Skocz do zawartości
kucyk

Jak Zainstalować System Windows 2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem, szukałem na necie ale nic nie znalazłem, potrzebuje zainstalować Windowsa 2000 na laptopie Dell-a, model laptopa nie posiada fdd i cd, czy istnieje możliwość przerzucenia instalki na hdd i odpalenia jej bez napędu cd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kartę sieciową zgodną z PXE ma ten laptop? Nie wiem czy warto się bawić w stawianie serwera dla jednej instalki, ale tak to się robi ;) albo przez stację dokującą (w której napędy są widziane jako "wbudowane", 99% laptopów tak ma)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz na tym dysku inny system lub mozliwosc podłączenia tego dsku do PC?

tak mam, wszystkie rodzaje kieszeni, mogę przerzucać wrzucać itp itd :D więc instalka systemu może znaleźć sie na hdd, właśnie w taki sposób zainstalowałem 98, tylko jak uruchomić "Setup" od 2000/xp :-|

poratuj mistrzu

w tej chwili jest win98, jakbym przerzucił xpka na hdd i wystartował z hdd pod win98 to instalka poszłaby?

Kartę sieciową zgodną z PXE ma ten laptop? Nie wiem czy warto się bawić w stawianie serwera dla jednej instalki, ale tak to się robi ;) albo przez stację dokującą (w której napędy są widziane jako "wbudowane", 99% laptopów tak ma)

ma ale instalacja przez sieć nie wchodzi w grę Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak mam, wszystkie rodzaje kieszeni, mogę przerzucać wrzucać itp itd :D więc instalka systemu może znaleźć sie na hdd, właśnie w taki sposób zainstalowałem 98, tylko jak uruchomić "Setup" od 2000/xp :-|

poratuj mistrzu

Dosowy instaler Windowsa 2000/XP/2003 znajduje sie w katalogu i386 i jest to nic innego jak pliczek winnt.exe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dosowy instaler Windowsa 2000/XP/2003 znajduje sie w katalogu i386 i jest to nic innego jak pliczek winnt.exe.

o kurcze, już próbuje zaraz :)

czyli jak mam zrobić?

przerzucić zawartość cd na hdd, dograć pliki startowe win98 tak aby startował z hdd do dosa? wpiąć do lapa i działać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi