Skocz do zawartości
Hipo

Ram do podkręcania

Rekomendowane odpowiedzi

Zmieniłem sprzęcik i teraz słabą stroną są pamięci które nie wytrzymują brutalnego taktowania. I teraz pytanko polećie mi jakieś dobre i tanie pamięci do podkręcania, dysponują około 300 zeta na 256 ddr minimum 333 które pracują na cl2 do 400MHz, podoba mi się samsung ale niestety to nie na moją kieszeń :cry: co myślicie o zakupach na allegro bo jakoś nie dowierzam temu systemowi i woałbym coś ze sklepu, jeszcze najlepiej jakby to był wrocław lub okolice

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja polecam zdecydowanie SAMSUNG i kupic go przez allegro za ta cene mozna... a co do allegro to zajrzyj na ten topic: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=18326 ALLEGRO jest COOL!! i pamieci tez :D uwazam ze za 300zl to na allegro na 200% znajdziesz to co szukasz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no śledziłem na bierząco twój topic, ale jest taka sprawa że mieszkam w akademiku i trudno mi być cały czas jakby kurier dotarł a znowu pocztą to trzeb długo czekać no i czasami może dotrzeć w "ratach"

bez przesady. ani tak dlugo, a z tymi kawalkami, to trzeba miec niezlego pecha :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2,3 dni!??! to poczta polska :-) chyba. Kurier powinien byc na drugi dzien...a jak :D

Hipo - za 300 zł nie wiem czy kupisz "pamieci do podkrecania" sadze ze nie.

A allegro jest w porzadku jak kupujesz od kogos z pozytywami, takie rzeczy to najlepiej zeby mial tych pozytywow kupe :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a scibi co do tych Twoich pamieci :-) to odezwe sie za jakis czas jak koles bedzie je dalej (mam nadzieje) wystawial bo sam planuje zakup :-). I sprawdze czy jeszcze dzialaja (a beda na pewno :-) . W koncu 512 Mb to nie malo :-) - za takie pieniadze.

Aaaalle to jeszcze czas :) - luty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też potrzebuje pamiątek do kręcenia, też nie lubie Allegro:) Na szczęście dla mnie mam troszkę więcej kaski na takowe(ok. 400zł). Jakie qupować (firma, kostki) i gdzie. Jeśli chodzi o wyniki, to miło by było cl2 i 333@400, choć to drugie nie koniecznie. Z góry THX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem sprzęcik i teraz słabą stroną są pamięci które nie wytrzymują brutalnego taktowania. I teraz pytanko polećie mi jakieś dobre i tanie pamięci do podkręcania, dysponują około 300 zeta na 256 ddr minimum 333 które pracują na cl2 do 400MHz, podoba mi się samsung ale niestety to nie na moją kieszeń  :cry: co myślicie o zakupach na allegro bo jakoś nie dowierzam temu systemowi i woałbym coś ze sklepu, jeszcze najlepiej jakby to był wrocław lub okolice

Pozdr

dobre pamiatki do podrecania to kingstony :) bo samsungi sa juz drozsze ;) mam jeszcze kigstony 256 ddr 333mhz chodza na cl2 looz i fajnie sie na nich podkrecalo swoja droga szukam na nie kupca :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje Kingston'a na kosciach Kingston'a trudne do dostania, ale warto sie postarac, u mnie DDR333 CL2,5 ida bez problemu na CL2, 185 MHz i top performance... pozniej siada proc (slabe chlodzenie) :)

A czy ta opcja Top Perfomance ma jakis wplyw na stabilnosc ramu podczas podkrecania go ?

Powiedz czy ustawiajac takie duze podkrecenie pamieci podnosiles napieci dla pamieci czy nie ? - jezeli tak to o ile ?

Bo ja posiadam dwa moduly pamieci Kingston 256Mb DDR333 na kosciach kingstona i jakos mi nie chca isc na CL2.0 - tylko na 2.5 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu masz tani RAM DDR :)

polecam Twin MOS 256 ddr 333 MHz za 279 zl:)))

http://www.sklep.gral.pl/podzespoly/index_...pis.php?id=2387

jest tez Kingston za 308 zl

Infineon za 339 zl

a 256 mb ddr 400 (rozni producenci) za 328 zl :)

http://www.sklep.gral.pl/podzespoly/index_...dpodgr=105&aa=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze ktos z was mi powie o ile mozna bezpiecznie podniesc napiecie dla pamieci DDR Kingston ( standardowo 2.5V) ? piszac bezpiecznie napiecie mam na mysli takie napiecie przy ktorym sie nie spali , nie przegrzeje , itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...