Portal Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Witam Do czego sluzy opcja biosu "Top Performance " w plytach gigabyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 do ustawienia najagresywniejszych timingów pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 czytaj : "nigdy tego nie uzywaj !!!" :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Cytat czytaj : "nigdy tego nie uzywaj !!!" :D A to czemu nie uzywac - moze cos wiecej napiszesz na temat tej opcji ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 wystarzcy zajzec do instrukcji: cytat :"You mast check whether you RAM,CPU support over clock when You set "Top Performance" to "Enabled" i wiesz co on ci wtedy poprzestawia w biosie, chyba nie ... jesli juz robic o/c to chyba lepiej samemu zmieniajac poszczegulne opcje i patrzac na jakich spret sie wykrzacza ... tak mi sie wydaje dlatego napisalem - nigdy nie uzywac pozdrowienia update: jesli nie masz instrukcji do swojej plyty to prosze: http://ftp.gigabyte.com.tw/support/user_pd...8pe667_1002.pdf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Ja użwam takiego czegopś i jest spoczko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Jak nie podkrecasz to mozesz uzyc, a jezeli krecisz to nie trzeba - po właczeniu podnosi Ci taktowanie CPU, podnosi Timingi pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanHo Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 do momentu gdy mialem pamiatki Seitec'a po ustawieniu TopPerformance w biosie komp sie wysypywal.... Po przejsciu na kingstony bez problemu TopPerformance na ON, CL na 2 i jeszcze magistrala podciagam, a komp chodzi jeszcze stabilniej niz na niepodkreconych Seitec'ach.... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Jak ja ustawiam tą opcję to komp mi się restartuje. Może to wina 55*C na procu lub zasiłki przy której napięcia skaczą jak pchły. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...