Skocz do zawartości
ShaKeR

Dysk + Zasilacz Do 400 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ;]

przy okazji chcialbym wyjasnic moderatorom, ze umiescilem ten temat tutaj, poniewaz obejmuje nie sam dysk ani nie sam zasilacz, lecz obydwa ;] i sa one polaczone cena, czyli w zaleznosci od tego jaki kupie zasilacz taki kupie dysk ;] mam nadzieje, ze warna nie dostane ;]

No ale przejdźmy do rzeczy ;] potrzebuje kupic dysk i zasilacz, moja obecna konfiguracja to

AMD ATHLON 64 3000+ Venice s939

GIGABYTE GA K8NSC

2x256MB RAM KINGSTONE

NEC ND 3520A

[tutaj zaczyna się sprzęt ktory ma około 5 lat :) ]

Grafike geforce 2 mx 400 32 mb :)

Dysk 20 Gb quantrum Fireball :)

stary zasilacz noname kupiony wraz z obudowa, 200W

Te dwa ostatnie na chwile obecna maja iść do wymiany, lecz moj problem tkwi jak zwykle w funduszach ;]

jesli chodzi o dysk to niestety moja plyta nie obsluguje SATA2, tylko SATA, więc teoretycznie mógłbym kupić dysk pod SATA ;] przy okazji zuzywam dosyc duzo miejsca na dysku, sporo rzeczy musze zgrywac na dvd [przy 20 gb dysku to nie nowosc :)]

zas jesli chodzi o zasilacz to myslalem nad czyms tanszym typu fortron, modecom. moj sprzet nie jest bardzo wymagajacy, ale kilka watt zapasu przydaloby sie w razie jakiejs rozbudowy ;]

ewentualnie moglbym wydac kilka zlotych wiecej jesliby byl duzy skok jakosci lub GB na dysku ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

SATAII jest kompatybilne w dół, forton 400W i samsung 120-160gb. Za to co zostanie może dokupić ramu, albo sprzedać te co masz i kupić 2x 512.

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi