Skocz do zawartości
s0n1c

Strategie Ekonomiczne

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, ktore uwazacie za najlepsze.

Najbardziej interesowaly by mnie podobne do Industry Gigant.

Ps. Ma ktos moze sposob by odpalic IG2 na GF6600?? Czy jednak/nadal jest niewykonalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OpenTTD można znaleść na http://www.openttd.org/ , u mnie pod XP działa podbnie jak TTD.

A co do innych strategii ekonomicznych - dobre jest Transport Giant , Traffic Giant ( bawimy się w MPK :) ) , ew. stare dobre SimCity ( 2000, 3000 , 4 i RH ) , Locomotion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tylko w w/w tytulach glownie chodzi o prowadzenie transportu, a mi bardziej by zalezalo na czyms podobnym do IG. Czy Capitalism jest podobny?

No jak chcesz sie bawic w ekonomiste, to Capitalism bedzie idealny. Bez skonczenia Ekonomii ciezko sie tam polapac :wink: Gralem kiedys w Capitalism Plus, jesli dobrze pamietam nazwe i naprawde ciekawa gierka byla.

EDIT:

Kurde, nie moge zainstalowac tego Open TT, bo nie mam TT Delux. Skad mozna go dostac ? :)

EDIT 2: :)

Jak jak pisalem wyzej mam problem z podstawowym TT, bo mnie wywala po kilku sekundach do windy. Zmotalem sobie emulator Dosa, "DOSBox", ale jak nim uruchamiam, to mi strasznie zamula gierka, wszystko w "bullet time" normalnie. Wie ktos co jest grane ?? Dodam, ze przez ten program juz mnie nie wywala do windy, ale tak grac sie nie da :(

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OpenTTD to produkt od mas dla mas :) ale także fajny

TTDPatch to jest dopiero giera ale trochę trudno konfigurować :/

Generalnie cały ten TTD to mistrzowsto :) szkoda że komputerowy przeciwnik jest słaby ale można grac przez sieć :).

Edytowane przez mihalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SimCity 3000 & 4 + RushHour (ten zestawik wymiata)

Tropico - calkiem milutka gierka.

EU II - na chama mozna pod eko podciagnac.

Industry Giant, Traffic Giant, Transport Giant.

Różnej masci Tycoony (Najlepszy to chyba RollerCoaster).

TTD - żywa legenda, mimo upływu lat wsysa...

A Capitalism? Pyka w to ktos? Bo nigdzie tego dopasc nie moge, a nazwa taka ladna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-) szkoda tylko ze troche gra po czasie sie nudzi - znaczy sie cala mapa zapchana pociagami , konkurecnja niema szanas na rozwiniecie sie a mi kasa leci i leci..dobrze ze mozna samemu jakies fabryki stawiac ;]

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi