Gość Majkel Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Mianowicie, mam problem z owym Cool'n'Quiet. W biosie ta funkcja jest wylaczona, a w windzie mam zainstalowany program z plyty glownej (MSI k8n neo4) o nazwie CoreCenter i w nim wyglada na to ze jest wlaczona ta fukncja poniewaz pisze caly czas ze mam 1005 MhZ czasami schodzi na 998 a czasami idzie po 1020. Niestety gry gram w Battlefielda 2 i zminimalizuje gre CoreCenter pokazuje mi ze procek chodzi na 1005 MhZ co powoduje ze gra czesto muli a czasami staje na kilka sek. Jak moge wylaczyc tego Cool'n'Quiet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masza Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 w windowsie zmien schemat zasilania na "zawsze wlaczony" lyb "stacjonarny" przed odpaleniem gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) a ten schemat jest w panelu sterowania w opcjach zasilania? jak tak to takiej opcji nie mam tam :/ Juz znalazlem :) :P ale caly czas mam zaznaczone stacjonarny, wiec chyba jest jakas roznica miedzy zawsze wlaczony Edytowane 30 Marca 2006 przez aaaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) ja mam na Abicie wlaczone minimalne zarzadzanie energia i gdy tylko procek wychodzi z idle (praca biurowa) do czegos mocniejszego to wskakuje z 1GHz na moment na 1.8 i potem na 2 czyli swoj nominalny zegar :) Edytowane 31 Marca 2006 przez M4ciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 W wielu przypadkach i na wielu płytach ta funkcja powoduje problemy z rozruchem kompa włącznie. Najlepszy status dla tej funkcji to OFF :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) tylko ze w biosie pisze disabled a w realu to dziala :/ Slyszalem rowniez ze wystarczy przepiac wentyla w gniazdko obok karty graf, czy to prawda? Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez aaaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) I w biosie w Cell Menu mam Adjust CPU FSB - 200Mhz a HT Ratio (czy jakos tak) mam ustawione na 5x, a Adjust CPU FSB Ratio na Startup, moze tutaj musze cos zmienic? I jak mam wlaczony w biosie cool'n'quiet to nie ma roznicy miedzy wylaczonym http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://...SI_Neo4-FI.html tutaj jest opis tego mojego cool'n'quiet z tym programem i oni tam maja jakies 200x10 moze to wam pomoze rozwiazac moj problem i jak sie nie myle to tak mam ustawiony bios: http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...o4_P/bios-8.gif Current CPU Clock mam na 1810 a DDR Clock na 167 I chce zrobic tak zebym mial caly czas to 1810 MHz i zeby mi tego nie zmienial bez mojego pozwolenia :) Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez aaaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...