Skocz do zawartości
Alucard

Które Pamięci Wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

tak się zastanawiam które pamięci warto brać? wszystkie firmowe pamięci (corsair geil kingston twinmoss) są na podobnym poziomie cenowym (patrząc na allegro) interesuje mnie 512 pc3200 a potem drugie dokupić (narazie mam abita nf7). zastanawiam się nad tym http://www.allegro.pl/item95036278_corsair...od_ss_wawa.html czy to będzie dobre?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już nie będe zakładał topicu ale dostałem prośbe od informatyczki (na 5 z aktywnosci:D) ze szkoly zebym jej poszukal jakis markowych ale najtanszych pamieci 512 po sklepach, kupowane by były 10 sztuk i co sadzicie o

Pamięć DDR 512MB PC3200 400MHz TwinMos CL2,5 - 133 Zł

czy może goodramy za 126 zł ale cl3

Edytowane przez pentliczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że twinmosy, gdyż 7 złotych to żadna oszczędność gdy to różnica wyłącznie timingów. Do tego twiny lepiej się kręcą na ogół, ale jak rozumiem te ramki mają być do szkoły, więc to już ma mniejsze znaczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ostatnio kupiłem te corsairy i jestem zadowolony, jeżeli masz płyte na nf2, bo masz to i tak najlepsze wyjście to puścić pamięci synchronicznie i zjechać timingami. U siebie puszczałem je na rożnych ustawieniach(szyna i timingi) i synchro na cl 2 wypada najlepiej (lepiej niz np na 400 i cl2.5)

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi