów nie zamierzam wymieniać przez najbliższe 5 lat, a mają się one zmieścić w przedziale 1200 - 1300 PLN. Do tego zestawu chcę przełożyć ze starego komputera kartę muzyczną SoundBlaster, dysk 40 GB Seagate (dysk ma 4 lata ale narazie brak funduszy na zmianę) oraz zasilacz Huntkey BS 3000 (300 W) Czy poniższe zestawienie będzie właściwe? 1) AMD Sempron 3000, socket 754, 64 bit, BOX 2) ASUS K8N4-E Deluxe 3) 2 x 512 MB DDR Kingston 400 MHz Non-ECC CL3 DIMM 4) Sapphire Radeon X600PRO 256MB DDR2 (128bit) PCI-E Bardzo proszę o ocenę i ewentualne uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) ASRock dual sataII, sempron 3000+ socket 939, 2x 512 patrioty kh i 6600, sądze że sie zmieściłem. Jak nie to można przyoszczędzić na ramie-w sensie może twinmosy. Edytowane 4 Marca 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 ASRock dual sataII, sempron 3000+ socket 939, 2x 512 patrioty kh i 6600, sądze że sie zmieściłem. Jak nie to można przyoszczędzić ma ramie-w sensie może twinmosy.dokladnie ! kup jedna kosc ramu pozniej dokupisz druga jak bedzie mial kase ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Popieram userów wyrzej. To znaczy barć co radzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_kobi Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 A jak się będzie miała karta Shappire Radeon x600pro do starej karty którą posiadam nVidia GeForce 2MX MX400? Odczuję wzrost wydajności i jakości obrazu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) A przeczytałeś to co Ci poleciłem, ten 6600 zje x600. A wzrost będzie DUŻY. EDIT: WDK ;] Edytowane 4 Marca 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 A jak się będzie miała karta Shappire Radeon x600pro do starej karty którą posiadam nVidia GeForce 2MX MX400? Odczuję wzrost wydajności i jakości obrazu?Będzie duża różnica, ale nie warto jej kupować, lepiej dołóż do x700 (byle nie SE i LE ale pełna) lub GF 6600 (też tylko bez LE) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Albo niech pomyśli nad 7300GS ( chyba jest na agp ) to też obskoczy x600 ale chyba nie dorówna 6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_kobi Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Dziękuję za odzew. Więc tak. Radzicie mi kupić GeForca a ja gdzieś wyczytałem, że lepszą jakość obrazu (statycznego) będzie dawał jednak Radeon (i dlatego tak ciągle wokół niego krążę :)). Zależy mi na dobrych kolorach, ostrości (ogólnie odwzorowanie obrazu). Gry to tylko przy okazji :) Po przemyśleniach doszedłem do wniosku, że potrzebuję kartę, która poprostu będzie lepsza od aktualnie posiadanej (GeForce 2mx). Shiningami: chodzi mi o PCI-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 a chcialbys sprzedac tego geforce 2 mx ?? odezwij sie do mnie n agadu 1012897 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Albo niech pomyśli nad 7300GS ( chyba jest na agp ) to też obskoczy x600 ale chyba nie dorówna 6600Najśmieszniej wygląda to że szyna pamięci to 64 bity :lol: a chcialbys sprzedac tego geforce 2 mx ?? odezwij sie do mnie n agadu 1012897Na PW takie sprawy :angry: Sądze że to co złożyłem to najlepszy zestaw w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Najlepszą jakoś obrazu bedzie miał radek z ATi Avivo http://benchmark.pl/r.php?file=http://benc...00/Avivo-1.html Czyli wszystkie radki X1x00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...