Milo Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Właśnie zepusł mi sie potencjometr w Kolumnach FPS 1000 ale w sumie nie do końca tak sie zepsuł bo gdy chcem przyciszyc lub pogłośić to zaczyna buczeć mi prawa tylnia kolumna (a to bardzo wkur..) i teraz tak kolumny są firmy Creative i własnie nie wiecie moze gdzie moge kupic nowy potencjometr albo naprawic go w jakims serwisie Creativa??o ile istnieje takowy acha i zeby był on w Krakowie :) PS.POMUZCIE!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Moze do jakiegos serwisu co sprzet RTV naprawia zanies, powinni go naprawic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomko Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Odczytaj wartość tego potencjometru (Kohm) oraz charakterystykę (A,B lub C) i kup w pierwszym lepszym sklepie z częściami elektronicznymi potencjimetr o takich oznaczeniach (będzie to np: 47Kohm/B). Wylutuj stary, wlutuj nowy i po kłopocie. Cała operacja nie powinna zająć więcej niż 20~25 min (z rozkręceniem i skręceniem urządzenia). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 a po co - jak cos sie dzieje to psiknij do srodka WD-40 albo cos takiego i dziala powinno pomoc - mi kiedys w komp. glosnikach potecjometr wysechł (bo jest w srodku jakies takie cos i to wyschlo) powodujac trzaski i szumy jak dawalem glosniej - czasem wogle glosniki nie graly - rozkrecilem to wszystko do srodfka psiknalem WD i dzialaja bez zadnego szumu juz przez 2 lata!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomko Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 a po co - jak cos sie dzieje to psiknij do srodka WD-40 albo cos takiego i dziala powinno pomoc - mi kiedys w komp. glosnikach potecjometr wysechł (bo jest w srodku jakies takie cos i to wyschlo) powodujac trzaski i szumy jak dawalem glosniej - czasem wogle glosniki nie graly - rozkrecilem to wszystko do srodfka psiknalem WD i dzialaja bez zadnego szumu juz przez 2 lata!!!! Owszem to może pomóc, ale tylko na (bardzo) krótki czas - ten sposób działa tylko wtedy, jeśli potencjometr jest zabrudzony, a nie wytarty. Znając jakość potencjomterów w tanim sprzęcie audio stawiał bym jednak na wytarcie się ścieżki węglowej, a tu pomóc może tylko wymiana na nowy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 a po co - jak cos sie dzieje to psiknij do srodka WD-40 albo cos takiego i dziala powinno pomoc - mi kiedys w komp. glosnikach potecjometr wysechł (bo jest w srodku jakies takie cos i to wyschlo) powodujac trzaski i szumy jak dawalem glosniej - czasem wogle glosniki nie graly - rozkrecilem to wszystko do srodfka psiknalem WD i dzialaja bez zadnego szumu juz przez 2 lata!!!! Owszem to może pomóc, ale tylko na (bardzo) krótki czas - ten sposób działa tylko wtedy, jeśli potencjometr jest zabrudzony, a nie wytarty. Znając jakość potencjomterów w tanim sprzęcie audio stawiał bym jednak na wytarcie się ścieżki węglowej, a tu pomóc może tylko wymiana na nowy.... jednym problemm moze okazac sie wielkosc potencjometru, dl aprzykladu powiem, ze przetarł mi sie jeden z Joya Logitecha, szukłem zamiennych w starej kierownicy, i w innym joyu, w kazdym byly rozne rozmiary. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 a po co - jak cos sie dzieje to psiknij do srodka WD-40 albo cos takiego i dziala powinno pomoc - mi kiedys w komp. glosnikach potecjometr wysechł (bo jest w srodku jakies takie cos i to wyschlo) powodujac trzaski i szumy jak dawalem glosniej - czasem wogle glosniki nie graly - rozkrecilem to wszystko do srodfka psiknalem WD i dzialaja bez zadnego szumu juz przez 2 lata!!!! Owszem to może pomóc, ale tylko na (bardzo) krótki czas - ten sposób działa tylko wtedy, jeśli potencjometr jest zabrudzony, a nie wytarty. Znając jakość potencjomterów w tanim sprzęcie audio stawiał bym jednak na wytarcie się ścieżki węglowej, a tu pomóc może tylko wymiana na nowy.... jak juz pislaem po tym zabiegu juz 2 rok bez problemow mi dziala glosniki firmy SOUND LINK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zwazcie na to ze mi potencjometr nie zepsuł sie całkiem!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zwazcie na to ze mi potencjometr nie zepsuł sie całkiem!!!no mi tez nie tylko trzeszczal zrob jak mowilem nic nie stracisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...