Whiskas2006 Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Witam Mam pentiuma 2,4ghz ht nortwood.Chciałem wymienić ten sprzęcior na coś szybszego bo ma już swoje lata a słyszałem że teraz AMD są najlepsze :-P.Więc mam pytanie czy taki sempron64 3200 byłby znacznie szybszy od tego starego pentiuma?Pamięci chce zostawić mam ddry 2x512 good ram,grafa i płyta i tak do wymiany bo to szit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Nie ten dział, od tego jest co kupić. Nawet nie napisałeś ile masz kasy. I założe sie że nie szukałeś <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Witam Mam pentiuma 2,4ghz ht nortwood.Chciałem wymienić ten sprzęcior na coś szybszego bo ma już swoje lata a słyszałem że teraz AMD są najlepsze :-P.Więc mam pytanie czy taki sempron64 3200 byłby znacznie szybszy od tego starego pentiuma?Pamięci chce zostawić mam ddry 2x512 good ram,grafa i płyta i tak do wymiany bo to szit. Semprony64 2600, 3000, 3300 - 128kb Semprony64 2800, 3100, 3400 - 256kb Ale o 3200 nigdy nie slyszalem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matit Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Może się pomylił przypadki chodzą po ludziach :huh: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiskas2006 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Może się pomylił przypadki chodzą po ludziach :huh: :DSorki walło mi sie myślełem o sempie 3400 :D.Ok znalazłem już testy.A w sklepie sprzedawca powiedział mi że ten semp będzie lepszy :mur: czego to nie zrobią żeby sprzedać towar chyba się przejde i nakopie mu do d.... :D.Gadałem z kumplem stwierdził że jakbym kupił sobie lepszą płyte to można by tego pętka puścić na 3,5ghz.I miałbym w takim razie inne pytanko czy p4 nortwood @3,4ghz z ht byłby lepszy od athlona64 3000+. Edytowane 29 Marca 2006 przez Whiskas2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Sorki walło mi sie myślełem o sempie 3400 :D.Ok znalazłem już testy.A w sklepie sprzedawca powiedział mi że ten semp będzie lepszy :mur: czego to nie zrobią żeby sprzedać towar chyba się przejde i nakopie mu do d.... :D.Gadałem z kumplem stwierdził że jakbym kupił sobie lepszą płyte to można by tego pętka puścić na 3,5ghz.I miałbym w takim razie inne pytanko czy p4 nortwood @3,4ghz z ht byłby lepszy od athlona64 3000+. Athlona podkrecisz do 2,5ghz i bedzie sporo lepszy od penta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Athlona podkrecisz do 2,5ghz i bedzie sporo lepszy od penta O ile go tak podkreci, bo znalezc teraz o odpowiedni procesor latwo nie jest i wielu widze na tweaku z A64 kreconym na max 2,2 lub 2,3. Ja bym nie wymienial p4 3,4GHz na A64 2,5Ghz. Za maly przyrost wydajnosci, szkoda kasy i zabawy. Lepiej wpakowac pieniadze w RAM lub grafike. No chyba, ze jestes naukowcem o bawisz sie modelowaniem matematycznym, wtedy odczujesz wzrost wydajnosci:) komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiskas2006 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 O ile go tak podkreci, bo znalezc teraz o odpowiedni procesor latwo nie jest i wielu widze na tweaku z A64 kreconym na max 2,2 lub 2,3. Ja bym nie wymienial p4 3,4GHz na A64 2,5Ghz. Za maly przyrost wydajnosci, szkoda kasy i zabawy. Lepiej wpakowac pieniadze w RAM lub grafike. No chyba, ze jestes naukowcem o bawisz sie modelowaniem matematycznym, wtedy odczujesz wzrost wydajnosci:) Własnie kupiłem używanego abita is7 za 180zł,kumpel mi go kręcił śmiga stabilnie do 3,3 nie grzeje sie nawet bardzo dobija wtedy do 55 st w stresie na ac freezer.Ale zostawili my go na 3,2 wsynchro z pamieciami. :-P.A na asrocku nic sie nie chciał krecic :? Dzieki za porady :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...