Skocz do zawartości
Wojtek22

Problem Z Alkoholem 120%

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z Alkoholem 120%, lecz do końca nie wiem czy to jest wina tego o tuż programu... problem polega na tym, że po zamontowaniu obrazu z grą program wogóle go nie widzi (pliki *.cue *.bin, rozmiar 689 MB) jakby tego obrazu nie było, gdy próbuje otworzyć ten obraz system na jakiś moment się zwiesza. Jeszcze kilka dni temu wszystko działało i było OK, do momentu kiedy zainstalowałem na nowo Windows'a XP Pro i najnowszą wersje Alkohol 120% - 1.9.5.3105, wtedy zaczął się ten problem :-|, próbowałem również zainstalować wcześcniejszą wersję Alkohol 120% 1.9.2 Multilanguage, ale to również nic nie dało. Przeskanowałem cały twardy dysk czy nie ma żadnego wirusa, lecz nic nie wykryło (NOD 32 2.5, Ad-Aware SE Professional, Outpost Personal Firewall Pro). Pojawił się też drugi problem z drukarką... w momencie gdy ukazuje się kreator instalacji sterwoników do drukarki okienko dziwnie się zachowuje miga cały czas i nie może zainstalować sterwoników, kreator pojawia się za każdym razem kiedy włączam drukarkę (HP DeskJet 695C), pojawia się jakiś komunikat "rundll32" - zaczyna mnie to już denerwować :angry:. Windows'a przywracałem już kilka razy ale bez pozytywnego efektu (Acronis TrueImage). Proszę was pomóżcie. Dziekuje z góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam również ciekawy problem z alkoholem120 objawy: program nie widzi rzeczywistego napędu cd a wcześniej widział, przy każdym starcie systemu mam Moje Dokumenty włączone, mam jeden wirtualny napęd ekstra nie z alkoholu :blink:,

podejrzenia: podłączałem dysk kumpla albo zanosiłęm swój do niego, miałem alkohola i jednocześnie deamon tools, no i się cos pokiełbasiło

co ciekawe: zanim zrobiłem obraz ghostem daawno temu, nie było problemu, a na przywróconym obrazie z ghosta jest,

wiem że format pewnie pomoże ale mi sienie chce jak kupie karte to zrobie, jakieś pomysły ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może sie podłącze bo temat całkiem świeży. Ja mam coś takiego z Alkoholem:

robię sobie obraz płyty dvd i chce go wypalić, wsadzam czystego verbatimka dvd+r i alkoh mówi że jest za mało miejsca na czystym dysku>obczajam dokładnie o co chodzi i alkohol podaje że moje dvd mają 350mb więc logicznie jest za mało miejsca.

Oczywiście nero podaje dane bez problemów.

Czy ktoś sie spotkał? Chce wypalić alkoholem bo nero (chyba) nie ma możliwości pomijania błędnych sektorów>i nie chce mi zrobić obrazu płyty.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi