Skocz do zawartości
th0rax

Epox 9npa+ Vs Epox 9npa+ Ultra?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Może podobny temat gdzieś tu już jest ale nie mogę nic konkretnego znaleźć...

Więc pytanie moje brzmi czym różni sie płyta Epox 9npa+ od płyty Epox 9npa+ Ultra... ?:>

Pytam bo chciałe kupić sobie tą z Ultra ale nie ma jej już na hurtowni i zamówiłem bez ultra. Wg ludzi tam nie różni się niczym, ale w cenie jest jakaś różnica więc pytam tu jaki haczyk w tym jet?:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK wielkie dzięki za odpowiedź ;] teraz tylko powiedzcie mi co to jest ten NCQ :P bo co to sata2 to wiem ;]

#

Native Command Queuing, NCQ (macierzyste kolejkowanie zadań) to nowa technologia wprowadzona przez firmę Seagate, zdefiniowana w branżowym standardzie jako Serial ATA II

pierwsza strona w google kolego

bierz ultre bo jest przyszłościowa i daje potworne mozliwości OC znajdz topic. A jak sobie z czasem dokupisz 2 dysk to zepniesz je w raid0 i bedzie śmigało jeszce 2 razy szybciej niz Sata2

Pozdrawiam

Janosik

Edytowane przez janosik82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie ten dział...ten topic jest raczej do działu co kupić. Napisz do moda o przeniesienie tematu tam.

Forum co kupić jest przeznaczone na wszystkie dyskusje/flejmy na temat wyboru, wyższości jednego produktu nad drugim. Tematyka tego działu to:

Procesory

Płyty główne

RAM

Karty graficzne

Gotowe zestawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

#

Native Command Queuing, NCQ (macierzyste kolejkowanie zadań) to nowa technologia wprowadzona przez firmę Seagate, zdefiniowana w branżowym standardzie jako Serial ATA II

pierwsza strona w google kolego

bierz ultre bo jest przyszłościowa i daje potworne mozliwości OC znajdz topic. A jak sobie z czasem dokupisz 2 dysk to zepniesz je w raid0 i bedzie śmigało jeszce 2 razy szybciej niz Sata2

Pozdrawiam

Janosik

A to powiedz mi jeszcze czy na tej płycie bez ultra będę miał możliwości O/C? bo podobno Ultra ma bardzo duze mozliwosci...:> a jak jest z zwykłym plusie... ;)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi