Martin82 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Otoż na starym kompie postanowiłem obok Windowsa 98 zainstalować Mandrive 2006 Free, po zakończeniu instalacji żaden z systemów się nie uruchamił. Myślałem, że to może przez program rozruchowy, gdyż po wybraniu Gruba wyskakuje mi taki komunikat: Grub loading stage1.5 Grub loading please wait... Error 18 I na tym koniec, system się nie uruchamia, natomiast po wybraniu LILO: L 04 04 04 04 04 04 04 04 04 ... i tak w nieskończoność. A może źle ustawiłem program ładujący? Ustawiłem tak: http://img210.imageshack.us/img210/32/zrzutekranu11tn.png http://img227.imageshack.us/img227/2756/zrzutekranu22hx.png Dodam jeszcze, że podczas instalacji Linuxa wystąpił taki błąd: Wystąpił błąd podczas instalowania pakietów: scribus - 1.3.0-1 mdk.i586 kontynuować? Kontynuowałem instalację, no i niby zainstalował się ten scribus i pozostałe pakiety ...no i instalacja dobiegła końca (zakończyła się na 104%!? :lol2: ) Czy to może być przyczyną mojego problemu? ....no i co to za pakiet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Scribus A co do programu ładującego to zamiast screeenów brdziej przydałaby sie zawartosc plików konfiguracyjnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin82 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) Ale gdzie tych plików mam szukać? ...sorry ale z linuxa jestem nemo (to jest mój pierwszy Linux) Edytowane 21 Marca 2006 przez Martin82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin82 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Info z pliku lilo.conf: # File generated by DrakX/drakboot # WARNING: do not forget to run lilo after modifying this file default="linux" boot=/dev/hda map=/boot/map keytable=/boot/pl.klt menu-scheme=wb:bw:wb:bw prompt nowarn timeout=100 message=/boot/message image=/boot/vmlinuz label="linux" root=/dev/hda7 initrd=/boot/initrd.img append=" acpi=ht resume=/dev/hda6" image=/boot/vmlinuz label="failsafe" root=/dev/hda7 initrd=/boot/initrd.img append=" failsafe acpi=ht resume=/dev/hda6" other=/dev/hda1 label="windows" table=/dev/hda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...