Skocz do zawartości
mruz

Chłodzenie Procka

Rekomendowane odpowiedzi

No ja bym brał bez zastanowienia Scythe Ninja SCNJ-1000P. Jeszcze wentyl jest w zesatwie, wypasik. Dasz na 5V i masz niesłyszalne chłodzenie. Do tego jeszcze od tego samego kolesia weź ARCTIC SILVER 5 i bedzie full opcja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z kasą jak zwykle cieniutko :D ok 150zł powyższy sprzęt naprawdę świetny B) moze lepiej zaczekac i zainwestować w to powyższe cacko? nie zaprzeczam ze nie będe kręcił, bo napewno będe :lol: a powody dla których chce zmienić BOXowego to

1) temperaturka

2) głośność

3) możliwośći oc

4) :rolleyes: wygląd

jakieś inne propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość cozaimbecyldalmibanazanic

to jest ściema bo i tak będziesz kręcił procka więc musisz na nim zamontować jakiś wiatrak :)

Bez wentylatorów, tylko zasilacz wyciąga, A64 2,7 GHz 1,5V ma jedyne 40C w prime... więc imho cooler wypas ;x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym ci zaproponował coś takiego

http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...&id_towaru=1156

+ fander stodwudziestka

a i jeszcze przejsciówka na 775 http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=915

ma ciepłowody, chłodzi tez płyte, jest lekki w dodatku (jak dla mnie)kozacko wygląda ale cena wszystkiego to ponad 2 stówki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym ci zaproponował coś takiego

http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...&id_towaru=1156

+ fander stodwudziestka

a i jeszcze przejsciówka na 775 http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=915

ma ciepłowody, chłodzi tez płyte, jest lekki w dodatku (jak dla mnie)kozacko wygląda ale cena wszystkiego to ponad 2 stówki

zapomniałeś jeszcze o wiatraku jeszcze jakims na ten radiator <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy tak małych różnicach cenowych ninja+ będzie najlepszym co możesz kupić do tego najcichszym, z tym prockiem poradzi sobie pasywnie (oczywiście przy odpowiedniej wentylacji w obudowie), jeśli nie ninja to big typhoon, róznice nie wielkie, ale ninja ładniesza (tak jakby porównywać scyzoryk i katanę:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem ani ninja ani BT ani Sonic nie naleza do ladnych coolerow. Sa poprostu poprawne. Coolery, ktore wygladaj kozacko z reguly ich wydajnosc juz taka nie jest. Przeciez ninja to zwykle blaszki alu i co w tym ladnego no chyba, ze chodzi o ci o wrazenie jakie wywiera swoim gabarytami??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj w dużej mierze przy wyborze trzeba decydować wg gutu, bo różnice są tak niewielkie, że mogą interesować tylko fanów OC, a z tego co rozumiem, to zależy ci przedewszystkim na ciszy. Jak chcesz się w przyszłości parać z OC to polecałbym coś Tt combo np. tower 102(chyba tak się nazywał) cały miedziany. Jak dobry wentyl zamontujesz to będzie lepiej chłodził od ninji. A jeżeli zależy ci na ciszy i wyglądzie to wybrałbym ninje. Jest ona o wiele lepiej wykończona od Tt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się ostatecznie nad:

TT Big Typhoon Typhoon

Scythe Ninja + Fander 120 Ninja

Thermaltake Sonic Tower 4 in 1 Sonic

pod uwagę biorę przede wszystkim ciszę !!! poźniej wydajność (niska temp.) i cana do 150zł a OC i wygląd są w obecnej chwili praktycznie niewazne dla mnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem kupno 112-tki to chybiony pomysl. Niedosyc, ze wazy ponad 1200 gram(!) to na dodatek wentyle(92mm) beda sila rzeczy musialy sie krecic z dosc wysoka predkoscia bo to miedz. Z miedzi raczej efektywnie nie odprowadzisz ciepla wolnym(czyt. cichym)wentylem. Kosztuje prawie 140zł plus sztuka lub najlepiej dwie wentyli po 25zł i robi sie nieoplacalny interes. 112-tka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi