Sector19 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Moje Wc Rev. 1.1 Ogolnie WC mam od Poczatku pazdziernika, ale nigdy nie bylo czasu zrobic jakis zdjec itp. :] bylo juz Beta 1.0 (ze skraplaczem zamiast chlodnicy)... potem Rev. 1.0 (socket A) gdy dostalem chlodnice (to juz byl grudzien) - 1. zamowienie z Alphacoola... a teraz Rev1.1 czyli przesiadka na S939 :) NO to zaczynamy :wink: Bloki: CPU: Cube CPU Misia15go NB: Bloczek na NF7 Misia15go Grafika: Cube GPU Misia15go Pompka: HYDOR SELTZ L20 II Chlodnica: Alphacool NexXxoS Xtreme III - dzieki madmax57 Węże: Cellfast 10x1,5 - dzieki Miazga82 Krocce: Nk12 Wiatraki 3x Fander 120mm (zwykle Min. obroty) Chłodziwo Woda destylowana + Borygo stosunek 1:1 ZAPRASZAM :rolleyes: Jesli chodzi o temperatury... to najlepiej zobrazuje to Ten screen... CPU 3h50m Prime - Athlon 64 3000+@ 2704Mhz 1,60v - 41 St C Po ostrym wygrzewaniu NB Maksymalnie widzialem 32,5St C GPU Czujnika Brak... ale Radeon 9500 ma na v core 1,9v i 430mhz i lightowo sobie wszystko radzi :) Ps. Zmiescic to w miare dobrze w obudowie pokroju No name to bylo "Troszke Ciezko" ale jakos dalo rade (do tego obudowa ma tylko 18 cm Szerokosci). Ps2. Nie smiejscie sie z BUDY :) Pozdrawiam!!! Edytowane 13 Lutego 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Mi sie podoba nawet bardzo tylko te opaski moim zdaniem na Kroccach zbyteczne chociaz dla bezpieczenstwa nie zaszkodzi ale i tak naprawde dobrze zaprojektowana konstrukcja :D :D Edytowane 26 Marca 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) nie rozumiem po co niektorzy daja te opaski na weze, przeciez to nic nie daje, jezeli waz bedzie mial sie wyslizgnac to i tak to zrobi czy beda opaski czy nie. sila scisku tych opasek na wezach jest pewnie znikoma. ;) a ukladzik ogolnie OK ;) pozdro a tak na marginesie, uwazam ze WC coraz bardziej traci swoja magie z tego wzgledu ze wystarczy teraz wylozyc kase i poskladac wszystko do kupy. zero wkladu wlasnej pracy, szkoda. a kiedys patrzalo sie tylko na coraz to nowsze pomysly i samodzielnie wykonywane bloki i inne [ciach!]ly, ale coz, nie wszyscy maja odp umiejetnosci i narzedzia, albo i czas. Edytowane 26 Marca 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Opaski tak "NA WSZELKI WYPADEK" sa... wole "dmuchac na zimne" B) B) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 nie rozumiem po co niektorzy daja te opaski na weze, przeciez to nic nie daje, jezeli waz bedzie mial sie wyslizgnac to i tak to zrobi czy beda opaski czy nie. sila scisku tych opasek na wezach jest pewnie znikoma. ;) a ukladzik ogolnie OK ;) pozdro a tak na marginesie, uwazam ze WC coraz bardziej traci swoja magie z tego wzgledu ze wystarczy teraz wylozyc kase i poskladac wszystko do kupy. zero wkladu wlasnej pracy, szkoda. a kiedys patrzalo sie tylko na coraz to nowsze pomysly i samodzielnie wykonywane bloki i inne [ciach!]ly, ale coz, nie wszyscy maja odp umiejetnosci i narzedzia, albo i czas. Teraz WC to już nie jest eXtreme. To nie jest nic nadzwyczajnego ( popatrzcie :arrow: nawet DaRoN się za to zabrał, ma już dwie nagrzewnice!) Części są coraz tańsze, bloki robi już dużo osób, są wydajne i wogóle. I potencjalny Kowalski już może sobie takie złożyć. Sector: Good Job, ładnie wszystko jest ułożone. Długo zajęło Ci odpowietrzanie układu? Jak się Hydor sprawuje niezatopiony tylko na gąbce? I jeszcez jedno. Jak go odpalasz. Masz synchronizator czy listwa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Teraz WC to już nie jest eXtreme. To nie jest nic nadzwyczajnego ( popatrzcie :arrow: nawet DaRoN się za to zabrał, ma już dwie nagrzewnice!) Części są coraz tańsze, bloki robi już dużo osób, są wydajne i wogóle. I potencjalny Kowalski już może sobie takie złożyć. Sector: Good Job, ładnie wszystko jest ułożone. Długo zajęło Ci odpowietrzanie układu? Jak się Hydor sprawuje niezatopiony tylko na gąbce? I jeszcez jedno. Jak go odpalasz. Masz synchronizator czy listwa? Odpowietrzenie poprzez takie ulozenie trojnika jest szybkie... (jakis 1 dzien bez zbytnich ingerencji) (tylko na poczatku) Zalaczanie mam poprzez synchronizator... widac go na tej fotce :) (ten bialy) Fotka bo listwaz komputera jest przykrecona do blatu od biurka (patrz kolo myszki) :] Edytowane 13 Lutego 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Bardzo ladnie - prosto, estetycznie i przejrzyscie oraz z zachowaniem wydajnosci. Podoba mi sie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olszak15 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Mi te wc bardzo sie podoba oby takich wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Spoko kibel ... z tym opaskami to rzeczwiście Sector lekko przesadził. Ja bym ich w ogole nie zakładał ale to szczegół. Dosyć porządnie ... oczywiscie w tak małej budzie truno zadbać o specjalny porządek, ale i tak wygląda to całkiem przyzwoicie. P.S: Te starsze Cuby to fajnie wyglądają na procku. :) Pozdro Edytowane 26 Marca 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeGi Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Bardzo fajny układzik :) Napisz jak z głośnością tego Hydorka :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Układzik spoko ale tempy kiepskie. Przy tym procku co masz powinno być mniej. Ja na swoim Bartonie i 2600Mhz mam tyle samo przy temperaturze w mieszkaniu rzędu 24-25 stopni, ale ja daję 2 volty i mam gorszy bloczek oraz chłodnicę na 2 fandery. Poza tym wiatraki mielą cały czas to samo powietrze, lepiej by było przytwierdzić ją z boku na dystansach. Popracuj nad tempami. Edytowane 26 Marca 2006 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Układzik spoko ale tempy kiepskie. Przy tym procku co masz powinno być mniej. Ja na swoim Bartonie i 2600Mhz mam tyle samo przy temperaturze w mieszkaniu rzędu 24-25 stopni, ale ja daję 2 volty i mam chłodnicę na 2 fandery. Popracuj nad tempami. Płyta płycie nie równa .... każda podaje co innego. Ważniejsza jest imho różnica miedzy temperaturami jakie ktoś miał na AC a potem na WC, niż porównywanie do innych proców na innych płytach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Nieźle zrobione WC. Podoba mi się. Ile Cię ono kosztowało $ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 ...CHyba, że ktoś ma termometr cyfrowy i może sobie zmierzyć i upewnić się czy mobo nie kłamie, ale przy tej chłodniczce powinien mieć góra 42 stopnie uwzględniając to, że chłodzi jeszcze GPU i NB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 ...CHyba, że ktoś ma termometr cyfrowy i może sobie zmierzyć i upewnić się czy mobo nie kłamie, ale przy tej chłodniczce powinien mieć góra 42 stopnie uwzględniając to, że chłodzi jeszcze GPU i NB.No chyba że tak, ale ja bym radził dać jeden wentyl skierowany w okolice socketu, jestem święcie przekonany, że temperatura zacznie spadać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 No masz rację. U mnie na radiatory na mosfetach wieje mocno skręcony wiatrak 8cm i to wystarcza, ale będe musiał go zmienić na coś z lepszym łożyskiem bo mi i tak hałasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Macie racje cos mi sie te tempy nie podobaja :)... ale dalem jakie sa... NA Xp 2500mhz 2,13v mialem podobnie (w sumie 47 to bylo max ktory ujrzalem)... Tu spodziewalem sie mniej :)... ale ona jakas dziwna... pokazjue 08ST C potem 35 potem 42 skacza jak szalone :)... PS. PROC BEZ IHSA :] Jakos tam mu nie wierze... ale nie chce mi sie sprawdzacjuz nic bo i tak za tyzien gora dwa wymieniam na opka :) to wtedy najwyzej sie pobawie ! Co do Hydora to jest Ok tylko czasami wpada w dziwne wibracje (wystarczy wtedy go wylaczyc i wlaczyc)... Jakasultra cicha nie jest... ale nie przeszkadza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) Nowy proc i... nowe doswiadczenia... Pod blok poszedl Venice 3000+... oczywiscie pierwsze co zrobilem to IHS mode OFF :)... Efekty... Piekne !!! Chyba na Sempka dalem zbyt malo pasty albo czujniki wariuja... albo nie wiem co :)... 