Skocz do zawartości
IamWeasel

Jakie Polecenie Zakończy Proces?

Rekomendowane odpowiedzi

sc stop NOD32krn

Wyskakuje błąd:

[sC] ControlService FAILED 1052:

i usługa pracuje dalej. Nie chcę wyłączać jej w msconfig, bo ma nie pracować tylko okazyjnie.

Zacząłem psiać zanim pojawiła się odpowiedź. Dzięki Wam obu, zaraz spróbuję wyłączyć usługę drugim sposobem.

Przy sc stop wyskakuje błąd jak wyżej, przy net stop: "Żądane wstrzymanie lub zatrzymanie nie jest prawidłowe dla tej usługi". Tak sobie myślę - może nazwa usługi nie pokrywa się z nazwą procesu? pełna nazwa usługi w msconfig to "nod32 kernel service", ale podanie jej po sc stop nie pomaga. A może inna usługa odpowiada za utrzymanie tej usługi? :) (strzelam)

Edytowane przez Arti_S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc nazwa usługi to jednak nod32krn (korzystałem z niej wcześniej, 'tytuł' wstukałem tylko na próbę)

polecenie sc stop daje błąd:

[sC] ControlService FAILED 1052:

polecenie net stop:

"Żądane wstrzymanie lub zatrzymanie nie jest prawidłowe dla tej usługi"

Mój bat:

@echo offtaskkill /F /im explorer.exetaskkill /F /im dkservice.exetaskkill /F /im nod32kui.exesc stop nod32krntaskkill /F /im nod32krn.exeD:\Battle~1\BF2.exe

@Zawadaki: Services mi nie pomoże, ponieważ chcę wyłączyć usługę i proces (zwłaszcza proces, ale ten cały czas się odnawia) tylko na czas jednej sesji.

Edytowane przez Arti_S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W services trzeba zmienić w zakładce odzyskiwanie z "uruchom ponownie usługę" na "nie podejmuj akcji". Pomaga, usługę i proces da się zakończyć bez jej restartowania (sc stop działa jak należy), ale rozwiązanie nie jest idealne, ponieważ będą to mogły zrobić również wirusy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi