Skocz do zawartości
Gość Polak_1991

Jakie Ac

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Polak_1991

Witam mam celerona 2.53 na s775 procesor ten na 4ghz na napiciu 1.425v strasznies ie grzeje i moje pytanie jest jakie mi chłodzenie polecacie p.s mam bloczek taki na allegro jest za 36zł.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam celerona 2.53 na s775 procesor ten na 4ghz na napiciu 1.425v strasznies ie grzeje i moje pytanie jest jakie mi chłodzenie polecacie p.s mam bloczek taki na allegro jest za 36zł.Pozdrawiam

W tytule chyba błąd zrobiłes.

Jesli chodzi o bloczek, to powiedz ile chcesz na niego przeznaczyc. Masz juz jakies części oporcz tego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym dziale to polecą Ci raczej WC ewentualnie jakis hardcore typu FC ;]

Z tym bloczkiem to nie wiem czy za duzo zwojujesz.. Tak czy inaczej brakuje Ci pompki,chlodnicy,wezy.. Albo zainwestuj w jakies dobre AC.. Poczytaj forum to sam sie przekonasz..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Polak_1991

W tytule chyba błąd zrobiłes.

Jesli chodzi o bloczek, to powiedz ile chcesz na niego przeznaczyc. Masz juz jakies części oporcz tego?

niestety tylko ten bloczek, ale mnie zaskoczył za taka cene nie jest źle na athlonie 2.7na s754 na 1.7v w stresie HMM BYŁO MAŁO ALE NIE PAMIETAM DOKŁADNIE COS CHYBA KOLO 35*C nagrzewnice moge miec kadeta za 35zł, weze nie problem, pompka atman 304 z allegro za 40zł bodajrze.

Ale wolał bym ac bo mama sie wkurza jak widzi wc:(.pogadam z tatą moze ja "przekełbasi" no ale nie o tym temat, wiec wolał bym jakies ac a najlepiej za 60zł, moze coś wiecej.

Edytowane przez Polak_1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Polak_1991

AC - to jest Air Cooling czyli chłodzenie powietrzem..

A to jest dział o Chłodzeniu Wodnym czyli WC..

Pomyliles dzialy..

wiem co to jest WC i AC a dział jest chłodzenie woda i inne metody to chyba AC tez sie do tego zalicza nie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej nie wole wydajnosc, myslalem na pentagramem 120cu, ale cena:)

juz lepiej freezera 64

ja mam freezera 4 @ zapinka od boxa(939) i działam pasywnie cały czas więcej niż 40*C sie nie pojawia

aha jeśli masz intela to radze pozbierac i kupić nine wtedy masz wydajność!

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi