caleb59 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Jak w temacie mam problem z Samtronem 76E.Mianowicie podczas pracy w czestotliwosci zalecanej przez producenta jako optymalna (1024x768 85Hz) jak i innych rozdzielczosciach obraz wyswietlany ma jakies dziwne smugi nie wiem jak to nazwac "cienie" szczegolnie jest to widoczne wokol ikon pulpitu i obramowania wszelakich okienek i czcionek jakby obraz sie lekko rozmywal...po zmianie na czestotliwosc 60Hz obraz ulega niewielkiej poprawie wizualnej ale problem nadal jest widoczny.Majstrowalem juz w OSD mam najnowsze sterowniki do tego monitora nawet wymienialem karte grafiki na inna i zmienialem do niej sterowniki ale problem nadal pozostaje moze to cos z kineskopem kable od monitora sa ok.Monitor mam od kilku dni przywieziony z Niemiec i od poczatku wystepowal ten problem.Prosze o pomoc...Dołączam screena ale nie wiem czy da sie to dojrzac tak dokladnie i zaznaczam ze nie chodzi o cienie windows'owe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) To jest wina kabla/monitora/wyjścia karty graf.. Edytowane 23 Marca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caleb59 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Wyjscie od karty graficznej jest wporzadku bo testowalem wczesniej inny monitor i grało CPU takze ok a co do kabla to nie wiem jak to sprawdzic...a moze to cos w kineskopie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Wyjscie od karty graficznej jest wporzadku bo testowalem wczesniej inny monitor i grało CPU takze ok a co do kabla to nie wiem jak to sprawdzic...a moze to cos w kineskopie?W takim razie stawiam na kabel monitor-karta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caleb59 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Dzieki Kyle postaram sie to jakos sprawdzic ma ktos moze jeszcze jakies pomysly a moze to cos z kineskopem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caleb59 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 EEEEEEEEEEEEEE ludzie odezwijcie sie może miał ktos podobny problem?HELP! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caleb59 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Ludzie odezwijcie sie bo nie wiem czy mam z tym udac sie do serwisu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Ja mam podobnie z Mitsubishi DiamondPlus 91 - dokladnie tak jak u Ciebie - cos jak rozmycie czy cien?? a poza tym monitor ciemnieje (tak jakby gubil jasnosc i kontrast) na jakis czas (od 5 -100 minut) potem sam jasnieje - trwa to juz jakies 7 miesiecy. Zauwazylam ze normalnie zachowuje sie ..w nocy! ? Co to moze byc? Aha wtyczki mam nowe wiec nie w tym problem, u znajomego zachowywal sie normalnie...wiec tym bardziej nie wiem co jest grane? Edytowane 1 Maja 2006 przez ZiMatik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...