Skocz do zawartości
Szulik

Radek HIS 9000 64MB VIVO - pytan kilka wróbla ćwirka....

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie taką kartę jak w temacie firmy HIS. Wiem, ze to nie jest demon wydajności, ale więcej mi nie trzeba. Proszę o odpowiedź na poniższe pytania. (Zadaję je bo w szukając po forum nie znalazłem odpowiedzi).

1. Podczas startu komputera nie wyświetla się nic. Pierwszym ekranem jest dopiero czarny ekran "Windows XP". Tzn. nie wyświetlają mi się dane o procku, dyskach, MOBO.... Słychać tylko standardowe beepy. Monitor jest od samego początku włączony. Do Biosu mogę wejść. Czy to jest normalne? czy jest to spowodowane długim uruchamianiem się grafy?

2. Czy dzięki złączu VIVO będę mógł odtwarzać obraz TV na komputerze? (za 2 tygodnie będę mieć telewizor). Czy da się wykorzystać tuner TV z telewizora i przesłać obraz do kompa za pomocą kabelka euro->svhs? Jeśli nie tak to jak to zrobić? Magnetowidu nie mam i nie będę miał, mam zaś jakiś stary tuner Sat i za Chiny ludowe nie mogę go podłączyć do komputera.

Z góry dziękuję za odpowiedzi. Będę bardzo wdzięczny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Tak. Jeżeli masz w miare nowy monitor to jak włączysz kompa to uruchom osd - u mnie start grafy jest też opóźniony - monitor jest zimny i nie pokazuje obrazu natychmiast.

2. Tak. Tylko po co kombinować skoro będziesz miał telepudło??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Tak. Jeżeli masz w miare nowy monitor to jak włączysz kompa to uruchom osd - u mnie start grafy jest też opóźniony - monitor jest zimny i nie pokazuje obrazu natychmiast. 

2. Tak. Tylko po co kombinować skoro będziesz miał telepudło??

1. Co do monitora - Jest to półroczny Samsung 755DFX i wcześniej na GF2MX startował natychmiast

2. Bo czasem chciałbym coś nagrać z TV na kompie. Zastanawiam się tylko, czy TV przesyła sygnał out przez złącze Euro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...