ent Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Gdy dzialam na necie, moj modemiq dosc czesto po jakims czasie zwiesza calego kompa, po prostu zwis i tylko twardy reset pomaga, czy ktos moglby pomoc ?? BTW: Nie ma w SZUKAJ :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Gdy dzialam na necie, moj modemiq dosc czesto po jakims czasie zwiesza calego kompa, po prostu zwis i tylko twardy reset pomaga, czy ktos moglby pomoc ?? BTW: Nie ma w SZUKAJ :D a moze napisal bys tak jaki to modem co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Gdy dzialam na necie, moj modemiq dosc czesto po jakims czasie zwiesza calego kompa, po prostu zwis i tylko twardy reset pomaga, czy ktos moglby pomoc ?? BTW: Nie ma w SZUKAJ :D a moze napisal bys tak jaki to modem co? no wlasnie 8O :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Może jakiś trojanik współpracuje z twoją maszyną :)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Heh sorx modemiq to Pentagram Hex2, i raczej nie jest to trojanik bo ostatnimi czasy przeinstalowywalem system chyba z 5 razy, a to ciagle sie wali :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Hej Ludzie nie wierze ze nie macie zadnego pomyslu! Really need help :D.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Hej Ludzie nie wierze ze nie macie zadnego pomyslu! Really need help :D..a moze poprstu modem jest skopany lub sterowniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Ze sterownikami jest wogole dziwna sprawa (w Windzie XP, a takiego chce miec zainstalowanego) otoz na sterach od producenta modem nie chce sie polaczyc, ale za to na tych defach z Windy dziala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dynio Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 JA mojego pentagrama wydupczylem,tez mi wieszal systemy,i tez lepiej chodzil ze sterownikami generic niz z dostarczonymi,wkurzylem sie i zalatwilem sobie stalke :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Gdy dzialam na necie, moj modemiq dosc czesto po jakims czasie zwiesza calego kompa, po prostu zwis i tylko twardy reset pomaga, czy ktos moglby pomoc ?? BTW: Nie ma w SZUKAJ :D ja to moze sie na tym nieznam bo nie mam modemu ale slyszalem nieco o zwisach systemu podczas polaczenia z netem przez modem (modem sie laczy przez pierwsze ok 10-15 sek dziala ok i potem zwis i tylko twrady reset pomaga) i z tego co wiem (raczej slyszalem) ze to moglby byc ram nie uszkodzony a raczej zle ustawiony - w biosie of course). I mowie ze tylko o tym slyszalem, nie praktykowalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Heh mnie na stalke nie stac na razie :(. A z tym Ramem to nie wiem, niby dopoki nie mialem modemu wszystko gralo i biegalo, wiec czemu teraz nagle mialoby sie zchrzanic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Po pierwsze to zostaw te stery co zainstalowal XP , a po drugie sprawdz czy nie ma konfliktu na przerwaniach . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Stery sa z XP, konfliktow w menedzerze urzadzen tez nie pokazuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Stery sa z XP, konfliktow w menedzerze urzadzen tez nie pokazuje. A na ktorym przerwaniu jest modem ?? . POzatym przerwania sprawdz w System Informatiom nie wiem jak to leci w polskim Xp , pewnie Informacje o systemie . Ile masz urzadzen w slotach PCI ? , i powiedz na ktorym slocie jest modem . Jescze jedno czy wczesniej modem dzialal dobrze? . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Nie moge powiedziec na ktorym IRQ jest modem bo z kompem tym mam do czynienia tylko w weekendy :(. W PCI siedzi modemiq, sieciowa i muzyczna, czyli 3 urzadzenia. Modem jest w 3 slocie liczac od gory, sieciowka bodajze w 2, a dzwiek w 5. Wedlug moich oznaczen slot 1 to slot zaraz pod AGP a slot 6 to slot na jedyna ISA. Niestety modem od poczatku wieszal sie podczas polaczen :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Przerwania na 99 % :) Karte dzwiekowa najlepiej montowac w 4 slocie , jak bedziesz mial okazje to zrob tak . Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 oki sprobuje cos z przerywaniami :) big thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Hmmm teraz wyglada to tak: wszystkie urzadzenia PCI maja przydzielone to samo przerywanie, a zmienic na sztywno IRQ modemu nie za bardzo sie da (nie mozna, albo nie wiem jak to zrobic, bo w menedzerze nie moge). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Na 4 slot ( jak masz 5 ) liczac od slota AGP , dawaj karte dzwiekowa , na 3 sieciowke , a modem na 2 . A najlepiej to zrob tak ze wyjmij wszystkie karty ze slotow PCI i zaintaluj od nowa sys , a potem dokladnie wkladaj w te sloty jak powiedzialem wszystkie karty ale pojedynczo sprawdzajac jakie przerwania dostaja . Pozatym reset Biosu nie zaszkodzi , a i wgranie nowszego . Jezeli chodzi i zmiane przerwan z windowsa to nie wiem za bardzo , z Biosu mozesz probowac . A i jeszcze jedno jaka masz plyte i zaisntaluj 4in 1 jezeli to Via . Jak masz teraz czas to odezwij sie w gadu to moze lepiej pomoge . BTW jak ty masz 3 urzadzenia na jednym przerwaniu to ty sie nie dziw ze masz problemy . Jedynie Asusa plyty sa zawsze najpewniejsze jezeli chodzi o dobre przydzielenie przerwan jak sie duzo kart PCI daje ;) . A i wogule jak ci chodzi dzwiek jak sieciowka pracuje ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Mam 6 slotow (ABIT KT7E) w 4 - dzwiek, sieciowka - 5, modem -2. Bios czyszczony niedawno, najnowszy (a9), jest Via 4in1. Wszystko inne pracuje bez zarzutow. Mam wylaczone COMy i LPT. Czy to ze 3 urzadzenia maja to samo IRQ nie jest czasem zwiazane ze wspoldzieleniem przerywan ? Bo jesli tak to wszystko powinno teoretycznie dzialac. BTW: Qrde modem nie zwiesil sie przez jakies 40 min :D (chyba rekord) bo przelozylem karty (sa ustawione tak jak napisalem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 ent : problem rozwiążesz instalując sterowniki od win2000 wrazie problemow napisz do dystrybutora www.pentagram.pl (miła i fachowa obsluga) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Gdzie ty sprawdzasz te przerwania i na ktorym dokladnie sa te urzadzenia ? . A jezeli chodzi o te sloty to zmeniaj miejscami dopuki kazda karta nie dostanie innego . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 IRQ sprawdzam w menedzerze w Windowsach w 2k pokazuje wszystkie PCI na 7, w XP na 3 :). Xenon: stery od 2k chyba nic nie dadza bo na 2k mam ten sam problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Facet ne tu sie sprawdza . Nie mam po Polsku Xp , ale to bedzie mniej wiecej tak , wchodzisz do Start bierzesz akcesoria potem narzedzia systemowe , a potem informacje o systemie . Otwierasz i bierzasz na Konflikty potem na IRQ nie wiem czy to akurat spolszczyli ( wszystko jest w pierwszej zakladce ) . . Jeszcze jedno komp ci dziala na ACPI czy APM .I wlacz te porty Com bo to one powinny siedziec na 3 przerwaniu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Heh na tym jednym przerywaniu mam ze 6 urzadzen :D, ale o dziwo po przełożeniu kart wszystko dziala :D, mimo iz na 1 IRQ tyle rzeczy dziala ! Dzieki wszystkim za pomoc, szczegolnie Xanowi, thx :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...