sender28 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Dzis dostałem nowy dysk Samsunga 80GB ,8MB Cache , SATA II . Ustawiłem zworkę w tryb SATA I bo taki mam na plycie i wczystko poszlo gładko ale jak robilem partycje to zrobilo mi sie tak : C , D (dvd-rw) ,E (cd-rw), F , G ,H . Jak zmienić zeby te napędy były na koncu bo używam skrótów na pasku start i wkurza mnie to ze mam tam 2 napędy optyczne. <_< Dysk SATA podłączyłem do SATA 0 na plycie a napedy na IDE2 (nie wiem czy dobrze) wszystko robilem na szybko bo nie mialem czasu za wiele. I dziala tylko ta kolejność dysków ! :cry: Jak powinno wygladac podlaczenie wszytkiego do plyty głównej gdy ma sie dysk SATA?? i zeby sie napedy przesunęły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 uruchom program: diskmgmt.msc usuń litery na wszystkich dyskach oprócz systemowego i rozruchowego (prawy guzik na wolumin, wybierasz opcje: "Zmień literę dysku i ścieżki..." i usuwasz wszystkie punkty montowania woluminu) następnie używając tej samej procedury, przypisujesz wszystkim dyskom litery według swojego pomysłu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sender28 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) uruchom program: diskmgmt.msc usuń litery na wszystkich dyskach oprócz systemowego i rozruchowego (prawy guzik na wolumin, wybierasz opcje: "Zmień literę dysku i ścieżki..." i usuwasz wszystkie punkty montowania woluminu) następnie używając tej samej procedury, przypisujesz wszystkim dyskom litery według swojego pomysłu dzieki juz bede wiedziec .....:D Chciałem jeszcze zapytać o jedną rzecz... Czy to noramlne ze dysk 80GB jest wykrywany przez manadżera dysków jako 74,52GB ?? Czy może trzeba cos przestawić zeby wykryłe reszcze. Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez sender28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 tak kazdy dysk ma naprawde mniej miejsca niz na nalepce , wynika to ze "zleej" intrpretacji producentow dla nicj 1 mega = 1000 kilo , a nie tak jak powinno byc 1 MB =1024 kB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...