Ola2006 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Witam Serdecznie! Mam taki problem, posiadam płyte główną ASUS P5ND2-SLI problem polega na tym ze w różnych programach np speedfun pokazuje mi temperature 127 stopni C, dlatego wyłącza mi sie komp. Prosze o pomoc nie wiem od czego sie tak grzeje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 masz rozkalibrowany czujnik temperatury..najlepiej dotknij palcem radiatora i jesli jest lekko ciepły to znaczy że jest ok :D gorzej jak sie oparzysz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ola2006 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 restartuje mi sie komputer od tego! nie wiem co mam zrobic teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) Sciagnij i zainstaluj sobie everesta i tam odczytaj temperatury (zakladka komputer-->czujnik). Speed fan niektore temperatury bierze z "kosmosu". EDIT Podaj temperature plyty glownej i CPU po zainstalowaniu tego programu. Edytowane 9 Marca 2006 przez Rafael Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Jaki masz procek i jakie chłodzenie? Jak masz ustawione zabezpieczenie termiczne w Biosie? Resetuje się od tak, pyk i reset czy pod obciążeniem dopiero? To jest reset czy sprzęt sie restartuje (nagle robi reset czy zamyka system i ładuje ponpownie)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Sprawdz temp w biosie i tyle, no i dotknij paluszkiem :D jak w biosie bedzie nie ciekawie czyli tez takie duze temo to sprawdz wszystkie chlodzenia dokladnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 w biosie na bank mu pokazuje tą sama temperature jak sie wyłącza komputer. Zmień biosa...na najnowszy a jak to nie da to kombinuj ze starszymi. Ale najlepiej sprawdź palcem jaki jest radiator od procka...sprawdź też czy wogóle kręci sie wentylek na nim...sprawdź wszystkie możliwości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 A moze bys jeszcze napisal czego to temperatura. Wszyscy pisza ze procek ... a moze to co innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ola2006 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 temperatura procka jest ok, wychodzi na to ze to Chipset na plycie glownej tak sie grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Otwórz obudowę i daj jakiś nawiew. Potem sprawdź czy nadal się wyłączy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...