2700Mhz@1,6v... sami zobaczcie jakie ladne temperatury :)... (przy okazji na nowym porcku Nf3 przeszedl samego siebie fundujac mi duzy + w szynie htt) Wiec mysle ze... teraz Wszystkie Tempy w normie :) - nie grzebalem nic przy wc tylko zmienilem procka :P ah a tak ktostam pisal ze duzo mam Opasek na wezach... to tu podaje powod dllaczego tak wszedzie je laduje :):) :D :D :D Edytowane 13 Lutego 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) Moje Wc Rev. 1.2 ZMIANY?? Wywalilem brzeczacego Hydora :mur: i zastapilem go Grundfosem 15-14B CWU. :rolleyes: Co jeszcze?? takie male zmiany estetyczne... aka 2 wiatraki CoolerMaster od MILANSA - (thx :) ) Oraz Czujnik temperatury cieczy :D ... troszke podmodowany zeby nie zamakal w wodzie :) Teraz co do pompki.. jest Świetna.. cichutka(to jest dopiero cisza)...nie wibruje tak jak moj wnerwiajacy Hydor!!! ... i nie zaobserwowałem żeby woda podniosła swoja temperature :)... Do tego jeszcze lepiej sie caly uklad odpowietrza. Wiatraki CoolerMasteraPuszczone na 5v wiec nic nie slychac... A Czujniczek to swietna sprawa :) Teraz wiem ile moja woda przy max katowaniu moze osiagac stopni (max co widzialem to 35,6st) w poludnie przy niezlym cieple za oknem z wiatrakami na minimum :). No dobra koniec gadania... popatrzcie na efekty prac... Ps. Opaski zaciskowe na wezach beda :)... bo wole byc przezorny :)... a do tego mi sie podobaja!! B) Ps2. Thx dla Misia15go za krocce!!! i mega czerwone podkladeczki :lol: :lol: Ps3. Te 2 Molexy kolo pompki to sa tam specialnie wytawione... bo sluza mi one do podlaczania 2 wiatrakow(delty 120x120) gdy sie bawie w jakies krecenie :) I Jak???:)... I nie smiejcie sie z tego czerwonego podswietlenia od wyswietlacza temperatury wody... poprostu innych nie bylo a chcialem zrobic sobie tanim kosztem czujniczek... a wynioslo mnie to 20zl :) Do teraz nie moge wyjsc z podziwu jak ta pompka sie zmiescila :)... Edytowane 13 Lutego 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_krzywy Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Wygląda estetycznie a i temperatury masz bardzo niskie... jestem pod wrażeniem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Wygląda estetycznie a i temperatury masz bardzo niskie... jestem pod wrażeniem ;) DZIekuje bardzo... juz minelo od tegoc zasu sporo czasu i cale WC przezylo pare modyfikacji... Teraz jest calkiem inne :)... W PELNEJ OKAZALOSCI MOZECIE PODZIWIAC JE NA TYM ZDJECIU :) B-) B-) B-) B-) B-) :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) i musiał jeszcze upchnąć ten elo-kontener na zdjęciu :D Obudowa 10m kwadratorych z dwoma oknami wyłożona linoleum i pomalowana błękitną farbą - pastela :D Edytowane 21 Czerwca 2007 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_krzywy Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Dlaczego się budy pozbyłeś ?? Wg. mnie wyglądała bardzo fajnie... bo kto by pomyślał, że w tak staro wyglądającej obudowie może być taki potworek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) i musiał jeszcze upchnąć ten elo-kontener na zdjęciu :D Obudowa 10m kwadratorych z dwoma oknami wyłożona linoleum i pomalowana błękitną farbą - pastela :D Heheh jakbym chcial upchnac cos elo... to wolalbym dorzucic to :)... co rowniez znajduje sie w mojej "obudowie 10m kwadratowych :P" Edytowane 21 Czerwca 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Heheh jakbym chcial upchnac cos elo... to wolalbym dorzucic to :)... co rowniez znajduje sie w mojej "obudowie 10m kwadratowych :P"a gdzie sie w tym węże podłącza :wink: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Widze ze nie tylko ja szaleje na rowerze:D Lepiej wyglada zolte, albo biale prodigy:) BTW, WC bardzo fajne, ile cie za to wyszlo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...