Jeff'u Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Witam Tak jak w temacie. Jak myslicie pojawia sie takie procki czy beda one wylacznie na AM2 a s939 pojdzie w odstawke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 na s939? nie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 na s939? nie..racja, AMD chce zachecic do przesiadki na M2 przez procki 65nm :wink: Gdyby wypuscili 65nm na 939 to by sami sobie noge podstawili bo nikt by sie przesiadal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeff'u Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Moze wypuszcza po jakims czasie. Najpierw pod AM2 a powiedzmy po 6 miesiacach kilka serii dla s939 byloby milo :). W koncu procki dla s939 maja produkowac do 2007 , wiec skoro dla AM2 beda produkowac juz w tech 65nm i jest to tansze to czemu by nie mieli dla s939 produkowac tez w tej techonoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość #Mreko Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Moze wypuszcza po jakims czasie. Najpierw pod AM2 a powiedzmy po 6 miesiacach kilka serii dla s939 byloby milo :). W koncu procki dla s939 maja produkowac do 2007 , wiec skoro dla AM2 beda produkowac juz w tech 65nm i jest to tansze to czemu by nie mieli dla s939 produkowac tez w tej techonoli. widac masz male pojecie o realiach produkcji :mur: przejscie na 0.65 to wielomilionowe miliardowe naklady na budowe nowych fabryk nowych lini technologicznych i watpie zeby amd marnowala sily wytworcze na 0.65 do 939 tak jak na socet A nie bylo 0.09 jest 0.09 i nic wiecej nie bedzie procki a64 jeszcze maja ukryta moc 64 bitowa ktora dzisaj jest niewykozystana vista mam nadzieje to zmieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 ja myślę że będzie to uzależnione od przyjęcia się podstawki AM2 (mam nadzieję ze jest promyk nadzieji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeff'u Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 To wiem, ze naklad jest finansowy jest spory ale skoro AMD przygotowalo juz linie technologiczna na 65nm a produkcja jest tansza takich prockow to... nie wiem wydaje mi sie bez sensu aby do tego 2007 produkowali w tech 0,9 skoro rownolegle bedzie trwala produkcja w tanszej (nie mowie o przygotowaniu lini technologicznej) tech. dla AM2. Z reszta zobaczymy co zrobi AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) widac masz male pojecie o realiach produkcji :mur: przejscie na 0.65 to wielomilionowe miliardowe naklady na budowe nowych fabryk nowych lini technologicznych i watpie zeby amd marnowala sily wytworcze na 0.65 do 939 tak jak na socet A nie bylo 0.09 a ty urodziles sie specjalista i jasnowidzem, ze tak wiesz o wszystkim? na socket A nie bylo 0.09, ale na poczatku byly 0.18 a nastepnie 0.13, tak samo jak na 754/939 byly 0.13 a teraz sa tez i 0.09. wyprodukowanie dla nich procesorow na 939 w technologii 0.65u to nie zadne wielomiliardowe koszty, bo skoro produkuja w tej technologii procki na AM2 to maja juz potrzebne fabryki i linie technologiczne. Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 przejscie na 0.65 to wielomilionowe miliardowe naklady Ile ta liczba będzie miała zer? Milion ma 6... miliard 9... nie no potężna kasa... Jeszcze jedno "wielomilionowe" x "miliardowe" czy "wielomilionowe" + "miliardowe" ? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Procki pod AM2 w 65mn będa dopiero zaprezentowane w 2007 roku (mowa o K8L). Pierwsze procki pod AM2 będą wykonane w 90nm :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...