Hipo Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zmieniłem sprzęcik i teraz słabą stroną są pamięci które nie wytrzymują brutalnego taktowania. I teraz pytanko polećie mi jakieś dobre i tanie pamięci do podkręcania, dysponują około 300 zeta na 256 ddr minimum 333 które pracują na cl2 do 400MHz, podoba mi się samsung ale niestety to nie na moją kieszeń :cry: co myślicie o zakupach na allegro bo jakoś nie dowierzam temu systemowi i woałbym coś ze sklepu, jeszcze najlepiej jakby to był wrocław lub okolice Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 no ja polecam zdecydowanie SAMSUNG i kupic go przez allegro za ta cene mozna... a co do allegro to zajrzyj na ten topic: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=18326 ALLEGRO jest COOL!! i pamieci tez :D uwazam ze za 300zl to na allegro na 200% znajdziesz to co szukasz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 no śledziłem na bierząco twój topic, ale jest taka sprawa że mieszkam w akademiku i trudno mi być cały czas jakby kurier dotarł a znowu pocztą to trzeb długo czekać no i czasami może dotrzeć w "ratach" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 no śledziłem na bierząco twój topic, ale jest taka sprawa że mieszkam w akademiku i trudno mi być cały czas jakby kurier dotarł a znowu pocztą to trzeb długo czekać no i czasami może dotrzeć w "ratach"bez przesady. ani tak dlugo, a z tymi kawalkami, to trzeba miec niezlego pecha :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 od zamowienia na kuriera jakies 2,3 dni czekasz, wiec no problem... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 2,3 dni!??! to poczta polska :-) chyba. Kurier powinien byc na drugi dzien...a jak :D Hipo - za 300 zł nie wiem czy kupisz "pamieci do podkrecania" sadze ze nie. A allegro jest w porzadku jak kupujesz od kogos z pozytywami, takie rzeczy to najlepiej zeby mial tych pozytywow kupe :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 no to nastepnego dnia to jak powiedziec??? 1dzien?? to byloby tego samgo dnia... ;) oczywiscie ze jest nastepnego a jak weekend to w pierwszy dzien po czyli w pon musi byc :D ja juz lubie allegro i jestem spokojny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 a scibi co do tych Twoich pamieci :-) to odezwe sie za jakis czas jak koles bedzie je dalej (mam nadzieje) wystawial bo sam planuje zakup :-). I sprawdze czy jeszcze dzialaja (a beda na pewno :-) . W koncu 512 Mb to nie malo :-) - za takie pieniadze. Aaaalle to jeszcze czas :) - luty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Też potrzebuje pamiątek do kręcenia, też nie lubie Allegro:) Na szczęście dla mnie mam troszkę więcej kaski na takowe(ok. 400zł). Jakie qupować (firma, kostki) i gdzie. Jeśli chodzi o wyniki, to miło by było cl2 i 333@400, choć to drugie nie koniecznie. Z góry THX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanHo Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Proponuje Kingston'a na kosciach Kingston'a trudne do dostania, ale warto sie postarac, u mnie DDR333 CL2,5 ida bez problemu na CL2, 185 MHz i top performance... pozniej siada proc (slabe chlodzenie) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zmieniłem sprzęcik i teraz słabą stroną są pamięci które nie wytrzymują brutalnego taktowania. I teraz pytanko polećie mi jakieś dobre i tanie pamięci do podkręcania, dysponują około 300 zeta na 256 ddr minimum 333 które pracują na cl2 do 400MHz, podoba mi się samsung ale niestety to nie na moją kieszeń :cry: co myślicie o zakupach na allegro bo jakoś nie dowierzam temu systemowi i woałbym coś ze sklepu, jeszcze najlepiej jakby to był wrocław lub okolice Pozdr dobre pamiatki do podrecania to kingstony :) bo samsungi sa juz drozsze ;) mam jeszcze kigstony 256 ddr 333mhz chodza na cl2 looz i fajnie sie na nich podkrecalo swoja droga szukam na nie kupca :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Czyli w teorii Kingstone 'y cl2,5 DDR333 powinny pójść na cl2 i 200Mhz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanHo Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 hmm, w teorii to powinny chodzic na CL2.5 i na 166 MHz :) hehe, ale w praktyce mozesz probowac... ja mam wrazenie ze mi te kingstonki poszly by na jeszcze wiecej. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 shakur a jak ci te p;amieci chodzily? :-) nie masz mozliwosci sprawdzenia ich u kogos czy pojda na 200? (na jakims nforc`ie 2 :D) czy sa na gwarancji (chyba wieczysta prawda? :) ) No i naturalnie za ile? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Przeczytałem ten topic i widzę że samsung się wysypuje powoli, znalazłem na alegro 256 tc3 czy jak tam im i pytam kolesia na ile chodzą a on na to że jego płytan nforce2 nie lubi tych kostek i tylko 133 co za lol :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 no to napewno to jest jakies lol. moje samsungi chodza na 417mhz bez bledow w goldmem, tylko ze na CL2.5. Polecam te kosci jak najbardziej, wole je od kingstonka nawet ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Wiesz jeśli mi jeszcze zasponsorujesz przynajmniej połowe tej kwoty to biore :lol: może znajdę jakieś kingstony używane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 scibi a propos- GoldenMemory czy Masz pęłną wersję bo na mojej 5.07 nie mogę wykonać benchmarków jak tak to wyślij na meila pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Proponuje Kingston'a na kosciach Kingston'a trudne do dostania, ale warto sie postarac, u mnie DDR333 CL2,5 ida bez problemu na CL2, 185 MHz i top performance... pozniej siada proc (slabe chlodzenie) :) A czy ta opcja Top Perfomance ma jakis wplyw na stabilnosc ramu podczas podkrecania go ? Powiedz czy ustawiajac takie duze podkrecenie pamieci podnosiles napieci dla pamieci czy nie ? - jezeli tak to o ile ? Bo ja posiadam dwa moduly pamieci Kingston 256Mb DDR333 na kosciach kingstona i jakos mi nie chca isc na CL2.0 - tylko na 2.5 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 no ja mam tez shareware... :( ale spoczko, tescik sie robi :D i bez bledow jest :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 scibi a propos- GoldenMemory czy Masz pęłną wersję bo na mojej 5.07 nie mogę wykonać benchmarków jak tak to wyślij na meila pozdr Przyłączam się do prośby kolegi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 C9800005 KVR333X64C25/256 miałe ktoś do czynienia z takimi kingstonami ?? mogę je mieć za 330 zeta i nie wiem czy brać oczywiście nowki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zależy mi na szybkiej odpowiedzi więc prosze o jakąś reakcje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 tu masz tani RAM DDR :) polecam Twin MOS 256 ddr 333 MHz za 279 zl:))) http://www.sklep.gral.pl/podzespoly/index_...pis.php?id=2387 jest tez Kingston za 308 zl Infineon za 339 zl a 256 mb ddr 400 (rozni producenci) za 328 zl :) http://www.sklep.gral.pl/podzespoly/index_...dpodgr=105&aa=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 moj kingston za chiny ludowe nie idzie na cl2... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 A z moimi Kingstonami na kosciach kingston to sa male komedie Nie ida wogle na Cl 2.0 , tylko na Cl2.5 prz fsb 333 ale za to przy tych cl 2.5 chodza spoko gdy fsb = 396MHz !! - i to jest mala komedia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 A jakie masz timingi przy tych 396 MHz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 A jakie masz timingi przy tych 396 MHz ??cl2.5 dalej nie pamietam nazw ale pamietam cyfry :) = 3 , 6 , 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 moze ktos z was mi powie o ile mozna bezpiecznie podniesc napiecie dla pamieci DDR Kingston ( standardowo 2.5V) ? piszac bezpiecznie napiecie mam na mysli takie napiecie przy ktorym sie nie spali , nie przegrzeje , itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Qrde, czy ktoś wie, gdzie można w Krakowie kupić Szajsungi lub Kingstol?? DDR333, cl2,5(wolałbym 2). Przeszukałem kilka sklepów i nie mogę znaleźć. Z góry Bardzo dziękuje za odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...