ShaKeR Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Witam wszystkich ;] przy okazji chcialbym wyjasnic moderatorom, ze umiescilem ten temat tutaj, poniewaz obejmuje nie sam dysk ani nie sam zasilacz, lecz obydwa ;] i sa one polaczone cena, czyli w zaleznosci od tego jaki kupie zasilacz taki kupie dysk ;] mam nadzieje, ze warna nie dostane ;] No ale przejdźmy do rzeczy ;] potrzebuje kupic dysk i zasilacz, moja obecna konfiguracja to AMD ATHLON 64 3000+ Venice s939 GIGABYTE GA K8NSC 2x256MB RAM KINGSTONE NEC ND 3520A [tutaj zaczyna się sprzęt ktory ma około 5 lat :) ] Grafike geforce 2 mx 400 32 mb :) Dysk 20 Gb quantrum Fireball :) stary zasilacz noname kupiony wraz z obudowa, 200W Te dwa ostatnie na chwile obecna maja iść do wymiany, lecz moj problem tkwi jak zwykle w funduszach ;] jesli chodzi o dysk to niestety moja plyta nie obsluguje SATA2, tylko SATA, więc teoretycznie mógłbym kupić dysk pod SATA ;] przy okazji zuzywam dosyc duzo miejsca na dysku, sporo rzeczy musze zgrywac na dvd [przy 20 gb dysku to nie nowosc :)] zas jesli chodzi o zasilacz to myslalem nad czyms tanszym typu fortron, modecom. moj sprzet nie jest bardzo wymagajacy, ale kilka watt zapasu przydaloby sie w razie jakiejs rozbudowy ;] ewentualnie moglbym wydac kilka zlotych wiecej jesliby byl duzy skok jakosci lub GB na dysku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) SATAII jest kompatybilne w dół, forton 400W i samsung 120-160gb. Za to co zostanie może dokupić ramu, albo sprzedać te co masz i kupić 2x 512. Edytowane 6 Marca 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaKeR Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 hmm co do fortronow to nie jestem pewien co do jakosci tych ktore moge kupic ;] najczesciej na allegro sa jakies uzywane i kupowanie takiego to troche loteria. ja myslalem nad WD 200 GB, 8MB, IDE - WD2000JB i MC-350ATX 2.0 PFC co sadzicie na ten temat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) Fortron będzie lepszy i tańszy, bierz to co Ci Grzechu powiedział. Edytowane 6 Marca 2006 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Kup w jakim sklepie jak sie boisz na allegro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaKeR Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 w tym rzecz, ze w sklepach tego nie ma :| albo nie moge znaleźć :/ a jesli chodzi o tą aukcje, to ludzie zwracaja te zasilacze, niektore w ogole nie dzialaja, niektore piszcza itp. poczytajcie w dziale o zasilaczach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...