Leif Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Witam , mam problem. Podczas uzywania roznych aplikacji (glownie playery video i gry) nagle czernieje mi ekran i po chwili pojawiaja sie na nim ukosne "zacierki" , system wisi . przeinstalowywalem sterowniki , sprawdzalem skanerami adware i wirusowymi , przeinstalowywalem system.Nic nie pomaga. Moj sprzet to AMD Athlon 64 3000+ , Nvidia GeForce 6100 (zintegrowana ze 128 mb dzielonej pamieci) ,2GB RAM , WIndows XP Professional. Nie mam pojecia gdzie moze istniec ewentualny log z crasha wiec jesli mialbym go zamiescic to prosze o wskazowke co do lokacji. Z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Pożycz od kogoś kartę graficzną, a tą twoją wyłącz w biosie i zobacz czy problem się będzie powtarzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Jaki zasilacz? Jak temperatury? Ram sprawdzałes? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 no i podstawowe pytanie.. jakie kodeki? jesli jakis codeck pack to go wywal i instaluj ffdshow.. jak nie pomoze to idz z grafika do kogos albo pozycz od kogos i sprawdz czy bedzie to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leif Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Temperatury: Płyta główna 28 °C (82 °F) Procesor 35 °C (95 °F) Wartości napięć: Napięcie rdzenia procesora 1.45 V +3.3 V 3.34 V +5 V 5.23 V +12 V [ TRIAL VERSION ] +5 V podczas wstrzymania pracy 5.07 V Debug Info F FF 30 FF FF FF Debug Info T 28 35 35 Debug Info V B5 B4 D1 D1 D5 D9 E4 (03) Debug Info I A1 8863 Co do kodekow to aktualizuje je przez allplayera automatycznie , ale spoko , pokombinuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David523 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Wartości napięć: Napięcie rdzenia procesora 1.45 V +3.3 V 3.34 V +5 V 5.23 V +12 V [ TRIAL VERSION ] +5 V podczas wstrzymania pracy 5.07 V Debug Info F FF 30 FF FF FF Debug Info T 28 35 35 Debug Info V B5 B4 D1 D1 D5 D9 E4 (03) Debug Info I A1 8863 NAPIĘCIA MIERZY SIĘ MIERNIKIEM!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Wartości napięć: Napięcie rdzenia procesora 1.45 V +3.3 V 3.34 V +5 V 5.23 V +12 V [ TRIAL VERSION ] Co do kodekow to aktualizuje je przez allplayera automatycznie , ale spoko , pokombinuje. :rolleyes: Ile razy trzeba tlumaczyc newbie :arrow: Napiecia mierzymy miernikiem. To takie urzadzenie z 2 kabelkami, cyfrowym wyswietlaczem i regulacja pomiarow. Softwareowe odczyty sa tak prawdziwe jak obiecanki przedwyborcze. Te 2GB sa w 2 kostkach? Wyciagnij jedna i sprawdz czy sie wiesza. Pozniej wsadz obie i zapusc prime na ~4h (i idz na ksiazke/film/piwo/ect ). @D@vid Gratuluje szybkosci. Niestety musialem troche wiecej napisac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 A długo już masz system zainstalowany? Może reinstal pomoże. Ale popieram, zapuść Prime95 na jakiś czas i zobacz czy wsykoczą błędy. I napisz jaki masz zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leif Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) niestety moj vendor nie podal mi modelu zasilacza , a sprzetowo raczej nie sprawdze firmy , postaram sie do nich przedzwonic ale ciezko sie dogadac z angolami , jesli dowiem sie czegos wiecej to dopisze , kodeki przeinstalowalem , to samo , wlasnie przed chwila zwiesil mi sie na Dungeon siege 2 , tyle ze bez "zacierek" ale za to z dzwiekiem ( cos jakby bzyczenie) , co do miernika to niestety nie posiadam , a dostac go u mnie w Reading bedzie trudno (tu ludzie uzywaja opcji "telefon do serwisu" ehhh a mowia ze zachod to postep) Edytowane 30 Marca 2006 przez Leif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 A nie możesz przeczytać co pisze na zasilaczu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leif Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) nie moglem do dzis :) , kupilem srubokret (moze to smieszne ale od mieszkanie w ktorym mieszkam nie mialo takowego a ja wczesniej nie potrzebowalem) , sprawdzilem czy nie mam na obudowie zadnych ukrytych plomb i mam dane zasilacza :) loool a wiec Win Power ATX 450 450W INPUT 115AC 10A max 60Hz 230VAC 5A max 50Hz Output +12V 20A max +5V 40A max +3,3V 28A max -5V 0,5A max -12V 0,8A max +5V/SB 2.0A Z gory przepraszam za zamieszanie :) PS: RAM mam na 1 kosci w Biosie mam grafike ustawiona na onboard i tu pytanie , vendor podal mi w opisie ze chipset ma 128mb dzielonej pamieci , winda widzi 256mb w biosie mam opcje dzielenia auto i po kolei do 128mb wiec co jest najlepsza opcja?? Dodatkowo sprawdzilem wszelkie kable i polaczenia , wypialem i wpialem pamiec dla pewnosci. Edytowane 31 Marca 2006 przez Leif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leif Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Witam ponownie , kupilem dzis karte MSI Geforce 6600 Ares Series 256mb GDDR2 TVO DVI PCI-E mam nadzieje ,ze to rozwiaze problem , boje sie tylko o wspolprace z moja plyta ASROCK K8NF4G-SATA2.Jesli macie jakies komenty to bede wdzieczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...