Skocz do zawartości
acceleracer

Zestaw Dla Gracza? - Gigabyte Ga-k8nsc S.939 250nforce3 + Athlon64 3000+ Box

Rekomendowane odpowiedzi

Poradźcie , czy to dobre rozwiązanie (j. w. temacie )?? Nforce 3 dlatego bo mam karte grafiki na AGP i nie mam zamiaru z niej rezygnować bo to gigabyte 6800GT + Pamiątki 2 x 512MB Veritech , na tej płycie chodziłyby w DUAL. Mam teraz Syfa Celerona 2,4 na 478 na jakimś odpadzie p4 asusa X -series. Ale czy to będzie dobre, jeśli wykorzystuję kompa tylko do gier?? Może ktoś ma inne propozycje dla giercmana, ale płyta z prockiem MUSI się zmieścić w 1000zł .

I nie zamierzam pozbywać sie tej grafiki i żadnych innych podzespołów kompa - no oczywiście poza płytą i procesorem :)) . Zasilacz mam Tagan 480W U22

Edytowane przez acceleracer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkładając GB kaleczysz kompa.

Już wole gigabytem niż tym as ruskiem. Czytałem na temat tej płyty i rozmawiałem z jej posiadaczami.

To Pcie to ma 16X ale napisane :) i w ogóle same zgrzyty przy OC. Tanie mięso psy jedzą

...... No dobra a jakiś Abit na 939 z nf3 AGP ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

:mur: To wytłumacz mi jak można wykręcić na tym asrocku opterona na UWAGA, 3ghz, zmiana biosu, mały modzik i jest miodzio, z abita nie ma nic ciekawego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: To wytłumacz mi jak można wykręcić na tym asrocku opterona na UWAGA, 3ghz, zmiana biosu, mały modzik i jest miodzio, z abita nie ma nic ciekawego.

Nie mam pojęcia. Z resztą, schodzimy z tematu. Mnie nie zależy zupełnie na OC i NIE POTRAFIĘ dokonywać modyfikacji sprzętu. Zależy mi z góry na stabilności i dobrych wyników w gierkowaniu BEZ OC.

Koniecznie ten AS ROCK ? Powiedzcie, czy już nie ma dobrych płyt innych producentów?

Nie przyszedłem sie tu kłócić ino po porade, ala jak czytam AS ROCK to , sorry ale po prostu nie dam sie na to przekonać. Już kiedyś miałem płyty AsRocka. Porażka. Nie, wiem , może ten konkretny model to wyjątek od przykrej reguły, ale nikt i nic mnie nie zdoła do niego przekonać.

Edytowane przez acceleracer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszytsko na nf3 jest drogie - za ta cene masz solidna plytke na nf4 SLI wiec może sprzedaj to 6800GT, wez 7600GT a niedośc że bedziesz miał nową platforme to i grafe szybsza ;) Abita sobie odpusć bo za taka kase nie mają nic ciekawego. GB to nic nadzwyczajnego. Asrock to bardzo dobra płytka - zrobiona na dobrym chipsecie, a wielu nie wierzy ze Asrock mógł zrobić coś solidnego - za 220 jednak warto.

A mam dla ciebie niemiłą niespodzianke - nf3 i 6xxx mają czasami zgrzyty więc sie dobrze zastanów :?

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Epox 9NPA+ lub Epox 9NPAJ+SLI - Abita sobie odpusć bo za taka kase nie mają nic ciekawego, choć KN8 SLI z pasywnym chłodzniem wydaje sie być ciekawym sprzetem. GB to nic nadzwyczajnego. Asrock to bardzo dobra płytka - zrobiona na dobrym chipsecie, a wielu nie wierzy ze Asrock mógł zrobić coś solidnego - za 220 jednak warto.

A mam dla ciebie niemiłą niespodzianke - nf3 i 6xxx mają czasami zgrzyty więc sie dobrze zastanów :?

