Gość Bari Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam jak w temacie mam zamiar kupic grafike na PCI-e 750/800 zl max Jaka byla by najlepsza zeby za rok jej jeszcze niezmieniac a dawala by rade w najnowszych grach .W gre wchodzi ewentualne O/c (lekkie) .Zastanawiam sie nad X800GTO 256/256 / Geforce 7300Gs /Geforce 7600 Gs 256/256 Geforce 7600gt 256/256. I jakiej firmy ??Komp taki jak w sigu + 1Gb ramu dokupiony + dysk + DFI infinity nf 4 . Ktora grafe wybrac czy jest duza roznica wydajnosci miedzu 7600 gs/gt ? Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez Bari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Witam jak w temacie mam zamiar kupic grafike na PCI-e 750/800 zl max Jaka byla by najlepsza zeby za rok jej jeszcze niezmieniac a dawala by rade w najnowszych grach .W gre wchodzi ewentualne O/c (lekkie) .Zastanawiam sie nad X800GTO 256/256 / Geforce 7300Gs /Geforce 7600 Gs 256/256 Geforce 7600gt 256/256. I jakiej firmy ??Komp taki jak w sigu + 1Gb ramu dokupiony + dysk + DFI infinity nf 4 . Ktora grafe wybrac czy jest duza roznica wydajnosci miedzu 7600 gs/gt ? Róznica dosyć spora. Co do karty - za 750zł z kawałkiem masz 7600GT GALAXY. Najlepszy wybór za tą cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Bo jak bym kupil 7600gs to odrazu bym kupil 1gb ramu wiec co lepiej ?? a moze macie inne propozycje? amoze jakiegos radka x1600xt z bo zalezymi na pixel shrader 3 w nowych grach sie przydaje?? a kosztuje 500 zl a Moze ta Saphire Radeon x1600XT Specyfikacja techniczna Producent Sapphire Model 11072-00-10 Producent chipsetu ATI Typ chipsetu Radeon X1600 XT Złącze PCI-Express 16x Rdzeń: model, technologia (um) RV530 (0,09) Rdzeń: taktowanie (MHz) 600 Rdzeń: ilość potoków renderujących nie dotyczy Rdzeń: ilość jednostek Pixel Shader 12 Rdzeń: ilość jednostek TMU 4 Rdzeń: ilość jednostek Raster Operators 4 Rdzeń: ilość jednostek Vertex Shader 5 Pamięć: typ GDDR3 Pamięć: ilość (MB) 256 Pamięć: szyna (bit) 128 Pamięć: taktowanie (MHz) 700 (1400 DDR) RAMDAC (MHz) 2x400 Maksymalna rozdzielczość (px) 2560 x 1600 Technologia DirectX 9.0c Technologia OpenGL 2.0 Technologia PixelShader 3.0 Technologia VertexShader 3.0 Inne technologie CrossFire Ready ATI Avivo 3Dc Obsługa 2 monitorów tak Rodzaj chłodzenia wentylator Wyjście analogowe D-Sub tak Wyjście cyfrowe DVI tak Wyjście TV (S-Video) tak Wejście TV VIVO (S-Video) brak Wyposażenie (opcjonalne) płyta ze sterownikami Strona WWW http://www.sapphiretech.com/[...] Gwarancja 24 miesiące Opis Dostęp do Nieograniczonego Świata Marzeń dla Entuzjastów Gier! Jako narzędzie dla entuzjastów komputerowych, Sapphire X1600 XT posiada wystarczająco wysoką prędkość przetwarzania i dużą pamięć, aby stworzyć tętniący życiem świat marzeń bezpośrednio na Twoim komputerze. Dzięki rewelacyjnym parametrom i funkcjom rdzenia RADEON X1600 XT, dużej pamięci na płycie oraz architekturze 12-potokowej, X1600 XT jest tym, czego gracze potrzebują dziś i czego będą potrzebowali jutro. Doskonała kompilacja sprzętu gwarantująca większą prędkość dzięki technologii CrossFire, możliwość połączenia wyświetlacza HD z technologią Avivo oraz obsługa Microsoft DirectX 9.0 Shader Model 3.0 gwarantują kompatybilność w przyszłości oraz powodują, że nie będziesz musiał ograniczać swoich marzeń tylko i wyłącznie do Twojego komputera. Specyfikacja techniczna Producent Sapphire Model 11072-00-10 Producent chipsetu ATI Typ chipsetu Radeon X1600 XT Złącze PCI-Express 16x Rdzeń: model, technologia (um) RV530 (0,09) Rdzeń: taktowanie (MHz) 600 Rdzeń: ilość potoków renderujących nie dotyczy Rdzeń: ilość jednostek Pixel Shader 12 Rdzeń: ilość jednostek TMU 4 Rdzeń: ilość jednostek Raster Operators 4 Rdzeń: ilość jednostek Vertex Shader 5 Pamięć: typ GDDR3 Pamięć: ilość (MB) 256 Pamięć: szyna (bit) 128 Pamięć: taktowanie (MHz) 700 (1400 DDR) RAMDAC (MHz) 2x400 Maksymalna rozdzielczość (px) 2560 x 1600 Technologia DirectX 9.0c Technologia OpenGL 2.0 Technologia PixelShader 3.0 Technologia VertexShader 3.0 Inne technologie CrossFire Ready ATI Avivo 3Dc Obsługa 2 monitorów tak Rodzaj chłodzenia wentylator Wyjście analogowe D-Sub tak Wyjście cyfrowe DVI tak Wyjście TV (S-Video) tak Wejście TV VIVO (S-Video) brak Wyposażenie (opcjonalne) płyta ze sterownikami Strona WWW http://www.sapphiretech.com/[...] Gwarancja 24 miesiące Opis Dostęp do Nieograniczonego Świata Marzeń dla Entuzjastów Gier! Jako narzędzie dla entuzjastów komputerowych, Sapphire X1600 XT posiada wystarczająco wysoką prędkość przetwarzania i dużą pamięć, aby stworzyć tętniący życiem świat marzeń bezpośrednio na Twoim komputerze. Dzięki rewelacyjnym parametrom i funkcjom rdzenia RADEON X1600 XT, dużej pamięci na płycie oraz architekturze 12-potokowej, X1600 XT jest tym, czego gracze potrzebują dziś i czego będą potrzebowali jutro. Doskonała kompilacja sprzętu gwarantująca większą prędkość dzięki technologii CrossFire, możliwość połączenia wyświetlacza HD z technologią Avivo oraz obsługa Microsoft DirectX 9.0 Shader Model 3.0 gwarantują kompatybilność w przyszłości oraz powodują, że nie będziesz musiał ograniczać swoich marzeń tylko i wyłącznie do Twojego komputera. Specyfikacja techniczna Producent Sapphire Model 11072-00-10 Producent chipsetu ATI Typ chipsetu Radeon X1600 XT Złącze PCI-Express 16x Rdzeń: model, technologia (um) RV530 (0,09) Rdzeń: taktowanie (MHz) 600 Rdzeń: ilość potoków renderujących nie dotyczy Rdzeń: ilość jednostek Pixel Shader 12 Rdzeń: ilość jednostek TMU 4 Rdzeń: ilość jednostek Raster Operators 4 Rdzeń: ilość jednostek Vertex Shader 5 Pamięć: typ GDDR3 Pamięć: ilość (MB) 256 Pamięć: szyna (bit) 128 Pamięć: taktowanie (MHz) 700 (1400 DDR) RAMDAC (MHz) 2x400 Maksymalna rozdzielczość (px) 2560 x 1600 Technologia DirectX 9.0c Technologia OpenGL 2.0 Technologia PixelShader 3.0 Technologia VertexShader 3.0 Inne technologie CrossFire Ready ATI Avivo 3Dc Obsługa 2 monitorów tak Rodzaj chłodzenia wentylator Wyjście analogowe D-Sub tak Wyjście cyfrowe DVI tak Wyjście TV (S-Video) tak Wejście TV VIVO (S-Video) brak Wyposażenie (opcjonalne) płyta ze sterownikami Strona WWW http://www.sapphiretech.com/[...] Gwarancja 24 miesiące Opis Dostęp do Nieograniczonego Świata Marzeń dla Entuzjastów Gier! Jako narzędzie dla entuzjastów komputerowych, Sapphire X1600 XT posiada wystarczająco wysoką prędkość przetwarzania i dużą pamięć, aby stworzyć tętniący życiem świat marzeń bezpośrednio na Twoim komputerze. Dzięki rewelacyjnym parametrom i funkcjom rdzenia RADEON X1600 XT, dużej pamięci na płycie oraz architekturze 12-potokowej, X1600 XT jest tym, czego gracze potrzebują dziś i czego będą potrzebowali jutro. Doskonała kompilacja sprzętu gwarantująca większą prędkość dzięki technologii CrossFire, możliwość połączenia wyświetlacza HD z technologią Avivo oraz obsługa Microsoft DirectX 9.0 Shader Model 3.0 gwarantują kompatybilność w przyszłości oraz powodują, że nie będziesz musiał ograniczać swoich marzeń tylko i wyłącznie do Twojego komputera. CENA ok 530zl Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez Bari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Bo jak bym kupil 7600gs to odrazu bym kupil 1gb ramu wiec co lepiej ?? a moze macie inne propozycje? amoze jakiegos radka x1600xt z bo zalezymi na pixel shrader 3 w nowych grach sie przydaje?? a kosztuje 500 zl masz juz 1gb to Ci wystarczy spokojnie, 7600gt to najlepszy wybór, jest lepszy od x1600xt i przeciez tez ma pixel shadery 3.0. Po co dales 3x ten opis ?????, i jak ktos sie bedzie wypowiadal juz na temat to raczej bedzie wiedzial o cym pisze !!!!!!!! Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez WestCoach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) ALe szczerze mowiac troche mi szkoda kasy :/ a 7600gt dlaczego jest lepszy od x1600xt i czy jest wielka roznica bo w cenie tak a xt ma wyzsze taktowanie Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez Bari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 ALe szczerze mowiac troche mi szkoda kasy :/ a 7600gt dlaczego jest lepszy od x1600xt i czy jest wielka roznica bo w cenie tak a xt ma wyzsze taktowanie bo jest lepszy, tak juz jest i nie zadawaj głupich pytań. w tym przedziale tylko 7600gt, tylko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 wehhh jak masz tak odpowiadac to lepiej nic nie pisz. Hmm nieznam sie wiec nie wiem ktota lepsza:/ a co lepiej 1600xt czy 7600gs? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Dobra wygraliscie:] Kupie ta 7600gt tylko teraz pytanie jakiej firmy na allegro obaczylem takie cos http://allegro.pl/item98003827_galaxy_gefo...8bit_pci_e.html ?? warto?? i jeszcze mam 2 pytania jaka kupic mobo pod s754 z o/c i 3 sloty conajmniej na ram z PCi-e myslalem nad DFI infinity nf 4 ?? wart?? :] i ostatnie pytanie .mam nowa kostke 512 amu kingstone cl 2,5 i w sklepie moge ja oddac i wziac cos w jednej kosci z doplata max 170zl co mi polecacie myslalem nad 1gb kingstone?? oczekuje odp na wszystkie 3 pytania bo mam zamiar jaknajszybciej to kupic Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez Bari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Dobra wygraliscie:] Kupie ta 7600gt tylko teraz pytanie jakiej firmy na allegro obaczylem takie cos http://allegro.pl/item98003827_galaxy_gefo...8bit_pci_e.html ?? warto?? i jeszcze mam 2 pytania jaka kupic mobo pod o/c i 3 sloty conajmniej na ram z PCi-e myslalem nad DFI infinity nf 4 ?? wart?? :] i ostatnie pytanie .mam nowa kostke 512 amu kingstone cl 2,5 i w sklepie moge ja oddac i wziac cos w jednej kosci z doplata max 170zl co mi polecacie myslalem nad 1gb kingstone?? oczekuje odp na wszystkie 3 pytania bo mam zamiar jaknajszybciej to kupic odpowiadam to co myśle i to raczej prawda była, teoretycznie to opieprz powinienes dostac bo nawet nie zajrzałes (na to wyglada) do działu k.graficznych ... bierz ta galaxy, to dobra firma i dobre karty i dobra cena. co do mobo to infinity jest dobre, a moze epox na nf4ultra?? chyba najlepsze jakość/cena (coś koło 350zl zalezy gdzie i kiedy) z ramem nie kumam o co Ci chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 ok to grafe juz mam jednak mysle ze albo DFI lub Gigabyte k8n-e a z ramem to chodzi o to ze .Kupilem kostke 512 ddr kingstoine cl 2,5 i jest nowa i wpadlem na pomysl ze kupie w jednej kosci 1gb i w sklepie powiedzieli mi ze moge oddac ja i doplacic i miec w jednej kosci 1gb i zaproponowali mi doplate 160 zl i bede mial kingstone 1 gb i teraz pytanie jakiej firmy ram kupic doplata max 170 zl i w jednej kosci 1gb na o/c ramu sie raczej nieznam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 ok to grafe juz mam jednak mysle ze albo DFI lub Gigabyte k8n-e a z ramem to chodzi o to ze .Kupilem kostke 512 ddr kingstoine cl 2,5 i jest nowa i wpadlem na pomysl ze kupie w jednej kosci 1gb i w sklepie powiedzieli mi ze moge oddac ja i doplacic i miec w jednej kosci 1gb i zaproponowali mi doplate 160 zl i bede mial kingstone 1 gb i teraz pytanie jakiej firmy ram kupic doplata max 170 zl i w jednej kosci 1gb na o/c ramu sie raczej nieznam Co do karty to sa one referencyjne różnią się: cena, nalepka,pudełkiem, wyposarzeniem, niczym wiecej. co do plyty to bierz DFI, co prawda ma slaby lan i dzwiek ale do oc -wypas, gigabyte jest dosc kaprysne, ja bym nie ryzykowal. Fajny jest jeszcze epox 8npa71 ale do twojego athlonka to bedzie pewnie potrzebne wiecej niz 1,55V a ta plytka tylko tyle zapewnia. Na ramach sie nie znam :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 no kurde bo nie wiem co wybrac a jak kupie w sklepie dfi i zmienie wentyl na radiator to trace gware wiec lipa kumpel ma gigabyte i jest ok wiec nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 czyli wyszlo na to ze zostanie przy Gigabyte K8N-e + Geforce 7600gt a co z ramem dalej nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 czyli wyszlo na to ze zostanie przy Gigabyte K8N-e + Geforce 7600gt a co z ramem dalej nie wiemW sprzedaży teraz są K8NE rev 2.0 i na nich nie można zmieniać napięć, bynajmniej z procesorami bez C&Q tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 ehh to jednak mysle ze mam tylko grafe narazie:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...