Skocz do zawartości
caleb59

Dziwny Problem Z Samtronem 76e

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie mam problem z Samtronem 76E.Mianowicie podczas pracy w czestotliwosci zalecanej przez producenta jako optymalna (1024x768 85Hz) jak i innych rozdzielczosciach obraz wyswietlany ma jakies dziwne smugi nie wiem jak to nazwac "cienie" szczegolnie jest to widoczne wokol ikon pulpitu i obramowania wszelakich okienek i czcionek jakby obraz sie lekko rozmywal...po zmianie na czestotliwosc 60Hz obraz ulega niewielkiej poprawie wizualnej ale problem nadal jest widoczny.Majstrowalem juz w OSD mam najnowsze sterowniki do tego monitora nawet wymienialem karte grafiki na inna i zmienialem do niej sterowniki ale problem nadal pozostaje moze to cos z kineskopem kable od monitora sa ok.Monitor mam od kilku dni przywieziony z Niemiec i od poczatku wystepowal ten problem.Prosze o pomoc...Dołączam screena ale nie wiem czy da sie to dojrzac tak dokladnie i zaznaczam ze nie chodzi o cienie windows'owe...

post-126937-1143140631_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam podobnie z Mitsubishi DiamondPlus 91 - dokladnie tak jak u Ciebie - cos jak rozmycie czy cien?? a poza tym monitor ciemnieje (tak jakby gubil jasnosc i kontrast) na jakis czas (od 5 -100 minut) potem sam jasnieje - trwa to juz jakies 7 miesiecy. Zauwazylam ze normalnie zachowuje sie ..w nocy! ? Co to moze byc? Aha wtyczki mam nowe wiec nie w tym problem, u znajomego zachowywal sie normalnie...wiec tym bardziej nie wiem co jest grane?

Edytowane przez ZiMatik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi