Skocz do zawartości
Orion66

Tuner Tv - Jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam to co w podpisie ale dużo osób ma z nimi problemy

ale jakość przy nagrywaniu jest super jeśli sie podłoczy do cyfry przez cvbs

ten tuner co ty pokazałeś jest MONO ! wersja expert jest stereo

radze pozatym kupić box !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w opisie tej karty na allegro cos mi nie pasuje

pisze ze ma chipset bt878 i cena tez pasuje do tego chipsetu a reszta danych dotyczy raczej karty na CX23xxx

prawie wszystkie opisane tam funkcje na kartach z bt8x8 sa realizowane programowo czyli zeby dzialaly trzeba bardzo silnego komputera

co innego z chipami CX23xxx: lepszy przetwornik AC, sprzetowe kodeki (niejestem pewien czy jest sprzetowe MPEG-4), na prawde dialajacy timeshiffing itd

przy zakupie upewnij sie ze na karcie jest CX23...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w opisie tej karty na allegro cos mi nie pasuje

pisze ze ma chipset bt878 i cena tez pasuje do tego chipsetu a reszta danych dotyczy raczej karty na CX23xxx

prawie wszystkie opisane tam funkcje na kartach z bt8x8 sa realizowane programowo czyli zeby dzialaly trzeba bardzo silnego komputera

co innego z chipami CX23xxx: lepszy przetwornik AC, sprzetowe kodeki (niejestem pewien czy jest sprzetowe MPEG-4), na prawde dialajacy timeshiffing itd

przy zakupie upewnij sie ze na karcie jest CX23...

u mnie wykorzystanie przy oglondaniu TV to 5% na celeronie D 2,53

przy nagrywaniu do mpeg4 dysk prawie jest nie obciążony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem ta karte, uzywalem jej moze ze 2h, pozniej lezala przez pare miesiecy w pudelku az w koncu sprzedalem w idealnym stanie.

obraz byl kaszana, problemy z oprogramowaniem ciagle sa i wiele innych...

ogolnie nie polecam, lepiej wydac na cos innego te pieniadze niz na winfasta...

slyszalem ze to jest dobra karta za niska cene:

http://www.allegro.pl/item91559950_avermed...fvat_gw_24.html

dlatego ze posiada przetwornik cyfrowo-analogowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat tego WinFasta bym nie kupował - jest monofiniczny, jest za około 200 podobnie nazywający się z dodatkiem "expert" i ma dobre opinie, niestety nie dostałem go w sklepach.

Kupiłem Pinnacle 50i w Vobisie(!) za 150zł - jakość obrazu niezła (jeśli puszczę na tv, to nie widzę różnicy). Wadą jest koszmarnie okrojone oprogramowanie i brak możliwości używania dołączonego pilota (w praktyce). Rozwiązać można to na 2 sposoby:

1. Kupić Pinnacle 110i - ta sama karta, ale dołączony program Media Center jest dużo lepszy

2. dokupić upgrade (12 funtów), wychodzi jak sądzę na to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi