Viola Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Mam problem i potrzebuje pomocy, może ktokolwiek jest mi w stanie pomóc. A więc gdy skanuje komputer Nortonem wykrywa mi 2 wirusy: command.exe i asappsrv.dll. Niestety Norton nie potrafi ich usunąc. Gdy prubuje wyłączyć proces command.exe wyświetla error: operacja nie może być zakończona. Odmowa dostępu. Command.exe wyświetla się również w dodaj/usuń programy. Gdy prubuje usunąć wyświetla informacje: Nie można odnalezc pliku skryptu "C:\WINDOWS\QnVzeg\kBpWy0.vbs". Sądze że te wirusy powodują spowolnienie mojego neta tzw. lagi, wysokie pingi. Lagi zaczynają się mniej więcej od godz. 19 więc sądze że wirusy uaktywniają się właśnie o tej godzinie. Gdy wchodze do folderu WINDOWS i w opcjach folderów uaktywniam opcje do pokazywania chronionych folderów systemowych znajduje owy katalog QnVzeg a w nim zainfekowane pliki. Nie moge usuńąc folderu. Może ktoś pomoże mi w rozwiązaniu problemu ( nie chce rozwiązywać tego problemu formatem dysku). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Mam problem i potrzebuje pomocy, może ktokolwiek jest mi w stanie pomóc. A więc gdy skanuje komputer Nortonem wykrywa mi 2 wirusy: command.exe i asappsrv.dll. Niestety Norton nie potrafi ich usunąc. Gdy prubuje wyłączyć proces command.exe wyświetla error: operacja nie może być zakończona. Odmowa dostępu. Command.exe wyświetla się również w dodaj/usuń programy. Gdy prubuje usunąć wyświetla informacje: Nie można odnalezc pliku skryptu "C:\WINDOWS\QnVzeg\kBpWy0.vbs". Sądze że te wirusy powodują spowolnienie mojego neta tzw. lagi, wysokie pingi. Lagi zaczynają się mniej więcej od godz. 19 więc sądze że wirusy uaktywniają się właśnie o tej godzinie. Gdy wchodze do folderu WINDOWS i w opcjach folderów uaktywniam opcje do pokazywania chronionych folderów systemowych znajduje owy katalog QnVzeg a w nim zainfekowane pliki. Nie moge usuńąc folderu. Może ktoś pomoże mi w rozwiązaniu problemu ( nie chce rozwiązywać tego problemu formatem dysku).No to daj naprawe instalacji windowsa moze pomoże.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 1.ewentualnie ciagaj dysior z obudowy, idz do kumpla z dobrym antywirem, i niech on ci przeskanuje. 2. lub sciagnij innego antywira, takiego co przy instalacji skanuje, badź po restarcie. niestety nie znam zadnego dobrego/skutecznego i przytym darmowego, moze jakis 30dniowy trial sie znajdzie...ale to sam poszukaj:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 e tam format dobry na wszystko:P pod warunkiem że nie ma innych partycji pozarażanych:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 http://www.beyondlogic.org/solutions/proce...processutil.htm http://www.softpedia.com/get/System/System.../Unlocker.shtml Pozamykaj te podejrzane procesy, odblokuj dostep do plikow unlockerem i pokasuj... Skan antywirem tez by nie zaszkodzil. Alternatywna metoda - bootuj kompa z dyskietki/CD i spod DOSa/Linuxa pousuwaj tez co trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) 2. lub sciagnij innego antywira, takiego co przy instalacji skanuje, badź po restarcie. niestety nie znam zadnego dobrego/skutecznego i przytym darmowego, moze jakis 30dniowy trial sie znajdzie...ale to sam poszukaj:Pavast! ma takie cudo. Zainstaluj, uaktualnij, włacz w opcjach skanowanie przy rozruchu i restart (ofkoz :P). Jaką masz sieć? :) Edytowane 16 Marca 2006 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 to jakieś dziwne wirusy które Ci się o danej godzinie uruchamiają, ja tu stawiam że to lagi są na Twojej sieci a nie są powodowane przez wirusy. Zapytaj kogos kto ma takiego samego neta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Miałem to samo, ale tylko z command.exe. Nie wiem czy to przez to, ale dokładnie rok po tym zainfekowało mi strasznie dużo plików. Programy wykrywały po 100000 wirusów. Jakieś trojany i wirki to były. Powtarzam, że nie wiem czy to przez to. Komp się spowolnił i jakieś pliki mi się pojawiały i coraz bardziej zapełniały mi dysk. Ten komp to był laptop, a kofig to: Intel Celeron 800 MHz, dysk około 15-20 GB, Grafa jakaś tam słaba i 128 MB RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...