pentliczek Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) Mam windows xp pro gdy wlaczam komputer normalnie sie wlacza i pojawiaja sie te tabele, tam gdzie uruchamia sie bios potem po chwili powinno pojawic sie drugie menu tam gdzie mozna uzyc opcji rozruch dysku ale ono mi sie nie pojawia a na monitorze na chwile staje sie czarne tlo a potem normalnie sie wlacza system. o co chodzi? co mam zrobic zeby bylo tak jak powinno EDIT: Hmm jak włoże płyte z windowsem to jest normalnie, ale jak nie ma zadnej plyty albo jakas inna plyta niz wind to jest tak jak napisalem wyzej. Czyli to jest normalne i nie mam sie czym przejmowac? Bo nie wiem, zainstalowaly mi sie aktualizacje i tak teraz sie dzieje. Edytowane 24 Marca 2006 przez pentliczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lock@ Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Tytuł dałeś taki, że nie zdziwię się jak nikt ci nie odpowie. Ja nie bardzo rozumiem o jakie drugie menu rozruchu dysku ci chodzi. Może jaśniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) jeżeli chodzi tobie o menu wyboru systemu to można je przywrócić, wystarczy kliknąć prawym guzikiem na Mój komputer wybrać Właściwości, reszt na załączonym obrazku jest jeszcze szybszy sposób, przez edycje pliku boot.ini (ukryty plik na dysku rozruchowym), należy zmodyfikować wartość parametru timeout (np: timeout=30, żeby ekran został wyświetlony muszą być zaprogramowane co najmniej dwie konfigurację startowe w pliku boot.ini) Edytowane 24 Marca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...