Skocz do zawartości
Gość Bari

Karta Graficzna 750zl Pci-e

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak w temacie mam zamiar kupic grafike na PCI-e 750/800 zl max

Jaka byla by najlepsza zeby za rok jej jeszcze niezmieniac a dawala by rade w najnowszych grach .W gre wchodzi ewentualne O/c (lekkie) .Zastanawiam sie nad X800GTO 256/256 / Geforce 7300Gs /Geforce 7600 Gs 256/256 Geforce 7600gt 256/256. I jakiej firmy ??Komp taki jak w sigu + 1Gb ramu dokupiony + dysk + DFI infinity nf 4 .

Ktora grafe wybrac czy jest duza roznica wydajnosci miedzu 7600 gs/gt ?

Edytowane przez Bari

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jak w temacie mam zamiar kupic grafike na PCI-e 750/800 zl max

Jaka byla by najlepsza zeby za rok jej jeszcze niezmieniac a dawala by rade w najnowszych grach .W gre wchodzi ewentualne O/c (lekkie) .Zastanawiam sie nad X800GTO 256/256 / Geforce 7300Gs /Geforce 7600 Gs 256/256 Geforce 7600gt 256/256. I jakiej firmy ??Komp taki jak w sigu + 1Gb ramu dokupiony + dysk + DFI infinity nf 4 .

Ktora grafe wybrac czy jest duza roznica wydajnosci miedzu 7600 gs/gt ?

Róznica dosyć spora. Co do karty - za 750zł z kawałkiem masz 7600GT GALAXY. Najlepszy wybór za tą cene.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo jak bym kupil 7600gs to odrazu bym kupil 1gb ramu wiec co lepiej ?? a moze macie inne propozycje?

amoze jakiegos radka x1600xt z bo zalezymi na pixel shrader 3 w nowych grach sie przydaje?? a kosztuje 500 zl

a Moze ta Saphire Radeon x1600XT

Specyfikacja techniczna

Producent Sapphire

Model 11072-00-10

Producent chipsetu ATI

Typ chipsetu Radeon X1600 XT

Złącze PCI-Express 16x

Rdzeń: model, technologia (um) RV530 (0,09)

Rdzeń: taktowanie (MHz) 600

Rdzeń: ilość potoków renderujących nie dotyczy

Rdzeń: ilość jednostek Pixel Shader 12

Rdzeń: ilość jednostek TMU 4

Rdzeń: ilość jednostek Raster Operators 4

Rdzeń: ilość jednostek Vertex Shader 5

Pamięć: typ GDDR3

Pamięć: ilość (MB) 256

Pamięć: szyna (bit) 128

Pamięć: taktowanie (MHz) 700 (1400 DDR)

RAMDAC (MHz) 2x400

Maksymalna rozdzielczość (px) 2560 x 1600

Technologia DirectX 9.0c

Technologia OpenGL 2.0

Technologia PixelShader 3.0

Technologia VertexShader 3.0

Inne technologie CrossFire Ready

ATI Avivo

3Dc

Obsługa 2 monitorów tak

Rodzaj chłodzenia wentylator

Wyjście analogowe D-Sub tak

Wyjście cyfrowe DVI tak

Wyjście TV (S-Video) tak

Wejście TV VIVO (S-Video) brak

Wyposażenie (opcjonalne) płyta ze sterownikami

Strona WWW http://www.sapphiretech.com/[...]

Gwarancja 24 miesiące

Opis

Dostęp do Nieograniczonego Świata Marzeń dla Entuzjastów Gier!

Jako narzędzie dla entuzjastów komputerowych, Sapphire X1600 XT posiada wystarczająco wysoką prędkość przetwarzania i dużą pamięć, aby stworzyć tętniący życiem świat marzeń bezpośrednio na Twoim komputerze. Dzięki rewelacyjnym parametrom i funkcjom rdzenia RADEON X1600 XT, dużej pamięci na płycie oraz architekturze 12-potokowej, X1600 XT jest tym, czego gracze potrzebują dziś i czego będą potrzebowali jutro. Doskonała kompilacja sprzętu gwarantująca większą prędkość dzięki technologii CrossFire, możliwość połączenia wyświetlacza HD z technologią Avivo oraz obsługa Microsoft DirectX 9.0 Shader Model 3.0 gwarantują kompatybilność w przyszłości oraz powodują, że nie będziesz musiał ograniczać swoich marzeń tylko i wyłącznie do Twojego komputera.

Specyfikacja techniczna

Producent Sapphire

Model 11072-00-10

Producent chipsetu ATI

Złącze PCI-Express 16x

RAMDAC (MHz) 2x400

Technologia DirectX 9.0c

Technologia OpenGL 2.0

ATI Avivo

3Dc

Obsługa 2 monitorów tak

Wyjście cyfrowe DVI tak

Wyjście TV (S-Video) tak

Gwarancja 24 miesiące

Opis

Jako narzędzie dla entuzjastów komputerowych, Sapphire X1600 XT posiada wystarczająco wysoką prędkość przetwarzania i dużą pamięć, aby stworzyć tętniący życiem świat marzeń bezpośrednio na Twoim komputerze. Dzięki rewelacyjnym parametrom i funkcjom rdzenia RADEON X1600 XT, dużej pamięci na płycie oraz architekturze 12-potokowej, X1600 XT jest tym, czego gracze potrzebują dziś i czego będą potrzebowali jutro. Doskonała kompilacja sprzętu gwarantująca większą prędkość dzięki technologii CrossFire, możliwość połączenia wyświetlacza HD z technologią Avivo oraz obsługa Microsoft DirectX 9.0 Shader Model 3.0 gwarantują kompatybilność w przyszłości oraz powodują, że nie będziesz musiał ograniczać swoich marzeń tylko i wyłącznie do Twojego komputera.

Specyfikacja techniczna

Producent Sapphire

Model 11072-00-10

Producent chipsetu ATI

Złącze PCI-Express 16x

RAMDAC (MHz) 2x400

Technologia DirectX 9.0c

Technologia OpenGL 2.0

ATI Avivo

3Dc

Obsługa 2 monitorów tak

Wyjście cyfrowe DVI tak

Wyjście TV (S-Video) tak

Gwarancja 24 miesiące

Opis

CENA ok 530zl

Edytowane przez Bari

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo jak bym kupil 7600gs to odrazu bym kupil 1gb ramu wiec co lepiej ?? a moze macie inne propozycje?

amoze jakiegos radka x1600xt z bo zalezymi na pixel shrader 3 w nowych grach sie przydaje?? a kosztuje 500 zl

masz juz 1gb to Ci wystarczy spokojnie, 7600gt to najlepszy wybór, jest lepszy od x1600xt i przeciez tez ma pixel shadery 3.0.

Po co dales 3x ten opis ?????, i jak ktos sie bedzie wypowiadal juz na temat to raczej bedzie wiedzial o cym pisze !!!!!!!!

Edytowane przez WestCoach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALe szczerze mowiac troche mi szkoda kasy :/

a 7600gt dlaczego jest lepszy od x1600xt i czy jest wielka roznica bo w cenie tak

a xt ma wyzsze taktowanie

Edytowane przez Bari

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALe szczerze mowiac troche mi szkoda kasy :/

a 7600gt dlaczego jest lepszy od x1600xt i czy jest wielka roznica bo w cenie tak

a xt ma wyzsze taktowanie

bo jest lepszy, tak juz jest i nie zadawaj głupich pytań. w tym przedziale tylko 7600gt, tylko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra wygraliscie:] Kupie ta 7600gt tylko teraz pytanie jakiej firmy na allegro obaczylem takie cos http://allegro.pl/item98003827_galaxy_gefo...8bit_pci_e.html ?? warto??

i jeszcze mam 2 pytania jaka kupic mobo pod s754 z o/c i 3 sloty conajmniej na ram z PCi-e myslalem nad DFI infinity nf 4 ?? wart?? :] i ostatnie pytanie .mam nowa kostke 512 amu kingstone cl 2,5 i w sklepie moge ja oddac i wziac cos w jednej kosci z doplata max 170zl co mi polecacie myslalem nad 1gb kingstone?? oczekuje odp na wszystkie 3 pytania bo mam zamiar jaknajszybciej to kupic

Edytowane przez Bari

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra wygraliscie:] Kupie ta 7600gt tylko teraz pytanie jakiej firmy na allegro obaczylem takie cos http://allegro.pl/item98003827_galaxy_gefo...8bit_pci_e.html ?? warto??

i jeszcze mam 2 pytania jaka kupic mobo pod o/c i 3 sloty conajmniej na ram z PCi-e myslalem nad DFI infinity nf 4 ?? wart?? :] i ostatnie pytanie .mam nowa kostke 512 amu kingstone cl 2,5 i w sklepie moge ja oddac i wziac cos w jednej kosci z doplata max 170zl co mi polecacie myslalem nad 1gb kingstone?? oczekuje odp na wszystkie 3 pytania bo mam zamiar jaknajszybciej to kupic

odpowiadam to co myśle i to raczej prawda była, teoretycznie to opieprz powinienes dostac bo nawet nie zajrzałes (na to wyglada) do działu k.graficznych ...

bierz ta galaxy, to dobra firma i dobre karty i dobra cena.

co do mobo to infinity jest dobre, a moze epox na nf4ultra?? chyba najlepsze jakość/cena (coś koło 350zl zalezy gdzie i kiedy)

z ramem nie kumam o co Ci chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok to grafe juz mam jednak mysle ze albo DFI lub Gigabyte k8n-e

a z ramem to chodzi o to ze .Kupilem kostke 512 ddr kingstoine cl 2,5 i jest nowa i wpadlem na pomysl ze kupie w jednej kosci 1gb i w sklepie powiedzieli mi ze moge oddac ja i doplacic i miec w jednej kosci 1gb i zaproponowali mi doplate 160 zl i bede mial kingstone 1 gb i teraz pytanie jakiej firmy ram kupic doplata max 170 zl i w jednej kosci 1gb na o/c ramu sie raczej nieznam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok to grafe juz mam jednak mysle ze albo DFI lub Gigabyte k8n-e

a z ramem to chodzi o to ze .Kupilem kostke 512 ddr kingstoine cl 2,5 i jest nowa i wpadlem na pomysl ze kupie w jednej kosci 1gb i w sklepie powiedzieli mi ze moge oddac ja i doplacic i miec w jednej kosci 1gb i zaproponowali mi doplate 160 zl i bede mial kingstone 1 gb i teraz pytanie jakiej firmy ram kupic doplata max 170 zl i w jednej kosci 1gb na o/c ramu sie raczej nieznam

Co do karty to sa one referencyjne różnią się: cena, nalepka,pudełkiem, wyposarzeniem, niczym wiecej.

co do plyty to bierz DFI, co prawda ma slaby lan i dzwiek ale do oc -wypas, gigabyte jest dosc kaprysne, ja bym nie ryzykowal.

Fajny jest jeszcze epox 8npa71 ale do twojego athlonka to bedzie pewnie potrzebne wiecej niz 1,55V a ta plytka tylko tyle zapewnia.

Na ramach sie nie znam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi