bolexx1313 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Witam. Mam podpięte dwa dyski twarde na jednej taśmie. I od pewnego czasu dysk który jest podpięty jako slave znika w czasie działania systemu. Po restarcie komputera widać go ponownie i działa. Po jakimś czasie znowu znika. Co może być powodem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Uszkodzenie dysku lub płyty, uszkodzony kabel zasilania lub taśma. Może się też jednak zdarzyć, że to wina systemu i formacik/naprawa rozwiąże problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolexx1313 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Wcześniej tak mi się działo na drugiej taśmie gdzie mam podpięte dwa napędy cd. I też slave padał, po odpięciu jeden działa. No i teraz tak zaczęło się dziać na pierwszej taśmie z dyskami. Być może faktycznie to płyta, ale jak to sprawdzić dokaładnie czy to właśnie płyta? Taśmy są na 100% dobre. Są jakieś programy do takich testów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 pozycz od kogos kontroler na pci to sie przkonasz czego to wina kontrolera na plycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolexx1313 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Pomysł dobry, tylko nie bardzo mam skąd ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> taki kontroler. A nie ma jakiegoś programu, żeby można było przetestować płyte główną i kontrolery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...