tucz Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Witam serdecznie, Kieruje do was pytanie w zwiazku z zamiarem kupna LCD 17". Otoz narazie mam na oku trzy modele: nec 1770nx (sentyment: teraz mam 1560nx), iiyama x436s i samsung 173p+. Co byscie radzili z tego wybrac? A moze polecicie cos innego? Dodam iz kompa uzywam najczesciej do www, tekstow, filmow i sporadycznie gier. Zalezy mi aby byla dobra czytelnosc i aby oczy malo sie meczyly. Z gory dzieki. Pozdrawiam, Tucz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Witam serdecznie, Kieruje do was pytanie w zwiazku z zamiarem kupna LCD 17". Otoz narazie mam na oku trzy modele: nec 1770nx (sentyment: teraz mam 1560nx), iiyama x436s i samsung 173p+. Co byscie radzili z tego wybrac? A moze polecicie cos innego? Dodam iz kompa uzywam najczesciej do www, tekstow, filmow i sporadycznie gier. Zalezy mi aby byla dobra czytelnosc i aby oczy malo sie meczyly. Z gory dzieki. Pozdrawiam, Tucz w cenie do 1400zł masz juz parę 19", pamiętaj ze 17" to 1280x1024 a dopiero 19 ma piksle wielkosci Twojej obecnej 15" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tucz Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 w cenie do 1400zł masz juz parę 19", pamiętaj ze 17" to 1280x1024 a dopiero 19 ma piksle wielkosci Twojej obecnej 15" zdaje sobie z tego sprawe i troszke mnie to martwi, ale mam nadzieje, ze jakos sie przyzwyczaje. Chyba nie wyglada to tak tragicznie? w cenie do 1400 to pewnie zadnej porzadnej 19" nie znajde, chyba ze cos proponujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 zdaje sobie z tego sprawe i troszke mnie to martwi, ale mam nadzieje, ze jakos sie przyzwyczaje. Chyba nie wyglada to tak tragicznie? w cenie do 1400 to pewnie zadnej porzadnej 19" nie znajde, chyba ze cos proponujesz? zaczynając od popularnego ostatnio BENQ 91GP za 1179zl dalej NEC 1970NXp 1384zł, http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?menu=s...detail&id=21193 sony potaniał znacząco: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21693 albo starsza wersja na MVA 700:1 16ms http://sklep.morele.net/?pg=product_info&P...BRD_name&dspl=p HP L1955 PVA 1000:1 16ms http://www.lcd4you.pl/monitor/hp_l1955_.php Z ciekawych 17" to masz tylko 173P+ 770P, Fujitsu P17-2, 1770NX z szybą jest bardzo fajnym monitorem ale i tak wolał bym 173P+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tucz Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 zaczynając od popularnego ostatnio BENQ 91GP za 1179zlhmm, niezla cena, a jak z jakoscia tego monitorka? dalej NEC 1970NXp 1384zł, sony potaniał znacząco: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21693 albo starsza wersja na MVA 700:1 16ms http://sklep.morele.net/?pg=product_info&P...BRD_name&dspl=p HP L1955 PVA 1000:1 16ms http://www.lcd4you.pl/monitor/hp_l1955_.php Z ciekawych 17" to masz tylko 173P+ 770P, Fujitsu P17-2, 1770NX z szybą jest bardzo fajnym monitorem ale i tak wolał bym 173P+ A czy 19" nie jest zbyt niewygodne do normalnej pracy w windowsie? Chodzi mi o jego spory rozmiar. Ktorys z podanych Ciebie monitorow jest porownywalny w parametrach i klasie do 173p+? Z gory dzieki. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 hmm, niezla cena, a jak z jakoscia tego monitorka? A czy 19" nie jest zbyt niewygodne do normalnej pracy w windowsie? Chodzi mi o jego spory rozmiar. Ktorys z podanych Ciebie monitorow jest porownywalny w parametrach i klasie do 173p+? Z gory dzieki. Pozdrawiam niewygodne ? kwestja przyzwyczajenia zwłaszcza po przesiadce z 15" :) Wszystkie ktore podałem są na lepszej matrycy o szerokich kątach MVA lub PVA, owszem 173P+ wybija się kontrastem i czasem reakcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tucz Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 niewygodne ? kwestja przyzwyczajenia zwłaszcza po przesiadce z 15" :) pewnie bedzie ciezko ;) Wszystkie ktore podałem są na lepszej matrycy o szerokich kątach MVA lub PVA, owszem 173P+ wybija się kontrastem i czasem reakcji. A jak wyglada sprawa ergonomii u powyzszych modeli? Chodzi mi glownie o mozliwosci podwyzszania/przechylania panela. PS. Czy czas reakcji na poziomie 20ms dla takiego panelu to nie jest za duzo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 jak 19" to Bdobry jest FS P19-2 :) ma wiekszosć dupereli i przyciski czego brak samsungowi :P ale trzeba juz wydac 1600zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tucz Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 jak 19" to Bdobry jest FS P19-2 :) ma wiekszosć dupereli i przyciski czego brak samsungowi :P ale trzeba juz wydac 1600zł :) za drogi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 ja ja bym bral tego benq :) jak cos nawali to sie da na gware pozatym spoko manitorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Z 17 to najlepszy jest 173P+. Z 19" - najlepszy jest IMO 193P+ - ale sam polecam BENQ'a - kupiłem i jestem zadowolony - zresztą patrz osobny topic. Wg mnie warto teraz inwestować w 19 cali, a nie 17. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 A ja poczekam az sie 19 ustandardowią.Poczkeam ze 3 miesiące.Nie oślepne do tego czasu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tucz Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 I w koncu sie zdecydowalem na samsunga 173p+ :D Jednak 19" byly troche za drogie, a wolalem jednak cos lepszego kupic 17" niz jakas gorsza 19". Poki co jestem bardzo zadowolony. Super cacko ten samsung i obraz zyleta :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 taki sobie mogles juz 770p ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ... ale spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lol~ Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) taki sobie mogles juz 770p ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ... ale spoko A jesli ktos chce czarny ? Ja wlasnie czekalem na 770P w wersji czarnej 4 miesiace i chyba zrezygnuje . Kupie 173P+ , bo prawie sie nie roznia parametrami a wygladem tylko troche odbiega 173P+ od 770P - ale o gustach sie nie dyskutuje .. pozdr Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Lol~ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 ja tam wole miec szybszy akcelelator w środku ale ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur.S Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 A co sądzicie o tym "soniaku" http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23278 Cena w Vobisie 1700 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 A co sądzicie o tym "soniaku" http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23278 Cena w Vobisie 1700 zł. TN za 1700zł ??? troche drogo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Witam Rozwazam zakup http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24657 Co myslycie o tym monitorze jaki mozecie mi polecic w przedziale od 1500 do 1650 zł :) Przeznaczenie monitora to: filmy , gra ( fps; - CSS ) no i grafika w PS ( wiem wiem ;p ale ktory waszym zdaniem ma obraz zblizoony najbardziej do crt ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 to juz lepiej wez nowszego acera 1923 :) ale to to samo co Benq FP91GP za 1200pln :P ale i tak lepszy bedzie FS P19-2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Benq to ja nie chce :) Pozostaje jeszcze gwarancja na bad/sub pixele itp ktora firma ma najlepsza ? no i co mozecie mi poleci jeszcze ?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 chyba nic w tej cenie nie ma gwary na pixele chyba ze sobie w sklepie takowa wykupisz ta belinea/acer to ta sama matryca co w benq wiec pixele tak samo beda lecialy :) P19 ma matryce taka jak w samsungach 970P :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Przeznaczenie monitora to: filmy , gra ( fps; - CSS ) no i grafika w PS ( wiem wiem ;p ale ktory waszym zdaniem ma obraz zblizoony najbardziej do crt ) Coś na TN-ce teoretycznie - jeżeli nie interesuje cię charakterystyka kątowa i patrzysz na monitor zawsze "z przodu". Polecam monitor ze stajni Nec'a. Z góry odradzam matryce MVA (np Nec 1970NXp) gdyż efekt świecących rogów znacznie unieprzyjmnia użytkowanie. Jeżeli chodzi o reprodukcję kolorów na poziomie CRT to coś z ColoEdge'ów EIZO - jednak nie chcesz znać cen tych monitorów. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 no to prawda 7k ;p to nei :) hmm a moze jakis lg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur.S Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Zastanawiałem się nad zakupem tego modelu Sony http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23278 Jednak zdecyduję się chyba na Samsunga SM 193P+ http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20125 co o tym sądzicie, a może jednak SM 970P http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23333 Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Artur.S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) jak juz chcesz brac samsunga to 970P - zawsze to szybszy akcelerator mimo ze wyglada jak krajalnica :) P19-2 jest na tej samej matrycy .. i ma krotsze czasy reakcji w praktyce od tych samsungow :) Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 193P+ - jeden z lepszych monitorów Szajsunga. Sony kiedyś zrobiło zaledwie kilka dobrych monitorów, teraz większość to "padaka". Do czego ma być ten monitor? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 samsung robi tylko świetne matryce - elektronika juz taka sobie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur.S Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) jak juz chcesz brac samsunga to 970P - zawsze to szybszy akcelerator mimo ze wyglada jak krajalnica :) P19-2 jest na tej samej matrycy .. i ma krotsze czasy reakcji w praktyce od tych samsungow :) Generalnie monitor ma być do wszystkiego :lol: no i przede wszystkim warunek żony :oops: ma być czarny. SM970P ze swoim wyglądem pewnie zostanie zdyskwalifikowany. Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Artur.S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 czarny - tu moze byc problem z wiekszoscia LCD :) tak se produceci ubzdurali do wszystkiego bezkonkurencyjny bedzie P19-2 tylko ze za czarny trzeba by zaplacic 2k pln ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...