Zakonnik Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Z nudów postanowiłem odnowić swój telefon.Po 3 latach użytkowania fonu, farba na rogach poschodziła i nie wyglądało to zbyt estetycznie.Więc wziąłem i go przemalowałem, a że zawsze podobał mi sie czarny(a w idei takowych nie mieli :twisted: ),więc takim go uczyniłem :D. Pacjent to NOKIA 6610 Przed malowaniem(ale po wyszlifowaniu papierem 600): "Prace lakiernicze": Gotowy telefon(nio prawie jeszcze muszę szybke do porządku doprowadzić): Mam jeszcze pytanie czym można wypolerować szybkę telefonu??Sa tam dośc głębokie rysy. Edytowane 13 Marca 2006 przez Zakonnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 szlifować oczywiście! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakasi Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Zobacz sobie na allegro albo w jakims komisie, sa tam rozne zeczy do komów no i także są pasty polerskie lub jakies folijki które wygladzają rysy na ekranikach... pozdrawiam Edytowane 12 Marca 2006 przez Yamakasi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Dobrą pastę u zegarmistrza dostaniesz! Chociaż ja to zrobiłem pastą kiwi do metali kolorowych!! Bo taką miałem! Teraz wygląda jak nowa (szybka)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakonnik Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Thx za rade jutro sie przejde po okolicznych zegarmistrzach może coś dostanę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 nothing special, a gdzie katody i okno? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 okno, idzie do polerowania, tu katody nie wlezą ale są LEDy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakonnik Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Okna są przestarzałe i nie mogę znaleść takich małych katodek 5 cm na 3,7V :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fliper_nx Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 ladnie odpicowany ale wiesz troche szpachli moze wlukna ... i cos bys wykombinowal ?? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukiv3 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 jaka farba to malowales??? ciekawe ale pewnie niedlugo sie zetrze... B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakonnik Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 jaka farba to malowales??? ciekawe ale pewnie niedlugo sie zetrze... B)Lakier dokładnie nie pamiętam jaki był.Zobaczymy na razie sie nieźle trzyma,chociaż po 5 warstwach nie powinien za szybko zejść :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) nie powinien ale pewnie zejdzie, szczegolnie w tych miejscach gdzie najczesciej "macasz" komore ;) mozesz sie poratowac cienka warstwa lakieru bezbarwnego, napewno dluzej zachowasz czarny, nieposcierany kolor. tylko ze lakier czarny + lakier bezbarwny, moze wyjsc z tego gruba skorupa i nie bedzie juz tak wszsytko ladnie pasowac, przyciski w otworach itp Edytowane 14 Marca 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Teraz wygląda to nawet ładnie. Obawiam się jednak, że taka farba (obym się mylił) będzie np. na upale i przy pocieraniu brudzić ręce, kieszeń. Na allegro masz szeroki asortyment takich gadżetów jak obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 a mi się podoba:) i to bardzo, nawet pokusiłbym się o jakieś hmmm "motywy":) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakonnik Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 nie powinien ale pewnie zejdzie, szczegolnie w tych miejscach gdzie najczesciej "macasz" komore mozesz sie poratowac cienka warstwa lakieru bezbarwnego, napewno dluzej zachowasz czarny, nieposcierany kolor. tylko ze lakier czarny + lakier bezbarwny, moze wyjsc z tego gruba skorupa i nie bedzie juz tak wszsytko ladnie pasowac, przyciski w otworach itp W sumie to troche źle powiedziałem tam jest 5 warstw lakieru ale tylko 3 czarnego, pomalowany jest też 2 warstwami bezbarwnego (właśnie po to żeby kieszeni nie brudził).a co do zaczepów to przed malowaniem zakleiłem wszystkie taśmą malarską, wiec pasują tak jak kiedyś. :D a mi się podoba:) i to bardzo, nawet pokusiłbym się o jakieś hmmm "motywy":) Co do motywów to nie specjalnie mi sie podobają, wolę czystą elegancką formę :D. Już w założeniach telefon miał wyglądać jak oryginalny(tylko że czaarny a nie srebrny). Pozdrawiam Zakonnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...