Skocz do zawartości
_ajgor_

Intel Pentium D 805, 2,66 Ghz (x2), 533 Fsb, 2x1 Mb Cache Lg 775

Rekomendowane odpowiedzi

mam zamiar kupić taki o to zestawik, polecił mi g znajomy mówi że przyszłościowy

co sądzicie o tym procku i płycie gł ? ogólnie o calym tym zestawie ?

Procesor_ Intel Pentium D 805, 2,66 Ghz (x2), 533 FSB, 2x1 Mb cache LG 775 .... 627

Dysk_ Maxtor DiamondMax 10, 200 GB Serial ATA/300, 7200 RPM, 8MB CACHE, NCQ (RoHS) ... 373

Grafika_ Gigabyte Raden X600 Pro 128 MB DDR, TV&DVI, PCI-E, OEM... 287

Napęd optyczny_ LG Super Multi DVD +/-R 16x, DVD+RW 8x, CD-RW 24x, DVD+R DL 6x BULK .... 175

FDD_ Alps 3,5'' 1,44 MB... 26

Płyta główna_ Gigabyte 8I945P-G, 945P, Dual DDR2-667, SATA2, RAID, GBLAN, ATX... 420

RAM_ 2x 256 MB DDR2 533 MHz FSB... 160

Obudowa... 180

= 2248

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co ktos ma Ci odpowiadac, skoro i tak nie potrafisz czytac? Bo gdybys potrafil, to na pewno natknalbys sie na TEN temat...

edit: Jesli TO ^^^ ma byc przyszlosciowe, to:

1) pamiec 2x512MB to absolutne MINIMUM

2) grafika nada sie do wszystkiego oprocz gier powstalych po roku 2005.

Reszta moze byc. Nie napisales jaka zasilka - ale jesli jest wliczona w cene obudowy, to jestes kamikadze ;) a kolega chce Cie naciagnac.

Edytowane przez sialala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszysko jest kiepskie procesor, dysk, ram, grafika, napęd, i płyta

W czym Pentium D jest gorszy od Athlona XP?

W grach - to sie zgodze. Chociaz juz Quake IV z patchem optymalizujacym dla HT Athlon XP nie ma szans z ta pentiawka. I podejrzewam, ze moze sie pojawiac coraz wiecej gier ze wsparciem dla dwoch rdzeni.

Co masz do tej plyty glownej? Jedyny z nia problem to fakt, ze nie obsluzy dwurdzeniowcow z serii EE. A tak poza tym?

Skoro juz sie musisz wypowiedziec, to poprzyj swoja wypowiedz jakimis konkretami, bo dla mnie np. Athlon XP to padaka, bo w AutoCADzie jest wolniejszy od zwyklej Pentiawki 630, o tym Pentium D805 nie wspominajac. Wiec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W czym Pentium D jest gorszy od Athlona XP?

W grach - to sie zgodze. Chociaz juz Quake IV z patchem optymalizujacym dla HT Athlon XP nie ma szans z ta pentiawka. I podejrzewam, ze moze sie pojawiac coraz wiecej gier ze wsparciem dla dwoch rdzeni.

Co masz do tej plyty glownej? Jedyny z nia problem to fakt, ze nie obsluzy dwurdzeniowcow z serii EE. A tak poza tym?

Skoro juz sie musisz wypowiedziec, to poprzyj swoja wypowiedz jakimis konkretami, bo dla mnie np. Athlon XP to padaka, bo w AutoCADzie jest wolniejszy od zwyklej Pentiawki 630, o tym Pentium D805 nie wspominajac. Wiec?

athlona XP już nie produkują :blink: jest a64 a to już jest różnica

lepiej kupić tańszego porca np. a64 3000+ albo semprona 3000+ do tego asrock dual sata 2 ram np. patrioty kh 2x512 a za reszte co zostało z proca i płyty kupić lepszą grafe w tym wypadku GF 6600 GT/GE

samsung jest lepszy od maxtora miałęm obydwa, obydwa były na sata 200 gb i maxtor mi siadł i wymienili mi na gwarancji na tego i jestem happy

aha napęd najlepiej brać benq

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodze sie z przedmówcą: czyli minimum 2 x 512 ram albo więcej, zasilacz jakaś 400 markowa albo mocniejszy, a karta tez nie zabogata ale od biedy styknie, chyba że chcesz pograć w bardziej ambitne tytuły to trzeba jakąś szybszą. Co do dysku , proca i płyty to jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

athlona XP już nie produkują :blink: jest a64 a to już jest różnica

Spoko. Jedyny Athlon na chwile dzisiejsza to A64 i o nim pisalem a ze z przyzwyczajenia dorzucilem XP to sorki. Ale nadal uwazam, ze taki A64 3000+ do programow CADowskich nadaje sie mniej wiecej tak jak Pentium 4 do 3D Markow. Czyli wcale ;)

Co do dysku: facet wybral dysk bodajze z 10K obrotow - nie sadze, zeby byl gorszy niz 7200 SpinPoint - na pewno bedzie glosniejszy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi