Skocz do zawartości
Raffels

Problem Z Kodekami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam zainstalowany najnowszy zestaw kodekow CCCP (Combined Community Codecks Pack) i gdy chcę sobie obejrzeć jakiś filma na stronie www np. www.maxior.pl to wwczas wyskakuje mi taki komunikat: Can not create DirectShow player. Nie wiem o co chodzi i jak to wyeliminować. Serdecznie proszę o pomoc, będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję Ci wykasować wszystkie kodeki jakie masz i zainstalować FFDSHOW. Obejrzałem na nich dziesiątki filmów i nigdy nie było żadnego problemu. Sprawdziłem na moim kompie podaną przez siebie stronkę i filmiki odtwarzały się bez zarzutu.

<<Mirror>> ~3,2 MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam zainstalowany najnowszy zestaw kodekow CCCP (Combined Community Codecks Pack) i gdy chcę sobie obejrzeć jakiś filma na stronie www np. www.maxior.pl to wwczas wyskakuje mi taki komunikat: Can not create DirectShow player. Nie wiem o co chodzi i jak to wyeliminować. Serdecznie proszę o pomoc, będę wdzięczny.

Pozdrawiam

To raczej jest problem z plugin'ami. Jakiej przeglądarki używasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję Ci wykasować wszystkie kodeki jakie masz i zainstalować FFDSHOW. Obejrzałem na nich dziesiątki filmów i nigdy nie było żadnego problemu. Sprawdziłem na moim kompie podaną przez siebie stronkę i filmiki odtwarzały się bez zarzutu.

2040937[/snapback]

wywalic wszystkie paki i oddzielne kodeki

zainstalowac tylko DivX, XviD, AC3, reszta oddzielnie jak zajdzie potrzeba

ehhh to kolejny genialny pomysl :|

jezeli on nie koduje to jest to zbedne zasmiecanie systemu

CCCP jest ok raczej szuklabym winy gdzie indziej

na innych przegladarkach dziala ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" zasmiecanie " to raczej instalowanie packow pod tytulem: ffdshow, "czerowonoarmista" , i innego dziadostwa

a jesli chodzi o kodowanie i dekodowanie to co miales na mysli piszac:

jezeli on nie koduje to jest to zbedne zasmiecanie systemu

?

a jak zalewa Ciebie krew to idz do stacji krwiodawstwa tam troche upuszcza i masz spokoj na niedziele

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie to wyskakuje i na operze i na FF, a na IE sie zawiesza. :) Nie wiem już co robić: czy zmieniać kodeki czy co?

Właśnie to wyskakuje i na operze i na FF, a na IE sie zawiesza. :) Nie wiem już co robić: czy zmieniać kodeki czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh widze ze malo wiesz o kodekach :|

ffshow nie jest kodekiem , praktycznie nie4 ingeruje w system ( nei wspomne o najmniejszym zurzyciu proca obsludze dziweku etc) , ale powtorze to jeszcze raz nie jest to kodek ( chociaz ma mozliwosc kodowania od ktores tam wersji ) jest to filtr

jezeli nei uzywales to na litosc boska nie wypowiadaj sie , co jest dziadostwem a co nie

przez moj komp przewinely sie wszystkie ( wslownie ) wszystkie wazneijsze kodeki i codepacki , i moge powiedziec ze jezeli lubisz dlubac i ustawiac to ffdshow lub cccp jest najlepszy

Krew oddaje reguralnie wiec o to sie nei martw

ehhh uwielbiam ludzi ktorzy mowia na cos badziewie nie znajac tego :|

zeby nei bylo w moim systemie obecnie do odtwarzania filmow jest zainstalowany Tylko CCCP

natomiast jako ze troszke koduje mam jeszcze x264 i Xvida , jednak one nie odtwarzaja obrazu robi to odpowiednio spreparowany FFDSHOW

http://en.wikipedia.org/wiki/Ffdshow

dodam ze on jako jeden z niewielu radzi sobie z h264 .

@Raffels tak teraz z ciekawosci wlazlem na maxiora i widze ze to nei wina avi tylko swf ( bo te filmiki sa we flashu wiec moze tutaj tkwi problem )

Edytowane przez Pietia(lania)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spox

chodzilo tylko o "język"

FFDshow to tylko alternatywny dekoder

o "czerwonoarmiscie" sie nie wypowiem-nie mialem

ale jak by na to nie patrzec w niektorych konfiguracjach "zamienniki" powoduja rozne dziwne rzeczy

stad moja propozycja sprawdzenia na oryginale

a skoro juz tam byles i jest to swf to calkiem inna bajka (Flash)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś uznawałem tylko ffdshow i ac3.

Od pewnego czasu korzystam właśnie z CCCP i wszystko działa bez problemów. CCCP zawiera w sobie zmodyfikowanego ffdshow, haali splitter i kilka innych. To nie jest codec pack w stylu Nimo codec pack, w którym było mnóstwo różnych codeców. W CCCP jest kilka najważniejszych i naprawdę nie ma z nimi problemów, nie mieszają w systemie, nie robią burdelu. Dodatkowo zawiera w sobie Media Player Classic i jakiś inny player, którego nawet nie testowałem. MPC w zupełności wystarcza.

Warto je przetestować, warto dać temu codec packowi szansę. Ja takową dałem i przy nim zostanę.

Lepiej jest najpierw przetestować coś i dopiero później to krytykować, niż najpierw krytykować bez poznania tego czegoś, bo można wyjść na frajera. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@avecezary najmocniej przpraszam za moja wypowiedz , poczules sie dotkniety ( slusznie ) ... przepraszam

FFdshow jest naprawde dobym filtrem , jezeli bedziesz mial czas i checi to zaglebnij sie w niego

jeszcze raz przepraszam za moj ton .. moj blad :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Podepne sie pod temat, jakie kodeki polecacie, teraz mam klite code pack ale przy nie których grach jest błąd mpl loader (wyczytałem że coś z napisami). Może coś doradzicie?? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Jakbys jednak przeczytal ten temat, to bys zobaczyl, ze zasadniczo poleca sie tu CCCP icon_wink2.gif

Wolałem sie upewnieć ;) Dzięki za linka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi