Shreader Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Witam wszytskich Używam jeszcze takiego programiku jak Dr Tweak XP do blokowania różnych rzeczy w Win XP Ale nie wszystko można w nim zablokować, dlatego też ręcznie edytuje rejestr. Pare rzeczy już sobie poustawiałem ale mój problem polega na tym że chciałbym zablokować dostęp do HISTORII w internet explorer. Chodzi o to że historia wyświetlanych stron ma się normalnie zapisywać ale chcę zablokować możliwość jej wyświetlania w przeglądarce internetowej aby nik nie mógł mi jej usunąć. Dostęp do folderów w których hisoria się znajduje już zablokowałem i pozostała już tylko możliwość usunięcia historii z poziomu przeglądarki. Żeby było jasne to opcje internetowe już zablokowałem ale cięgle jest możliwoś usunięcia historii po kliknięciuprzycisku historia po lewel stronie się ona pojawia i można ją z tamtąd usunąć. czekam na propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Wyrzuc przycisk i zablokuj dostep do ustawien paskow narzedzi TYM programem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shreader Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Wyrzuc przycisk i zablokuj dostep do ustawien paskow narzedzi TYM programem. Niestety TEN program nie otwiera się - błąd strony :( Ale robiłem już coś podobnego. Mianowicie usunąłem ten przycisk i zablokowałem, edytując rejestr, możliwość edycji paska narzędzi. I faktycznie nie można go edytować, ale niestety są wszystkie domyślne przyciski łącznie z historią :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Strona juz dziala. W którym miejscu masz nadal ten przycisk historii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shreader Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Strona juz dziala. W którym miejscu masz nadal ten przycisk historii? Jak otwierasz internet explorer, to u góry są przyciśki standardowe: wstecz, dalej, zatrzyma, odświaż, ulubione ITD no i ta historia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shreader Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Wyrzuc przycisk i zablokuj dostep do ustawien paskow narzedzi TYM programem. Zrobiłem jak mówiłeś ale efekt jest ten sam. Blokuje dostęp do dostosowania pasna narzędzi ale resetuje ustawienia paska i przywraca z powrotę przycisk historii :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Druga opcja. Daje dostęp do historii, ale bez mozliwosci kasowania. HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel History=1 reg_dword Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shreader Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Ni i o to mi właśnie chodziło ! Wielkie dzięki, masz u mnie browara :D Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shreader Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 I jeszcze jedno ? Możesz mi powiedziedź jak zrobić tak samo ale w Windows 98 ? I znasz może jakieś programiki do tweaking Win 98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...