kakalaka Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 witam to moj inauguracyjny post wiec pozdrawiam :=] dzwonie do panstwa z nie typowa sprawa skladam swojego blaszaka + pomagam koledze zmontowac jego pudlo, mam czesc klamotow on zero :P w zwiazku z tym mam nastepujace pytania i watpliwosci.... plyta? ja obstawiam athlona i widze do tej partii: msi kt3 ultra2 abit kx7 333 epox rowniez na kt 333 bede krecil wiec zalezy mi na optymalnej konfiguracji mam radeona 8500 128ddr od ati i moze to glupie pyt ale czy jedne plyty lepiej chodza z radkami a drugie z gforcem? to w sumie nurtuje mnie mniej niz kolege on ma wachania przed zakupem radka ja tego problemu nie mam bo karte juz posiadam i zalezy mi na opini uzytkownikow tych plytek i znajacych temat o plusach i minusach mialem kiedys abita be6-II i bylem bardzo zadowolony z wspolpracy z nia dlatego z senymentu rozwazam powaznie abita czy jakies istotne roznice poza cena w wydajnasci i wspolpraca z radkiem isntnieja czy to moja wyobraznia spaczona tak kombinuje :D hmmm to chyba tyle bede drazyl dalej po rozwianiu tej kwesti :q Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Z tym sentymentem należy jak najszybciej zerwać abit robi teraz strasznie <span style="color:red;">[ciach!]</span>iane płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Eeee, lepiej troszkę dopłacić i kupić Epoxa 8RDA za 500, albo wersję z "plusikiem" za 550zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 jezeli tak bardzo zalezy ci na KT333 to najlepszy jest Asus!! Nie widze roznic w dzialaniu GF i ATI na tych samych plytach. A tak na powaznie to nie da sie porownac dzialania obu tych kart. Przeciez to calkiem inne konstrukcje. Co do ATI to polecam dobra zasilke do tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Z tych płyt co wymieniłeś to msi.A jak inna to patrz mój podpis :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Jeżeli jesteś w stanie dołożyc ok. 100zł do tego co proponowałeś do zdecydowanym faworytem staje się Epoxa 8RDA na nForce2. Do kręcenia płyta wymarzona gdyż daje m.in. możliwość zblokowania AGP/PCI i możliwość dużego podnoszenia napięć. Jeżeli zas musi być to płytka do 400zł to MSI KT3Ultra2 na KT333 powinna wystarczyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Dokladnie doszpertaj trochę grosza i kup sobie płyte na nForce2. Co do ABIT'a juz sie wypowiadałem w jednym temacie na jego temat ;). Ostatnia spółka z ECS'em nie przyniosła niczego dobrego ... a tak BTW ja tez mam BE6-II (narazie ;) ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Dokladnie doszpertaj trochę grosza i kup sobie płyte na nForce2. Popieram z calego serca. Teraz nforce 2 to najlepszy wybor (szczegolnie na epoxie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakalaka Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 hmmm a jak sie ma nforce2 do ATI? niech sie jakis uzytkownik wypowie czy kozysta z takiej kombinacji coz w sumie to dosc przyszlosciowy wybor by byl bo mam 8500 a nie 9700 i agpx8 na nic mi sie w tej chwili nie przyda w sumie zastanawialem sie nawet nad krokiem w tyl i epoxem lub msi na kt266a i do tego ddr pc2100 a za zaoszczedzone grosiki jakis zacny naped dvd (co polecacie? ja obstawiam pionieera lub toshiba) co do zasilacza po padzie na kompie brata jakiegos noname i spaleniu 2 dyskow mam juz wyrobione zdanie na ten temat :P tylko czy musi byc enlight 300w czy wystarczy np codegen ale za to 400w :D a i czy moglby mi ktos podeslac jakis link czy cos namiar w sensie na jakies hurtownie w wawie bo troche tych zakopow razem z kolego bede robil wiec wolalbym taniej niz +40% marzy w sklepie :Q pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakalaka Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 8O popycham ten temat popycham :wink: wszedzie pustki epoxa ni widu ni slychu a w hurcie naet msi na kt333 nie maja :? coz czekam i czytam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakalaka Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 hmmm znalazlem takie cudo i moze to jest rozwiazanie MSI (MS-6570) K7N2G nForce2 Socket-A (DDR,LAN,SOU) czy u nas juz ktos zrobil jakis tescik tej plytki? w action maja za 399netto dosc powiedziec konkurencyjna cena do epoxa ale nie ma firewire wciaz czekam moze w przyszla niedziele na gieldzie sie sprawa rozwiaze :D kupie chociaz athlona na TB zawsze to krok do przodu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...