RaV[666] Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 raptor ,633mhz wykrecone z procka za 250zl a ty nie jestes zadowolony :P ,i jeshcze wolny mnoznik ;P.Wykreciles taksamo jak ja :-))).Co do Fsb to raczej nie sa ograniczone bo ja wlasnie pomykam testowo 10,5x195 ,ale testowo bo 39mhz na PCI mi sie nie widzi. Do krecenia napewno lepszy A7N8X bo masz PCI/AGP locka pozatym Nforce 2 jest sporo wydajniejszy (tylko kup dwie kostki). Kaszpir mysle ze do 1.85v jest bezpiecznie z jednym zastrzezeniem, musisz miec dobre AC, na moim titanie owszem daje rady ale jak mam sciagnieta boczna scianke, inaczej po pol godziny sie przegrzewa i zwis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 ja wlasnie prswie skoczylem pierwszy etap testow moj proc BO osiagnalem 12x167 (@c2l-2-2-2-5-2T)czyli 2G!!!! wkonczy na porzednim A0 wycisnalem wieksze fsb 9x191 ale testy trwaja dzisiaj zawale nocke jutro bede wuedzial na czym stoje i jak przekracza sie bariere 2050 pozdro trzymcie za mnie kciuki albo ja albo mi sie moj grzejnik stopiTo tak jak u mnie - coś nie chce chodzić na wysokich FSB :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 czyzby problemy z dystrybucja sygnalu przy wysokim fsb ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 zembol ale stepping A0 chodził na 10x195 :!: - nie wiem co jest grane - wymieniłem dzisiaj procka na B0 i lipa - nie wstał na tych ustawieniach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 moze AMD z steepingiem A0 testowalo mozliwsci nowego jadra ( heh ten odblokowany mnoznik ) , az wkoncu powstalo BO pewnie tansze w produkcji ale wystarczajace by udzwignac fsb 166 , Amd nigdy nie powie co tak naprawde sie zminilo , niby dodali nowe polazceniea poto zeby uzyskac wieksze czestotliwosci procesora i mozliwe ze przy okazji dostalo bo [gluteus maximus] max fsb ( no ale to sa tylko moje przpuszczenia ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 W skrocie: Co do waszej teorii z fsb.Tbred-B 1700+@195Mhz FSB Stabilnie (Prime95) oraz boot do windozy na 200mhz poczym wysypka windowsa ;]], ale to raczej o PCI chodzi,40mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 wysokie fsb wymaga bardzo dobrego chlodzenia NB. Roznica potrafi siegac i 20mhz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 wysokie fsb wymaga bardzo dobrego chlodzenia NB. Roznica potrafi siegac i 20mhz ;)ale mi komp chodził na FSB190 tylko że procek wtedy był stepping A0 - wymieniłem tylko go na B0 i już nie moge zapuścić FSB>179 :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...