Skocz do zawartości
phelps

Windows Xp Na Win 98

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam taki problem pol roku temu kupiłem sobie XP, ale okazalo sie teraz ze tak mi komp muli i nie moge z nim pracowac mam za słabego kompa na niego, chciałem zainstalować od nowa 98 ale nie wiem co mam zrobic zeby partycje znów dać z NTSC na FAT32 :( prosze o pomoc wasza! Co mam zrobic aby zmienic to!??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli nie masz na dysku danych ktore sa ci potrzebne, to wystarczy fdisk, usuniesz partycje i zalozysz nowa na fat32, a jak masz takie dane, to sproboj partiton magic, powinien dac rade skonwertowac partycje, a pozniej pod dosem usuniesz pliki systemowe windowsa i mozesz zainstalowac 98

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli nie masz na dysku danych ktore sa ci potrzebne, to wystarczy fdisk, usuniesz partycje i zalozysz nowa na fat32, a jak masz takie dane, to sproboj partiton magic, powinien dac rade skonwertowac partycje, a pozniej pod dosem usuniesz pliki systemowe windowsa i mozesz zainstalowac 98

wlasnie mam potrzebne pliki czyli powiadasz partition magic to zrobie pod windowsem zmienie na FAT32? Spróbuję muszę go sciągnac i zobacze!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konwersja z NTFS na system FAT(32) przy użyciu programu: Partition Magic nie zawsze kończy się szczęśliwie, jeżeli zależy tobie BARDZO na tych danych, to KONIECZNIE zrób kopie zapasową, a jak możesz zrobić kopie zapasową to format jest lepszym rozwiązaniem, więc wszystko sprowadza się do kopi :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawadaki ma rację, lepiej nie ryzykować kombinowania z partycjami na których są dane, był tu niedawno podobny post w którym gościu po takim zabiegu zgubił gdzieś partycje i wraz z nimi dane, więc lepiej zrób kopie tych danych np na inny dysk od kumpla albo z innej partycji przenieś na inną i sformatuj na FAT32 i przenieś spowrotem i tak z każdą następną oprócz systemowej oczywiście ;)

Edytowane przez truman20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi