alepajonki Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Jak można wyciszyć dysk jak najniższym kosztem? Znalazłem coś takiego i zastanawiam się czy 30 złotyc fakktycznie może zdziałać cuda: Scythe Hard Disk Stabilizer [29 zł]. Scythe jest pionierem w dziedzinie chłodzenia i wyciszania, więc wydaje mi się, że sprzęt zrobi swoje, ale chciałbym się upewnić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 dysk oprocz tego ze sie trzesie to jeszcze szumi i chroboczem, moim zdaniem SHDS niewiele da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Ale nie - u mnie chodzi cichutko. Tylko obudowa drży i jest poprostu nie do wytrzymania. Chodzi o to, żeby nie zakładać żadnych mat, przez które dysk by się nagrzewał. Czy w takim razie SHDS rozwiąże mój problem w 100%? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Wystarczy, ze zrobisz jakies gumowe podkladki midzy obudowe a dysk i juz bedzie lepiej. Koszt: troche dobrych checi. Jesli zadowalaja cie home made'owe rozwiazania - to bedzie ok. Dysk masz cichy bo caly kompa jest pewnie ogolnie glosny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Wystarczy, ze zrobisz jakies gumowe podkladki midzy obudowe a dysk i juz bedzie lepiej. Koszt: troche dobrych checi. Jesli zadowalaja cie home made'owe rozwiazania - to bedzie ok. Dysk masz cichy bo caly kompa jest pewnie ogolnie glosny ;) No cały feler jest taki, że cały komputer jest niesłyszalny - jedynie drobny szum z wentylatora zasilacza i to za- :angry: -bane drganie obudowy. Nerwicy dostaję jak to się zaczyna :angry: :angry: :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...