Davem Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Witam mam problem z ta plyta i ta karta garficzna.Tzn tak naprawde to ta karta jest jakas felerna.Nie potrfai zaskoczyc na plycie z chipsetem Nforce.Na kt333 jest wszytsko ok ale na nforce obraz pojawia sie raz na 10 resetow.Czy ktos sie z czyms takim spotkal?? Jak mozna temu zaradzic.Moze jakis BIOS ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Ja miałem na płycie Soltek SL-75FRN2-L problem z grafiką GF 4800SE. Po włączeniu kompa na ekranie monitora widac było paski. Pomagało dopiero kilka resetów. Jak się sprzęt "rozgrzał" to paski znikały. Poza tym otrzymywałem komunikaty, że karta graf. dostaje za mało prądu i aby podpiąć dodatkowe zasilanie do karty, a karty te nie mają wejścia na podpięcie takiego zasilania. Zmieniłem zasilacz na mocniejszy, ale problem nie zniknął. Nie bawiłem się we wgrywanie nowego biosu, tylko sprzedałem kartę. U kupca wszystko działało dobrze. I jeszcze coś, grafe sprawdzałem u kolegi na innej płycie, jakimś Epoxie ale tez na chipsecie nf2 i tam również występowały paski na ekranie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davem Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Czyli ta teoria sie potwierdza ze na NFocach GF4Ti maja problemy ja bylem dzisiaj w serwisie i tam sprawdzalem tego GF rowniez na epoxie i tez byly problemy tylko ze na moim wogole sie nic nie pojawia na ekranie.Ale jest tak samo jak u ciebie ze za ktoryms razem wstaje i wszytsko chodzi ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...