Skocz do zawartości
PisKooR

Wynik 3d Mark

Rekomendowane odpowiedzi

jak wyżej. 12 500 3d marks ( wiem że to sporo ale..... ) to nie jest chyba specjalnie duzo na mojej konfiguracji ?

Macie jakieś sugestie co do przyczyny.

A i czasami mam zwisy przy zmianie opcji w Ati Control Panel. Jak zmieniam np. filtrowanie to mam czarny ekran. Restart windy i wszystko jest OK.

Drivery były rózne. Ostatnio catalyst 3.0

Miałem zainstalowane DX 9 ale wywaliłem moze dlatego teraz się syfi ?

Aha Winda była stawiana jakieś 3 miechy temu.

Czekam na sugestie co do mojego wyniku 3d marka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nawet zajebiscie mało

ja na deflaucie (proc i grafy) mam 11800

jakie przyczyny??

moze ich byc mnóstwo-od ustawien w biosie po np. nieusuniete doładnie detonatory(oczywiscie pod warunkiem ze wczesniej miałes nvidie)

ja proponuje najlepsze i najskuteczniejsze rozwiazanie tego problemu

c:/format

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wyżej. 12 500 3d marks ( wiem że to sporo ale..... ) to nie jest chyba specjalnie duzo na mojej konfiguracji ?

Macie jakieś sugestie co do przyczyny.

A i czasami mam zwisy przy zmianie opcji w Ati Control Panel. Jak zmieniam np. filtrowanie to mam czarny ekran. Restart windy i wszystko jest OK.

Drivery były rózne. Ostatnio catalyst 3.0

Miałem zainstalowane DX 9 ale wywaliłem moze dlatego teraz się syfi ?

Aha Winda była stawiana jakieś 3 miechy temu.

Czekam na sugestie co do mojego wyniku 3d marka

Jak uwazasz ze kiepsko to mozesz mi dac :wink: a tak na serio to nie wiem co to mzoe byc. Sproboj przetestowac wydajnosc innymi progamami to sie zobaczy czy wszystkie tak cienko ida :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaaa

dzięki.

Dzisiaj będzie reinstalka.

A propo najpier drivery karty czy Via 4in1 ?

W biosie wszystko jest na default więc nie powinno być źle. jedyne zmiany to wyłaczony zintegrowany LAN i kodek dźwięku.

I tu jest twój błąd ja też miałem problemy z 3d markiem bo miałem śmiesznie niski wynik i co się okazało, że na auto dla pamieci płyta daje takie ustawienia pamiatkom ze popłakać się można, po pierwsze sprawdź czy masz włączone top performance, to powinno pomóc, a dopiero reinstal, nowe catalisty 3.0 Via 4,45 i powinno być z 15000 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki

ale top performance podnosi taktowanie proca a nie wiem ile wentylator wytrzyma.

Obecnie mam Titana cu5tb bodajze i temp. po przejściu 3d marka i zamknietej budzie około 42 - 45 stopni

A macie może linki jak skonfigurowac bios gigabyte tego co mam bo za cholerę nie mogę znaleźć opcji zmian np ustwień pamięci.

Wszystko automat albo top performance

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki

ale top performance podnosi taktowanie proca a nie wiem ile wentylator wytrzyma.

Obecnie mam Titana cu5tb bodajze i temp. po przejściu 3d marka i zamknietej budzie około 42 - 45 stopni

A macie może linki jak skonfigurowac bios gigabyte tego co mam bo za cholerę nie mogę znaleźć opcji zmian np ustwień pamięci.

Wszystko automat albo top performance

temperature masz spoko a co do ocji to jak wejdziesz do biosu to naciśnij jednocześnie Ctrl F1 i pojawi ci sie Adwance Chipset Features, tam masz wszystko do regulacji pamięci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Great

a jakies sugestie co do ustawień ?

Mam kingstony. podobno pc 266 ale sandra pokazuje że są ustawione na 333 mhz ( jak to się stało nie wiem ? ) może po zminanie FSB na 166

Jeśli czytałeś instrukcję od płyty to powinieneś wiedzieć że obsługuje magistralę 166 tylko z pamieciami 166 lub wyżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...