On ma karte na AGP a ty mu proponujesz plyty (Epoxy) z Pci-e :mur:

O co chodzi z ta niespodzianka ? Jakie zgrzyty ? Skad takie informacje ?

PS Co to takiego sa te freezy ???

Edytowane przez Gwynbleidd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

O co chodzi z ta niespodzianka ? Jakie zgrzyty ? Skad takie informacje ?

Taka prawda, seria 6 ma problemy z nf3 i bywają freezy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abita sobie odpusć bo za taka kase nie mają nic ciekawego. GB to nic nadzwyczajnego. Asrock to bardzo dobra płytka - zrobiona na dobrym chipsecie, a wielu nie wierzy ze Asrock mógł zrobić coś solidnego - za 220 jednak warto.

No ja się właśnie najbardziej obawiam .... tych zgrzytów :sad: . Jestem lamerem to fakt. Nie znam sie na sprzęcie co ze sobą sie może gryźć a co będzie chodzić ładnie. W sumie te 220zł to nie są takie wielkie pieniądze, a płyte zawsze moge oddać jak zamówię u znajomego w sklepie, ale on mi niestety nic nie może doradzić bo sam w ogóle nie zajmuje sie gierkowaniem a większość rzeczy sprowadza na konkretne zamówienia. ....... To może jednak się skuszę na tego AS ROCKA.? .. Aaaa czy mono go trzeba modyfikować, żeby dzialał :D ?, czy powninien od razu ?;) To jest chpiset nF 4 tak ? . No i jakiego na niego PROCKA postawić? ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozpedzilem sie z tymi Epoxami bo mysle o 7600Gt ciagle ;] wiec mi PCIE w głowie. Na jego miejscu pozbylbym sie 6800GT i zmaienil na 7600 - do tego wziol Sempa i dobra plytke - wspomnianego Epoxa i bylby bardzo zadowolony ;] troche z tym zabawy ale mysle ze wato.

Co do Asrocka to wrzucasz weń sempa 3000 ;/

A co do freezow nf3 i 6xxx to masz obszerny temat na ten temat ;] w tym dziale

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Mod jest mały, wszystko w temacie o tej płycie w dziale 754/939/940, ale mod odblokowuje napięcie powyżej 1.44V, ale skoro nie podkręcasz to po co. Chipset asrocka to uli.

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=186254

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149147

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozpedzilem sie z tymi Epoxami bo mysle o 7600Gt ciagle ;] wiec mi PCIE w głowie. Na jego miejscu pozbylbym sie 6800GT i zmaienil na 7600 - do tego wziol Sempa i dobra plytke - wspomnianego Epoxa i bylby bardzo zadowolony ;] troche z tym zabawy ale mysle ze wato.

Co do Asrocka to wrzucasz weń sempa 3000 ;/

A co do freezow nf3 i 6xxx to masz obszerny temat na ten temat ;] w tym dziale

No niestety , na zabawe nie mam czasu. Zanim sprzedam tego 6800GT AGP ... Nie mam czasu na wywracanie całych bebechów. .. Grafa niech zostanie na AGP taka jaka jest. Nie mam jej nic do zarzucenia. Chce dla tej karty płyte na 939 i porcka . Tyle.

Mod jest mały, wszystko w temacie o tej płycie w dziale 754/939/940, ale mod odblokowuje napięcie powyżej 1.44V, ale skoro nie podkręcasz to po co. Chipset asrocka to uli.

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=186254

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149147

A uli to jest chipset nVidii , tak? A to to samo co nf4? Wybaczcie mi te lamerskie pytania. No ale ja właśnie po tu przyszedłem , żeby sie czegoś mądrego od WAS dowiedzieć .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chipset uli po tym został wykupiony przez nvidie. Bierz to co zostało polecone i sie nie zastanawiaj.

A , co masz na myśli przez to "POLECONE" , chodzi Ci o AS ROCKA ? Bo już sie troche gubię ... Przepraszam , i jaki miałby być na to proc? Ten semp 3000?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi