Skocz do zawartości
Gość

Sterowanie Glosem

Rekomendowane odpowiedzi

potrzebuje jakiegos softu ktory uruchomi program na komende. np ja powiem swiatlo a ten uruchomi programik ktory ustawi odpowiednia kombinacje bitow na lpt i zapali mi swiatlo w pokoju [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak dobrze to chyba nie ma :D.. są programy do sterowania głosem (zazwyczaj płatne ale są i darmowe - jeden nawet pisałem z kolega na projekt :D ) i są programy do sterowania portem.. a czy ktoś połączył takie 2 to niewiadomo. Musiałby mieć podobny cel do Twojego :)

Jednak takei sterowanie głosowe ma kilka wad.. po pierwsz zakłócenia... wierz mi że szybko byś zrezygnował ze sterowania głosem na rzecz klasycznego przycisku na ścianie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale z glosem bym mial jak w Startrek [; bo dorwalem mobo z pentiumemIII i chce zeby robil cos wiecej niz dvd i mp3 tylko odtwarzal:P

np sterowal swiatlem, wietrzyl pokoj, albo opuszczal rolety w oknach [;

jest tez takie cos http://sourceforge.net/projects/cmusphinx/ musze to obczajic dokladniej

w ostatecznosci najwyzej kupie ktorys z pilotow logitecha np

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łehehe sphinxa lepiej zostaw chyba ze masz dużo włosów na głowie :D

Pamiętam jak żeśmy prezentowali nasz projekt na sfinxie.. i nagle program odmówił współpracy... fajnie to wyglądało.. siedzi 2 kolesiów... prowadzący, a my do mikrofonu na zmiane próbujemy prezz 5 minut powiedziec cos żeby zrozumiał poprawnie :D

Zrób sobie pilota lepiej przez bloototha i taką małą konsolę na rękę - coś jak miał predator :).. będziesz mógł po cichu sterować sobie żaluzjami nadchodząc do domu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

no tak czytam dokumentacje i chyba jednak zostawie go [;

to jak juz bawic sie z BT to lepiej zrobic przez PDA lub komorke i sterowac zdalnie pecetem. tak jak to robie teraz z laptopem ktory jest podlaczony do HiFI :> (przez wifi z kompa przy ktorym normalnie siedze). ale to po maturze jak bedzie czasu wiecej.

doszedlem tez do wniosku ze trzeba by remont zrobic w domu, zeby te wszystkie dodadkowe kable przeciagnac :>

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi