Skocz do zawartości
Whiskas2006

Modernizacja Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pentiuma 2,4ghz ht nortwood.Chciałem wymienić ten sprzęcior na coś szybszego bo ma już swoje lata a słyszałem że teraz AMD są najlepsze :-P.Więc mam pytanie czy taki sempron64 3200 byłby znacznie szybszy od tego starego pentiuma?Pamięci chce zostawić mam ddry 2x512 good ram,grafa i płyta i tak do wymiany bo to szit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Nie ten dział, od tego jest co kupić. Nawet nie napisałeś ile masz kasy. I założe sie że nie szukałeś <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pentiuma 2,4ghz ht nortwood.Chciałem wymienić ten sprzęcior na coś szybszego bo ma już swoje lata a słyszałem że teraz AMD są najlepsze :-P.Więc mam pytanie czy taki sempron64 3200 byłby znacznie szybszy od tego starego pentiuma?Pamięci chce zostawić mam ddry 2x512 good ram,grafa i płyta i tak do wymiany bo to szit.

Semprony64 2600, 3000, 3300 - 128kb

Semprony64 2800, 3100, 3400 - 256kb

Ale o 3200 nigdy nie slyszalem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może się pomylił przypadki chodzą po ludziach :huh: :D

Sorki walło mi sie myślełem o sempie 3400 :D.Ok znalazłem już testy.A w sklepie sprzedawca powiedział mi że ten semp będzie lepszy :mur: czego to nie zrobią żeby sprzedać towar chyba się przejde i nakopie mu do d.... :D.Gadałem z kumplem stwierdził że jakbym kupił sobie lepszą płyte to można by tego pętka puścić na 3,5ghz.I miałbym w takim razie inne pytanko czy p4 nortwood @3,4ghz z ht byłby lepszy od athlona64 3000+. Edytowane przez Whiskas2006

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki walło mi sie myślełem o sempie 3400 :D.Ok znalazłem już testy.A w sklepie sprzedawca powiedział mi że ten semp będzie lepszy :mur: czego to nie zrobią żeby sprzedać towar chyba się przejde i nakopie mu do d.... :D.Gadałem z kumplem stwierdził że jakbym kupił sobie lepszą płyte to można by tego pętka puścić na 3,5ghz.I miałbym w takim razie inne pytanko czy p4 nortwood @3,4ghz z ht byłby lepszy od athlona64 3000+.

Athlona podkrecisz do 2,5ghz i bedzie sporo lepszy od penta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlona podkrecisz do 2,5ghz i bedzie sporo lepszy od penta

O ile go tak podkreci, bo znalezc teraz o odpowiedni procesor latwo nie jest i wielu widze na tweaku z A64 kreconym na max 2,2 lub 2,3. Ja bym nie wymienial p4 3,4GHz na A64 2,5Ghz. Za maly przyrost wydajnosci, szkoda kasy i zabawy. Lepiej wpakowac pieniadze w RAM lub grafike. No chyba, ze jestes naukowcem o bawisz sie modelowaniem matematycznym, wtedy odczujesz wzrost wydajnosci:)

komisarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile go tak podkreci, bo znalezc teraz o odpowiedni procesor latwo nie jest i wielu widze na tweaku z A64 kreconym na max 2,2 lub 2,3. Ja bym nie wymienial p4 3,4GHz na A64 2,5Ghz. Za maly przyrost wydajnosci, szkoda kasy i zabawy. Lepiej wpakowac pieniadze w RAM lub grafike. No chyba, ze jestes naukowcem o bawisz sie modelowaniem matematycznym, wtedy odczujesz wzrost wydajnosci:)

Własnie kupiłem używanego abita is7 za 180zł,kumpel mi go kręcił śmiga stabilnie do 3,3 nie grzeje sie nawet bardzo dobija wtedy do 55 st w stresie na ac freezer.Ale zostawili my go na 3,2 wsynchro z pamieciami. :-P.A na asrocku nic sie nie chciał krecic :? Dzieki za porady :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi