Skocz do zawartości
Milo

Asus A7V133 Athlon 1000 512Ram Pc133 opłaca sie sprzedac????

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie opłaca mi sie to sprzedać za 430zł??czy lepiej zostawic to narazie i wsadzic tylko nowego procka??!!!Prosze o wasze opinie na ten temat!!

PS.Do dyspozycji oprucz tego mam jeszcze 1100zł!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm mam podobny sprzet... Mnie sie wydaje, ze wymiana plyty i pamieci na ddr jest nieoplacalna. Choc gdybym mial troche kasy na boku to zapewne bym wymienil. Te kilka procent wydajnosci nie jest warte takiej roznicy w cenie.

Zamierzam jedynie wymienic procka niedlugo na np Athlona 1700+ 0,13.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I mowisz ze sie nie oplaca ? Gosc wyciaga te 6000 a na tej karcie powinien ponad 8000. Ja mam na default 7000 jak podkrece procka to 7500 a krecenie grafy niestety za duzo mi nie daje bo przeciez reszta dalej ja hamuje i tylko 7800 ale sa juz artefakty...

http://service.futuremark.com/compare?2k1=5641943

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I mowisz ze sie nie oplaca ? Gosc wyciaga te 6000 a na tej karcie powinien ponad 8000. Ja mam na default 7000 jak podkrece procka to 7500 a krecenie grafy niestety za duzo mi nie daje bo przeciez reszta dalej ja hamuje i tylko 7800 ale sa juz artefakty...

http://service.futuremark.com/compare?2k1=5641943

Tzn mi chodzi o to ze ja bym dokupil na razie tylko procka. Ty tez masz kompa na sdr a masz prawie 2000 3dmarkow wiecej od niego.

Wiec ja bym na razie tylko procka wymienial, choc jesli masz te 1100 zl to bardzo kuszacy moze byc ten epox na nforce2 :)

A tak wogole Milo to czemu tego procka nie podkrecasz? Athlony 1000 chyba nalezaly do bardzo dobrych jesli chodzi o krecenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsza sprawa dalej nie wiem co zrobic czy sprzedac to wszytko czy dozucic proca 2 sprawa nie podkrecałem poniewaz nie było takiej potrzeby wszystkie gry mi narazie chodzą bardzo dobrze 3 sprawa jezeli bym sprzedał to zastanawiałem sie sczerze mówiąc nad płyta główna:

-Asus A7V8X KT400 DDR400 USB 2.0 AGPx8

Albo

-Gigabyte GA-7VAXP RAID AGPx8 KT400 USB2.0

Nad Epoxem sie nie zastanawiałem ani nie słyszałem a tak apropo to ile on kosztuje??!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro wszystkie gry Ci chodza i zadowalaja Cie osiagi Twojego CPU to po co chcesz zmienic procka? :)

A ja jestem za zmiana tylko procka u Ciebie jeszcze dlatego ze ja zapewne tez tak zrobie i sprawdzilbys jak to sie ta plyta zachowuje 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie poszlo na allegro wlasnie pare dni temu.

ASUS A7V ale na chipsecie innym (starszym) niz ty bo 133 Ty masz 133A, ale roznica w cenie nie taka duza. w kazdym razie poszedl za 230 zł.

Ram 256 Mb kingstone CL3 - 150 zł

A athlony 1000 widzialem jak schodzily nawet za 150 zł

Wiec przekalkuluj sobie sam. wedlug mnie sie nie opłaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...